Διάσημοι Παρθένοι: Μ. Τζάκσον και τα παιχνίδια αυτοκαταστροφής
Μία απάντηση από τους Κενταύρους στην αστρολογία.
Από την Λίλιαν Σίμου
Θυμάμαι πως είδα από την πρώτη στιγμή την είδηση και μου φάνηκε πως διάβαζα κάτι λάθος. Έψαχνα τις ειδήσεις στο ίντερνετ και μόλις είχε αναρτηθεί. Σε λίγη ώρα, η δυσάρεστη είδηση έχει κάνει το γύρω του κόσμου και το διαδίκτυο έχει γεμίσει πληροφορίες για το μοιραίο τέλος, αλλά και τελευταία λόγια των fans και διάσημων συναδέλφων του.
Συγκεκριμένα στο blog του διάσημου καλλιτέχνη στο Twitter, o αριθμός των tweets για τον Michael ήταν σχεδόν τριπλάσιος του αριθμού των tweets που έγιναν για το Ιράν ή την Γρίπη των Χοίρων! Το Γκουγκλ δέχθηκε τόσες κλήσεις που υπέστη πτώση και στην αρχή η τεχνική του υπηρεσία πίστεψε πως είχαν υποστεί βλάβη από κάποιο χάκερ. Ανάλογα σοβαρά προβλήματα είχαν και οι άλλες μηχανές αναζήτησης.
Ποιος ήταν λοιπόν αυτός, που με την είδηση θανάτου του κλονίστηκε το ίντερνετ σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης; Αν και δεν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τον Μάικλ Τζάκσον, ας δούμε συνοπτικά την ζωή του.
Παιδί-θαύμα ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 6 ετών με τους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς του, στο γκρουπ «Jackson five». Ήταν ένα χαριτωμένο αγόρι, με γλυκύτατη φωνή και έξυπνο προσωπάκι. Κυκλοφορεί το πρώτο του ατομικό άλμπουμ σε ηλικία 14 ετών και συνεχίζει με πολλές επιτυχίες. Ένα εξαιρετικό ταλέντο, χόρευε, τραγουδούσε, έγραφε μουσική και τραγούδια, ασκούσε μία ιδιαίτερη μαγεία στο κοινό, που τον λάτρευε και τον ακολουθούσε, παρά τα περίεργα που στρέφονταν γύρω από την προσωπική του ζωή.
Τα ψυχολογικά προβλήματα, που ξεκίνησαν από το οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο τον πίεζε φορτικά να αφήσει την παιδικότητα και να μπει στον στίβο της showbiz, το απαιτητικό και εξαντλητικό περιβάλλον της αδηφάγου μουσικής βιομηχανίας, έπαιξαν ένα τραυματικό ρόλο στη ζωή του παιδιού. Το οποίο αποζητούσε να πάει μακριά από την πραγματικότητα «στη χώρα του Ποτέ», ερωτευμένος με ένα ήρωα (Πήτερ Παν) που δεν ήθελε ποτέ να μεγαλώσει.
Προσπάθησε να ξεπεράσει τις δύο φοβίες του. Η πρώτη αφορούσε την κοινωνία των ενηλίκων. Για τον λόγο αυτό υπέστη όλες αυτές τις πλαστικές εγχειρήσεις που είχαν μόνον ένα σκοπό. Να δείχνουν στον καθρέπτη πώς εξακολουθεί να είναι νέος, σχεδόν έφηβος. Η δεύτερη φοβία του αφορούσε το χρώμα του δέρματος του. Μισώντας την ίδια του τη φύση, προτίμησε να εκθέσει τον εαυτό του σε αφάνταστη ταλαιπωρία για να «περάσει» στην κοινωνία των λευκών, σβήνοντας από τον καθρέπτη του την μελανίνη του δέρματός του. Και οι δύο φοβίες δημιούργησαν τραύματα στον ψυχισμό και μία εμμονή με την εμφάνισή του. Ως την τελευταία τουρνέ τον Μάρτιο του 2010. Όλα τα εισιτήρια, είχαν εξαντληθεί σε λίγες ώρες! Αλλά δεν πρόλαβε να ξεκινήσει την τουρνέ αυτή.
