astrolife Λίλιαν Σίμου

Τοτέμ και Φεγγάρι του μήνα: Αντιστοιχία με τον Καρκίνο

Τοτέμ και Φεγγάρι του μήνα: Αντιστοιχία με τον Καρκίνο

Το μήνυμα της φύσης για μας!

από την Λίλιαν Σίμου

 

Φεγγάρι του Δυνατού Ήλιου – Δρυοκολάπτης

21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου (Καρκίνος)

Ευμετάβλητος συναισθηματισμός

 

Η αλλαγή στη Φύση είχε μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο για τους Ινδιάνους της Β. Αμερικής. Συμπεριέλαβαν στην αστρολογία τους την αφύπνιση και την ανθοφορία, δίνοντας μία όμορφη πινελιά στην καθημερινότητά τους και προσπαθώντας να εναρμονιστούν με το ξύπνημα των αισθήσεων.

 

Ας δούμε τι λέει η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Καρκίνου.

 

Τοτέμ: Δρυοκολάπτης – Άγριο ροζ τριαντάφυλλο ως φυτό – Βρυοσκεπής αχάτης  και καρνεόλης ως ορυκτά

 Χρώμα: ροζ

Στοιχειακή ομάδα: Βάτραχος

Πνεύμα: Σονοντέζε, το Πνεύμα –Φύλακας του Νότου

 

Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, έχουν ευαισθησία στα θέματα της καρδιάς και τα μηνύματα των συγκινήσεων. Η αγάπη τους είναι σταθερή και αμετάβλητη, εκτός κι αν υπάρχει κάποια προδοσία. Η καρδιά πλημμυρίζει από αγάπη και στοργή.

 

Το ορυκτό τους, ο καρνεόλης, είναι ίσως το πρώτο ορυκτό που χρησιμοποιήθηκε σε κοσμήματα από τα αρχαία χρόνια. Το χρώμα του θυμίζει το αίμα. Η πέτρα χρησιμοποιήθηκε σε θεραπείες τραυμάτων, αλλά και σε ευαισθησίες καρδιάς. Είναι η πέτρα που προσφέρεται σαν δώρο σε θέματα σχέσεων και αγάπης. Λέγεται πως κρατά ανοιχτή την καρδιά σε συναισθήματα και ανάγκες των άλλων.

Το δεύτερο ορυκτό, ο βρυοσκεπής αχάτης, περιγράφει τα δύναμη της θεραπείας, κυρίως στα μάτια, αλλά και την χρήση της ως εκκρεμές, για την θεραπεία σε άλλα μέρη του σώματος. Η πέτρα αυτή θεωρείται πως συνδέει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο.  Στην αρχαία εποχή την συνέδεαν με το νερό και την δίψα, και την χρησιμοποιούσαν σε τελετουργίας για την πρόκληση βροχοπτώσεων. Το ορυκτό αυτό βοηθά να βλέπουμε εσωτερικά καθαρά, εκτός από τα φυσικά μάτια. Αν και πίστευαν πως υπάρχουν βρύα μέσα της, δεν είναι παρά οξυδώσεις του μαγγανίου και άλλες, που δημιουργούν την εικόνα των βρύων.

 

Το φυτό ροζ αγριοτριανταφυλλιά, είναι ένας όμορφος θάμνος και έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς. Ποιήματα και στίχοι τραγουδιών γράφτηκαν για χάρη της! Οι καρποί της εμπεριέχουν πλούσια βιταμίνη C. Είναι φάρμακο κατά του κρυολογήματος, του ερεθισμένου λαιμού και της γρίπης. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τους καρπούς της μαζί με μέντα και βάτο, για την Παρασκευή ενός τσαγιού για παιδιά και μεγάλους, που βοηθούσε στο να αισθανθούν χαρούμενοι και υγιείς.  Λέγεται μάλιστα πως υπάρχει μία προφητεία ενός βοτανολόγου της φυλής Μοχόκ, όπου το φυτό θα βοηθήσει σε μία άσχημη ασθένεια των Ευρωπαίων, προφανώς τον καρκίνο. Υπάρχει μία παράδοση πάνω σ’ αυτό και στον τρόπο της θεραπείας.

Το ροδόνερο και το ροδέλαιο χρησιμοποιούνται για τα μάτια και για τα μαλλιά.

Τα άτομα αυτού του φεγγαριού όταν δεν έχουν ισορροπία, είναι μπλεγμένα συναισθηματικά και νωθρά.

 

Το ροζ χρώμα που τους αντιπροσωπεύει, είναι καθαρά το χρώμα της θεραπευτικής αγάπης. Είναι η ζεστασιά που εκπέμπει απλόχερα η καρδιά προς τα πλάσματα της Δημιουργίας. Έχουν μία θάλασσα συναισθημάτων και χρειάζονται ένα κανάλι να διοχετεύουν σωστά το συγκινησιακό τους πεδίο. Ως μέλη της ομάδας του Βατράχου, έχουν ορμητικά συναισθήματα και συχνά παρασύρονται.

