Χαλδαϊκή Αριθμοσοφία: Αγάπη και Κάρμα
Από τον Ηλία Λεκοδημήτρη
love and karma
Λέγεται ότι η Αγάπη είναι παλαιότερη και από τα δένδρα και ότι αν δεν υπήρχε, είναι φυσικό επόμενο ότι τα πάντα θα ήταν σε μια κατάσταση ολοκληρωτικής αγριότητας χωρίς συναίσθημα, χωρίς ουσία. Είναι η Αγάπη που κρατά τον κόσμο όρθιο, και αρκετές φορές τα ζώα μας δίνουν το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η ίδια η Φύση μας αποκαλύπτει το πόσο απαραίτητη είναι η Αγάπη, γιατί οι καλύτερες ιστορίες ήταν αυτές που προσπάθησαν να μας την υπενθυμίσουν, να μας την διδάξουν και να μας την προσφέρουν σαν φωτεινό οδηγό στην ενσάρκωση μας.
Στοργή, Φιλία, Έρωτας, Αγάπη είναι τα καταφύγια όλης της ανθρώπινης ύπαρξης και μοιάζουν σαν την ζεστή φωτιά που θερμαίνει την ψυχή. όταν αυτή ζει μέσα στην μοναξιά της ζωής.
Διαχωρίζω την έρευνα αυτή σε δυο μέρη: το πνευματικό και το καρμικό, ξεκινώντας από το πρώτο. Ήταν μόνο μια λέξη που με οδήγησε, ώστε δια μέσου της χαλδαϊκής αριθμοσοφίας να προσπαθήσω να δώσω κάποιο πρόσθετο νόημα, μια πρόσθετη απάντηση.
L o v e
3 7 6 5
21
Στη χαλδαϊκή Αριθμοσοφία ο αριθμός 21 ονομάζεται το “Βασιλικό Στέμμα“ και η δόνηση αυτή δείχνει την επιτυχία και τον θρίαμβο πάνω σε όλα τα καρμικά προβλήματα προσφέροντας μια τελική επιβράβευση. Αλλά αυτή η επιβράβευση και η πορεία προς την ενθρόνιση, απαιτούν σκληρό αγώνα, πολύ επιμονή και ακλόνητη πίστη. Μόνο τότε θα επιβραβευτεί με την κατάκτηση του Στέμματος, όπου απαιτείται δοκιμασία προς την Δημιουργία.
Επομένως, για να φτάσουμε στη Δημιουργία (Βασιλικό Στέμμα) πρέπει να δώσουμε ένα σκληρό τεστ πολεμώντας διάφορους αντίπαλους όπως τη ζήλεια, το μίσος, την αδιαφορία, την πλάνη, την εξαπάτηση και όλα αυτά που έχουν αρνητική πνευματικότητα.
Το Στέμμα βρίσκεται στον Αριθμό 3 (2+1=3) – αριθμό δημιουργίας και γονιμοποίησης. Όμως για να φτάσει κάποιος εκεί, θα πρέπει να περάσει τα εμπόδια του αριθμού 12 (1+2=3). Το 12 είναι ο αριθμός της απόλυτης “Θυσίας” παραμερίζοντας όλους τους προσωπικούς εγωισμούς, θυσιάζοντας τις μέχρι τώρα προσωπικές ελευθερίες με εμπιστοσύνη και πίστη και αποφεύγοντας την άλλη σκοτεινή πλευρά της θυσίας, η οποία είναι το θύμα.
Ο αριθμός 3 στη Γένεση μας λέει ότι κατά την τρίτη ημέρα, τα νερά που ήταν κάτω από τον ουρανό συνάχθηκαν και φάνηκε η στεριά. Είναι ένας συμβολισμός Ανάστασης ζωής, ή ο συμβολισμός πως ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες. Κατά συνέπεια, ο αριθμός 3 δείχνει ότι η Δημιουργία προσφέρει την αρχή μιας νέας ζωής. Είναι αξιοθαύμαστο πώς μερικές φορές αυτοί οι δυο αριθμοί λειτουργούν μεταξύ τους και αξιοπερίεργο πώς η ερμηνεία αλλάζει από θετική σε αρνητική και το αντίθετο. Αν και πολλές φορές, στην αρνητικότητα ή την θετικότητα των δονήσεων των αριθμών, πρέπει να κοιτάξουμε τις χαμηλότερες βαθμίδες. Για παράδειγμα:
M a l e F e m a l e
4 1 3 5 8 5 4 1 3 5
13 26
4 8
Το 13 στο αρσενικό δείχνει ότι συχνά μεταμορφώνεται. Συχνά, οι ιδέες που έχει μεταβάλλονται και δεν είναι τόσο σταθερές στην γνώση ή στην αντίληψη των σχέσεων. Το 13 είναι ο λεγόμενος “Μεταρρυθμιστής”, ενώ αντίθετα το 26 στο θηλυκό είναι πιο συγκεκριμένο και πιο σταθερό, έχοντας περισσότερες ρίζες, πολύ περισσότερο κάρμα. Πρόκειται για τη δόνηση των “Σχέσεων” και προτρέπει να μην εμπιστεύεται εύκολα κάποιος και να ασκεί βαθιά κριτική βασισμένη αποκλειστικά στην δική του αίσθηση, ποτέ σε αυτή των άλλων.