Μετά από δύο γάμους, αφήνει πίσω του τρία παιδιά, ίσως με μόνη κληρονομιά το βάρος του ονόματος και της ιστορίας του. Ο πρώην μάνατζέρ του Ταρέκ Μπεν Αμάρ κατηγόρησε ανοιχτά τους γιατρούς που τον φρόντιζαν: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι εγκληματίες σε αυτή την υπόθεση είναι οι γιατροί που τον φρόντιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, που του κατέστρεψαν το πρόσωπο, που του έδιναν φάρμακα για να αντέχει τον πόνο. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας υποχόνδριος περιτριγυρισμένος από τσαρλατάνους γιατρούς που ζούσαν από αυτή την ασθένειά του και κέρδισαν χιλιάδες δολάρια από τα φάρμακα που του χορηγούσαν».
Μπορεί να έφταιγαν οι γιατροί, οι φοβίες του, το περιβάλλον που επωφελήθηκε από τη δόξα του και δεν του επέτρεψε να ζήσει ποτέ σαν φυσιολογικό παιδί. Το κενό αυτό τον ακολουθούσε ως το τέλος. Κάποιοι θα σκεφθούν πως έφυγε νωρίς. Είναι νωρίς όμως για ένα σώμα τόσο κακοποιημένο; Πόσες αντοχές θα έπρεπε να έχει;
Το άλμπουμ «Thriller», έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως (περισσότερα από 50 εκατομμύρια δίσκοι) διατηρώντας έως σήμερα τη θέση του άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Με το thriller ο Michael μέσα σε μια νύχτα αποσπά 8 βραβεία Grammy. Μήπως περιέγραφε κατά βάθος μία ζωή γεμάτη φόβο, φοβίες, σαν ένα θρίλερ, ένα τέρας; Αγοραφοβία, φωτοφοβία, ανθρωποφοβία, ο πρίγκιπας που έγινε βασιλιάς ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος καταδικασμένος να ζήσει σε ένα άρρωστο περιβάλλον. Δημιούργημα τεράτων της Showbiz, έγινε και αυτός «τέρας».
Κατάφερε να αλλάξει ριζικά την εικόνα της POP μουσικής στην δεκαετία του ‘80. Η μουσική και σκηνική, η παρουσία του ήταν καταλυτική. Η promotion από τις δισκογραφικές εταιρείες ήταν θηριώδεις. Ο κύκλος εργασιών τεράστιος. Η μελέτη του σκηνικού προφίλ λεπτομερέστατη. Οι χορογραφίες στα video clips άφησαν εποχή. Η βιομηχανία του θεάματος είχε στα χέρια της το απόλυτο «προϊόν». Η υπεραξία αυτού του προϊόντος μόνον με άλλο ένα θα μπορούσε να συγκριθεί. Αυτό του βασιλιά της Rock, του Elvis Presley.(σε μία δύσκολη στιγμή του παντρεύτηκε την κόρη του για λίγο καιρό).
Ο Τζάκσον έγινε κέρινο ομοίωμα, μπρελόκ, αφίσα, ρούχο, παιγνίδι και ό,τι άλλο θα μπορούσε να πουληθεί ως ενθύμιο. Τα κοστούμια του αποτελούν από μόνα τους προκλητικό αξιοθέατο. Κάθε λεπτό της ζωής του κόστιζε και παρήγαγε χρήμα. Από τα πέντε του χρόνια μέχρι την τελευταία του στιγμή έπρεπε να ζει και να αμύνεται για να διατηρεί την εικόνα του Συμβόλου. Τα σκάνδαλα με την αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητά του και το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του, κόστισαν τεράστια ποσά.
Ο πάμπλουτος τραγουδιστής, έχασε την βίλα του και ήταν καταχρεωμένος μετά από τα έξοδα για τις πλαστικές και την αποκατάσταση μίας υγείας, τους δικαστικούς αγώνες για να αποφύγει τις κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών και τα τεράστια έξοδα για να συντηρεί την μυθική του “Neverlad” (“Χώρα του Ποτέ”, από τον ήρωα Πήτερ Παν) την οποία έχασε το 2006.