 

Το τοτέμ του Δρυοκολάπτη, εκφράζει εκείνους που είναι στοργικοί γονείς. Θυσιάζονται πρόθυμα για τα παιδιά τους. Έχουν ένα σπίτι γεμάτο παιδιά και τα προσέχουν με αγάπη. Είναι έτοιμα να προσφέρουν αφθονία σε όσους είναι γύρω τους. Ο Δρυοκολάπτης είναι το πιο πολυάριθμο και μυστηριώδες μέλος της οικογένειας των δενδροκόπων. Το αμερικάνικο όνομά του προέρχεται από τον λατίνο θεό Πίκου, που ερωτεύθηκε την Κίρκη. Τα πουλιά αυτά μοιάζουν με τυμπανιστές που παίζουν το τραγούδι τους πάνω στους κορμούς των δέντρων. Κελαηδούν με διάφορους τρόπους. Το πέταγμά τους είναι ορμητικό και ίσιο, με σειρά από κυματοειδείς αναπηδήσεις. Σκάβουν στον κορμό του δέντρου τρύπα σε σχήμα κολοκύθας και την χρησιμοποιούν σαν φωλιά. Είναι στοργικοί γονείς.

Οι Ινδιάνοι το θεωρούν γενναίο πουλί. Ο χτύπος του αντιπροσωπεύει τον χτύπο της καρδιάς και της γης. Τα φτερά τους χρησιμοποιούνται σε τελετουργίες. Το κόκκινο χρώμα τους συμβολίζει το αίμα και τα πνεύματα του πολέμου. Τα κόκκινα φτερά τους πάνω σε ράβδους προσευχής, θεωρούνται σαν πολεμικές προσφορές, ενάντια σε εχθρούς φυσικούς ή πνευματικούς.

Το πνεύμα το Δρυοκολάπτη αποκαλύπτει μουσικά ταλέντα. Τα άτομα του Φεγγαριού του, έχουν διαισθητική ικανότητα. Αισθάνονται τους χτύπους της ζωής και την σωστή κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν.

Αγαπούν το σπίτι και είναι σημαντικό σαν βάση τους. Η αρμονία στον οικογενειακό χώρο είναι απαραίτητη. Σαν παιδιά είναι απαιτητικά και θέλουν την προσοχή και την αγάπη των μεγάλων. Ζητούν επιβεβαίωση. Με την αγάπη αναπτύσσονται ήρεμα και ασφαλή, προσφέροντας ευτυχία ως ενήλικες.

Τα άτομα του Δρυοκολάπτη αγαπούν το σπίτι τους, την γειτονιά τους, την πόλη τους, την χώρα τους. Όλα λειτουργούν σαν μία οικογένεια. Η ομάδα μετρά πολύ γι αυτούς, κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να ανήκουν κάπου. Μπορεί να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές ομάδες.  Εκεί υπηρετούν κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Αν δεν βρουν το ασφαλές περιβάλλον, βυθίζονται σε αρνητικά συναισθήματα και έχουν εσωτερικές διαταραχές, ή προβλήματα με το αίμα.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Το μήνυμα της φύσης μέσα από το Φεγγάρι του μήνα

Φεγγάρι του Δυνατού Ήλιου – Δρυοκολάπτης

 

Η προσφορά και η αποδοχή της αγάπης, είναι μέρος της Δημιουργίας. Η διαίσθηση είναι οδηγός και πρέπει να την αφουγκραζόμαστε. Η αίσθηση ασφάλειας αναπτύσσει τον συναισθηματικό κόσμο και ωθεί προς την σωστή πνευματική κατεύθυνση. Η Αγάπη ρέει σαν ζωτική ενέργεια παντού.

Η επιβεβαίωση, υλική, συναισθηματική και πνευματική, είναι βάση δύναμης και δημιουργίας. Η αίσθηση πως ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια, αυτή της Γης, αλλά και της Δημιουργίας του Θείου Όντος, είναι η εξισορρόπηση όταν όλα γύρω μας καταρρέουν ή μας ταλαιπωρούν. Η υλική ανασφάλεια, ανήκει στο φθαρτό περιβάλλον και θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε, ενδυναμώνοντας την εσωτερική φλόγα της Αγάπης και την πίστη στην Αγάπη της Θείας Αρχής, που λειτουργεί σαν πατρική ή μητρική φιγούρα για μας.

 

Σημείωση: Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στη σελίδα μας https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/

Το αστρολογικό μήνυμα της ημέρας στο: http://kissmygrass.gr/

Leave a Reply