Εδώ ακριβώς θέλω να επισημάνω ότι στην χαλδαϊκή Αριθμοσοφία υπάρχει ένας πολύ βασικός κανόνας επαγρύπνησης όταν το 4 με το 8 «συναντιούνται». Καθώς είναι δυο αριθμοί με πάρα πολύ καρμική βαρύτητα, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται οι ενώσεις μεταξύ τους.
Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι, εφ’ όσον το 4 με το 8 δεν είναι αρμονικά μεταξύ τους και πρέπει να αποφεύγονται να έχουν σχέση, στη περίπτωση αυτή τι συμβαίνει; Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Αλλά για κάποια μυστηριώδη αιτία, πολύ πιθανόν λόγω μιας παγκόσμιας μαγνητικής έλξης, το 4 με το 8 έλκονται μεταξύ τους περισσότερο από κάθε άλλο αριθμητικό συνδυασμό!
Το 4 έχει λιγότερη πίεση από το 8, λιγότερο κάρμα, αλλά προσθέτει έξτρα βαρύτητα, καθώς είναι παράγωγο 4+4=8. Και από την άλλη πλευρά το 8 και ειδικά για όσους γεννήθηκαν την ημέρα 8,17,26 οποιουδήποτε μήνα (θεωρούνται “Τα παιδιά της μοίρας”) ίσως προορίζονται για υπέρτατες θυσίες που καλούνται συχνά να κάνουν. Ενδεχομένως, η απάντηση είναι στο ότι αν προσθέσουμε: 4+8=12 αριθμός θυσίας, πολλές φορές έχουμε το θύμα. Είναι συναρπαστικός ο τρόπος με τον οποίο, συνήθως, αυτοί οι δυο αριθμοί λειτουργούν μεταξύ τους και πώς η ερμηνεία αλλάζει από θετική σε αρνητική και το αντίθετο. Αν και συχνά, πρέπει να κάνουμε συνδυασμούς, ώστε να δούμε καλύτερα μια καρμική κατάσταση.
A D A M E V E G O D
1 4 1 4 5 6 5 3 7 4
10 16 14
1 + 7 + 5 = 13
8 + 13 = 21 !
Ανωτέρω είναι η σχέση του Αδάμ και της Εύας, όπου μεταξύ τους εμφανίζεται ο αριθμός 8, μια δόνηση γεμάτη κάρμα. Είναι τα παιδιά υπέρτατης μοίρας, που θα μεταμορφωθούν (13) από τον Μεταρρυθμιστή (4). Όλη η ζωή είναι ένα απέραντο καρμικό ταξίδι και η δόνηση του 8, δεν είναι παρά η υπενθύμιση ότι πρέπει να επιλύσουμε όλα τα μαθήματα που δεν ολοκληρώσαμε, τα χρέη που οφείλουμε. Μας πληροφορεί, ότι κάπου στο παρελθόν έχουμε αφήσει εκκρεμότητες και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με υπομονή και πειθαρχία.
L i f e
3 1 8 5
17
8
Ζώντας σε κάποιον πλανήτη, σε κάποιον γαλαξία που πιθανόν να προϋπήρχε (Κάρμα 8) ζωή.
E a r t h
5 1 2 4 5
17
8!
Αλλά πού βρίσκεται ο αριθμός της αγάπης;
Ποιος αριθμός την περιγράφει και πώς μπορούμε να τον εντοπίσουμε;
L o v e + L o v e
3 7 6 5 3 7 6 5
21 21
3 3
6
Ο αριθμός 6 είναι η δόνηση της Αγάπης καθώς με την ερωτική συνύπαρξη θηλυκού και αρσενικού (2) δημιουργείται δια μέσου γονιμοποίησης απόγονος (3)..το μεγαλύτερο δώρο στο κόσμο αυτό είναι η άφιξη μιας νέας ζωής!
B a b y
2 1 2 1
6!
«Το τι είναι η Αγάπη, εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι σε σχέση με αυτήν. Όταν βρίσκεσαι ασφαλής μέσα της, μπορείς να την αισθάνεσαι τόσο φυσική και απαραίτητη, όσο τον αέρα. Υπάρχεις μέσα της χωρίς καλά -καλά να το προσέχεις. Όταν την στερηθείς, μπορεί να τη νιώθεις σαν εμμονή. Να σε εξαντλεί, σχεδόν σαν σωματικός πόνος. Η Αγάπη είναι το κίνητρο για τις μεγάλες αφηγήσεις. Όχι μόνο για τις ιστορίες με ρομαντική αγάπη, αλλά και για την αγάπη του γονιού προς το παιδί του, για την αγάπη στην οικογένεια, στην πατρίδα. Είναι το σημείο πριν την ολοκλήρωσή της που συναρπάζει. Αυτό που σε χωρίζει από την αγάπη, τα εμπόδια που μπαίνουν ανάμεσά σας. Αυτές τις στιγμές που προσπαθείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια, η Αγάπη είναι τα πάντα».
☆Jojo Moyes.☆
Ηλίας Λεκοδημητρης
Ιούλιος 2020
Ερευνητής χαλδαϊκής αριθμοσοφίας
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)