Προσπαθώντας να περισώσει μέρος των χρεωμένων περιουσιακών στοιχείων που απέμειναν, ανήγγειλε μία σειρά από 50 συναυλίες που θα ξεκινούσαν τον Ιούλιο και θα τελείωναν τον Μ
(από την εποχή του “Θρίλερ” όταν ακόμη το χρώμα του δέρματος ήταν φυσικό)
Αστρολογία και Μάικλ Τζάκσον
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την μελέτη της προσωπικότητας μέσα από ιδιαίτερα σημεία που έχουν περισσότερο να κάνουν την σκιαγράφηση μίας βαθύτερης πτυχής της προσωπικότητάς του, του ψυχολογικού του προφίλ.
Ο σχηματισμός των πλανητών αφορά αυτό που ονομάζουμε στην αστρολογία “φεγγίτη”. Τα άτομα με το ασύμμετρο σχήμα του φεγγίτη, έχουν δύο διαφορετικές διαδρομές: φθάνουν ή πολύ ψηλά, ή γίνονται περιθωριακά. Και στις δύο περιπτώσεις επιλέγουν ένα δικό τους ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και δεν ακολουθούν τους κανόνες της κοινωνίας. Στην περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον, έχουμε την διπλή εκδοχή. Έφθασε πολύ ψηλά, όντας πρωτοπόρος και ξεχωριστός, αλλά έγινε περιθωριακός και απομονώθηκε, μέσα σε ένα ταξίδι πόνου και απελπισίας.
Ο Τζάκσον γεννήθηκε λίγο μετά την Πανσέληνο με τον Ήλιο στην Παρθένο, τη Σελήνη στους Ιχθείς και τον ωροσκόπο στον Σκορπιό. Πλουτώνιος στην προσωπικότητά του, όχι μόνο από τον ωροσκόπο στο ζώδιο του Σκορπιού, αλλά και από την σύνοδο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, καθώς και την αντίθεση του Πλούτωνα προς τη Σελήνη. Τα στοιχεία του Πλούτωνα εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τις φοβίες του και την ανάγκη του για μεταμόρφωση, που έφθασε στο σημείο να κάνει μετάλλαξη στην ίδια του τη φύση και τον οργανισμό.
Η ίδια η Πανσέληνος φέρνει ένα διχασμό, μία διάσταση μεταξύ αυτού του θέλει το άτομο και αυτού του το συγκινεί. Ο Ήλιος του είναι σε σύνοδο με το Πλούτωνα και περιγράφει την επιθυμία για μεταμόρφωση ή καταστροφή. Μία δύναμη μπορεί να φέρει εξουσία και κυριαρχία ή την κυριαρχήσει στο ίδιο το «εγώ».
Αφού ο Τζάκσον ξεκίνησε πολύ μικρός την πορεία του στη μουσική κάνοντας καριέρα από τα παιδικά του χρόνια, η εξουσία είναι ο πατέρας, αλλά και η φήμη. Ο Ήλιος είναι σε μία μοίρα που δηλώνει την δυνατότητα «να μαγεύει» και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, η γοητεία είναι ακόμη πιο μεγάλη.
Είναι η γοητεία της δόξας, της φήμης, του «βασιλιά». Με το Μεσουράνημα, τον Ερμή, την Αφροδίτη στον Λέοντα, ο βασιλιάς αναγνωρίζεται μέσω της φωνής, της κίνησης, του τραγουδιού, της τέχνης.
Το κόστος όμως είναι ψυχικό. Η ξαφνική άνοδος που σηματοδοτείται από την σύνοδο Ηλίου και Πλούτωνα στον 10ο οίκο, δείχνει υπερβολικές απαιτήσεις και συνεχή υπερένταση. Λόγω ζωδίου (Παρθένου) αναπτύσσεται ένα συνεχές στρες, υπερβολική ένταση αλλά και κόπωση καρδιακή. Επειδή η πίεση ήταν διαρκής και παρατεταμένη από τα παιδικά του χρόνια, ενδέχεται να είχε εξασθενήσει πολύ τις αντοχές του. Γίνεται μοναδικός, πρωτοπόρος, μαγνητίζει και έχει φανατικούς θαυμαστές. Αλλά αυτό το παιχνίδι εξουσίας έχει κόστος για ένα μικρό παιδί, που εξακολουθεί να μην θέλει να μεγαλώσει.
Η αντίθεση της Σελήνης προς τον Ήλιο και τον Πλούτωνα, εκτός από την συζητημένη οικογενειακή πίεση και απαίτηση για να γίνει πετυχημένος, αναδεικνύουν ένα ψυχικό πόνο λόγω της εσωτερικής σύγκρουσης. Κρίση στη σχέση με το ίδιο του το «εγώ» που τον ωθεί να επιλέξει (ως αντίδραση ενδεχομένως) την μεταμόρφωση.
Αυτή ξεκινά μέσω σειράς επεμβάσεων αισθητικής. Ο Άρης αδύναμος στον οίκο και στο ζώδιο (στον 7ο και στον Ταύρο) σχηματίζει ταυ τετράγωνο προς τον Ουρανό, την Αφροδίτη, το Μεσουράνημα και τον Χείρωνα.
Στα σταθερά ζώδια, η πρόκληση για να δράσει και να αντιδράσει είναι επιτακτική.
Επίμονος φθάνει να έχει εμμονές (στοιχείο του Πλούτωνα στα προσωπικά του σημεία) να φθάσει να μεταλλάξει το ίδιο το χρώμα της επιδερμίδας του (Αφροδίτη) κάνοντας πολλές εγχειρήσεις αισθητικής (Άρης στον Ταύρο) προσπαθώντας να εξισορροπήσει (Άρης αδύναμος στον οίκο του Ζυγού) μία εμφάνιση που θεωρούσε ίσως πως είχε ατέλειες. Η ανάγκη για τελειότητα από το ζώδιο του Ήλιου στη Παρθένο σε σύνοδο με τον Ερμή, ενισχύθηκε από την ιδανική εικόνα που έτρεφε εσωτερικά (Σελήνη στους Ιχθείς) και προσπάθησε να υλοποιήσει την εικόνα αυτή μέσω του ταυ τετραγώνου του σταθερού σταυρού.
Τραυματικές εμπειρίες από τα παιδικά του χρόνια (Σελήνη σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα, αλλά και ο Χείρωνας στην ακμή του 4ου οίκου σε συνδυασμό με το ταυ τετράγωνο) είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την ανάγκη του να μεταλλαχθεί. Έχω διαβάσει ότι ο πατέρας του ήταν βίαιος απέναντί του προκειμένου να γίνει διαρκώς καλύτερος, από τότε που ξεκίνησε σαν παιδί.
Ο Χείρωνας με τις όψεις του εξηγεί απόλυτα αυτή την πληροφορία. Η βία προκύπτει από το τετράγωνο του Άρη και την αντίθεση του Ουρανού. Αλλά η πίεση φαίνεται επίσης από την σύνοδο του Ήλιου προς τον Πλούτωνα.
Το παιδί αυτό αφέθηκε στα χέρια κάθε εξουσίας. Του πατέρα, των μουσικών παραγωγών, της φήμης και της δόξας που έπρεπε να διαρκέσει, της φοβίας του, της φύσης του, της ανάγκης του για μεταμόρφωση, των ψυχολογικών του μεταπτώσεων, του αδιάκοπου στρες.
Ένα τραυματισμένο άτομο περιγράφει τα προβλήματά του μέσω των Κενταύρων.
Για τον Χείρωνα αναφέρθηκα συνοπτικά.
Έχοντάς τον στον Υδροχόο, ήθελε να βρει μία ελευθερία, την οποία κέρδισε μόνο μέσα από την δημιουργία του. Γιατί λειτούργησε κοινωνικά, συλλογικά λόγω δουλειάς, όμως δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσει τα δεσμά μέσα από τα οποία του επεβλήθη να ζήσει.
Ο Χείρωνας στον 4ο οίκο δείχνει προβλήματα εξάρτησης από την παιδική ηλικία και την οικογένεια. Η θεραπεία θα έρθει όταν «κόψει τον ομφάλιο λώρο». Πώς όμως μπορούσε να το κάνει αυτό ένα παιδί που αρνήθηκε να ενηλικιωθεί, που είχε ως ήρωα τον Πήτερ Παν; Ο Χείρωνας μας εξηγεί ότι ό,τι γεννήσουμε, δίχως να έχουμε οριοθετήσει την ενηλικίωσή μας, θα είναι ασθενικό, άρρωστο και προβληματικό εξ αρχής. Για να μην είναι σαθρό το οικοδόμημα της ζωής, έπρεπε να είχε αναζητήσει την ανεξαρτησία του.
Η αντίθεση του Χείρωνα προς την Αφροδίτη, μας εξηγεί πως προσπαθούσε να αρέσει και να δίνει μία ιδεαλιστική εικόνα, που τραυμάτιζε τον ίδιο. Τραυμάτιζε ψυχικά, αλλά και σωματικά. Δηλώνει δυσαρμονία στο θέμα της αισθητικής του παρουσίας, για τον λόγο αυτό ταλαιπώρησε το δέρμα και την υγεία του. Επίσης, δείχνει πως ζούσε ονειρικά την εικόνα της αγάπης, βιώνοντας δράματα και αγωνίες. Θα πρέπει να είχε γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης οικονομικής και αισθηματικής.
Η αρνητική όψη με τον Άρη, σε τετράγωνο, ενισχύεται από την σύνοδο του Άρη με ένα άλλο Κένταυρο, την Υλονόμη.
Η Υλονόμη είναι μία θηλυκή Κένταυρος, η οποία αυτοκτόνησε από έρωτα, όταν πέθανε ο αγαπημένος της. Στον γενέθλιο χάρτη δηλώνει τους αυτόχειρες και όσους δεν αντέχουν στην απώλεια της αγάπης. Επομένως εδώ προκύπτει ξανά το πρόβλημα της αγάπης και της αποδοχής, αλλά λειτουργεί τελικά αυτοκαταστροφικά, αφού δημιουργεί τέτοιο ψυχολογικό πρόβλημα στον ίδιο, που αυτοκτονεί σκοτώνοντας την ίδια του τη φύση, μέσα από πλαστικές εγχειρίσεις (Άρης στον Ταύρο) για να βρει κάποια ισορροπία (Άρης στον 7ο οίκο του Ζυγού).
Ο Νέσσος, ο Κένταυρος που αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» και λειτουργεί συχνά σαν ενεργειακό βαμπίρ, ήταν σε σύνοδο με την Υλονόμη και τον Άρη, στο κέντρο (φόκους) της έντασης του ταυ. Ένα τέρας, που δημιουργήθηκε τεχνιτά, ήταν αυτό που απέφεραν οι πλαστικές επεμβάσεις. Για κάποιους μελετητές, ο Νέσσος αντιπροσωπεύει το «τέρας του Φρανκεστάιν». Πόσο λυπηρό είναι να βλέπουμε την όψη αυτού του ανθρώπου στα τελευταία χρόνια της ζωής του; Πόσο εκφραστικός είναι ο Νέσσος στην συγκεκριμένη θέση! Δηλητηρίασε τον ίδιο του τον εαυτό, μέσα από την ανάγκη να αλλάξει τη φύση του, βούλιαξε στην απέχθεια για τον ίδιο του τον εαυτό.
Το ταυ τετράγωνο ενισχύει η αντίθεση του Ουρανού προς τον Χείρωνα. Ο ίδιος αισθάνεται μία ένταση, μία εσωτερική διαμάχη καθώς ζητά να απαλλαγεί από ό,τι τον τραυματίζει. Στον Λέοντα, υπογραμμίζεται πάλι το θέμα μίας εξουσίας, ίσως και της ίδιας του της φύσης. Νοιώθοντας θύμα, επαναστατεί, ωστόσο στρέφει την επανάσταση όχι μόνο μέσω της μουσικής στην οποία όντως ήταν ξεχωριστός, όσο και ως προς τον ίδιο του τον εαυτό. Επιδιώκοντας να γίνει και εκεί “διαφορετικός” κάνει επίμονα επεμβάσεις εκκεντρικές, ή αλλιώς, πρωτόγνωρες.
Σε σύνοδο με τον Ουρανό είναι ο Κένταυρος Πήλιον, ο οποίος εκφράζει μία ζωή δύσκολη, γεμάτη εντάσεις για τον ίδιο και τον δρόμο της δόξας. Ο Πήλιον σχετίζεται με την χειραγώγηση της μάζας, μέσω ιδεολογιών, θρησκειών, ενώ φέρνει σύγκρουση με το εκάστοτε σύστημα εποχής. Στην αρνητική του υπερβολή, αναδεικνύει στοιχεία παράνοιας, ακρότητες σε αυτοθυσία, αυταπάρνηση και μεγάλη φήμη που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειωθεί. Στη θέση του βιώνουμε την ζωή σαν ένα δύσβατο βουνό, τραχύ, απειλητικό και φοβερό. Πολύ περιγραφικός για την πορεία του Μάικλ Τζάκσον.
Την τελευταία διετία, τα δύσκολα σημεία του χάρτη του Τζάκσον, όπως τα παρουσιάσαμε επιλεκτικά, είχαν δεχθεί περισσότερες πιέσεις.
Ο Κρόνος έκανε σύνοδο με τον Πλούτωνα, τον Ήλιο του και αντίθεση με τη Σελήνη του.
Ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας ήταν σε σύνοδο συνέχεια με τον γενέθλιο Χείρωνά του και φέτος ο Δίας ενίσχυσε αυτή την επιρροή.
Αυτό το χρονικό διάστημα, η τριπλή σύνοδος πάνω στον γενέθλιο Χείρωνα, ενεργοποιεί το δύσκολο γενέθλιο ταυ τετράγωνο, δηλαδή, τον Χείρωνα, τον Άρη, την Υλονόμη, τον Νέσσο, τον Ουρανό, τον Πήλιον και την Αφροδίτη. Σε ένα εξασθενημένο ήδη οργανισμό, η προσπάθεια αναζωογόνησης για να αντέξει την μεγάλη περιοδεία που θα ξεκινούσε τον επόμενο μήνα, με χημικά υποστηρίγματα (φάρμακα) ήταν ίσως πολύ μεγάλη πίεση για να αντέξει και να μην διαλυθεί.
Την ημέρα του θανάτου του
η Αφροδίτη και ο Άρης από διέλευση ήταν στο κέντρο του ταυ, πάνω στον γενέθλιο Άρη, Υλονόμη και Νέσσο,
Ο Κένταυρος Άσβολος που σημειοδοτεί τη σύγχυση, το βύθισμα, την κατάχρηση, το χάσιμο της ενέργειας που μας ωθεί σε καταστροφικές συμπεριφορές, ήταν σε ακριβή αντίθεση με τον ωροσκόπο του
ενώ τη στιγμή του θανάτου,
η Σελήνη σε σύνοδο με τον Νέσσο από διέλευση βρισκόταν πάνω στον Ουρανό, την Αφροδίτη και τον Πήλιο.
Μαζί με τη τριπλή σύνοδο του Δία, του Χείρωνα και του Ποσειδώνα από το απέναντι ζώδιο, η ταλαίπωρη ψυχή ταξίδεψε μακριά…
Ας ευχηθούμε να βρει τη γαλήνη, αφού ο πλούτος και η δόξα δεν μπόρεσαν να του χαρίσουν πληρότητα και ευτυχία…
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
Μια απλή παρατήρηση:
Δεν επέλεξε ο ίδιος να αλλάξει το χρωμα του δέρματος του μιας και δεν υπάρχει καμία μέθοδος που να κάνει κάτι τέτοιο.Ο Μαικλ έπασχε από Λευκη ένα αυτοάνοσο δερματικό νόσημα που ο ίδιος οργανισμός επιτίθεται στα μελανόκύτταρα του δέρματος,(πάσχω κι εγώ από το ίδιο αλλά όχι τόσο επιθετικό όσο του Τζακσον),με αποτέλεσμα τεράστιο μέρος του σώματος του να ασπρίσει, και να έχουν γίνει μπαλώματα με το “νορμαλ”δερμα, η και καθόλου.
Αγαπητή Λίζα
Αυτή η εκδοχή διέρευσε κάποια στιγμή και λέγεται πως έγινε προκειμένου να αλλάξουν οι εντυπώσεις. Ακόμη κι αν είχε σε ένα βαθμό αυτό που μου αναφέρετε, η ολη του πορεία και οι πολλαπλές επεμβάσεις δείχνουν πως είχε πρόβλημα με την ίδια του την υπόσταση και φυσιολογία, και προσπάθησε σε υπερβολικό βαθμό να την αλλάξει. Οι περισσότεροι αναφέρουν πως έκανε και αλλαγές ως προς την δερματική του απόχρωση. Και βάση των πληροφοριών αυτών έκανα την προσέγγιση αστρολογικά.
Ευχαριστώ για την παρέμβαση και το σχόλιό σας.
Εύχομαι το καλύτερο σε κάθε πεδίο της ζωής σας.
Καλές Αποκριές
Λίλιαν Σίμου