Ουρανός στον Ταύρο και πολιτικά γεγονότα
(β μέρος, συνέχεια του άρθρου:
Ουρανός στον Ταύρο από 16 Μαΐου 2018 – ρωγμές σε στέρεο έδαφος ) όπου περιγράφηκε η εικόνα του ως το 2026.
από την Λίλιαν Σίμου
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, αναφερθήκαμε στα δεδομένα που αλλάζουν με την σημαντική αυτή αλλαγή θέσης του κοσμικού μας πλανήτη, Ουρανού.
Ο Ουρανός στο κοσμικό μας περιβάλλον, μπορεί να φέρει σεισμικές δονήσεις, αλλαγή της ποιότητας του εδάφους, προβλήματα στις καλλιέργειες, στις καιρικές συνθήκες, με στόχο να αλλάξουμε τρόπο καλλιέργειας, ή είδος. Η καλλιέργεια έχει και πνευματικές προεκτάσεις, άρα, θα διαμορφώσουμε μία διαφορετική πνευματική προσέγγιση. Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε πλέον «επιφανειακοί» ή «επιδερμικοί».
_______________
Ειδική προσφορά συνεδρίας, από 15 Μαΐου ως 15 Ιουνίου, με θέμα:Ουρανός στον Ταύρο και τα ανατρεπτικά φαινόμενα του καλοκαιριού
Ενημερωθείτε στο λινκ
————————-
Στον χάρτη της Ελλάδας
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας η νέα θέση του Ουρανού, αφού κυβερνά τον Ήλιο της και θα σχηματίσει δυναμικές όψεις με τον Ουρανό της χώρας, το Μεσουράνημα, τον Ήλιο και τον Ερμή στον Υδροχόο, με τον Κρόνο στον Λέοντα και με τον Χείρωνα στον Ταύρο, τον οποίο θα αγγίξει τρεις φορές, αφού εκεί φθάνει σε σύνοδο τον Αύγουστο και κάνει την αναδρομή του και θα επανέλθει την Άνοιξη του 2019.
Θα σχηματίσει όμως ευνοϊκή όψη προς τον Δία της χώρας, έναν πλανήτη ιδιαίτερα εξασθενημένο που σηματοδοτεί τα Αποταμιεύματα, τα δάνεια και το Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό μας Σύστημα, κυρίως.
Θετικούς συνδυασμούς θα έχουμε και με τους Δεσμούς της Σελήνης και την Αφροδίτη του κράτους.
Ξεκινώντας από τις δύσκολες όψεις, θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ανάγκη αλλαγής βασικών δομών, αλλά και όλων των κομματικών συνδυασμών, κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών σχημάτων. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από νέα βάση, χωρίς τις σταθερές που κάποτε υπήρχαν. Το έδαφος και το υπέδαφος θα υποστούν αλλαγές, και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι πιθανόν να υπάρξει μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα (όχι άμεσα).
Κάποιες ταλαιπωρίες μοιάζουν να φθάνουν στο τέλος, αλλά ακόμη δεν θα βρεθεί λύση, προφανώς θα έχουμε αποτελέσματα ή αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου του 2018 και από την Άνοιξη του 2019 και μετά.
Υπάρχει η δυνατότητα ανακούφισης στα θέματα που νοσούν βαριά, κυρίως του Ασφαλιστικού, των χρεών και των Συντάξεων. Βέβαια, εξαρτάται πάντα και από την θέληση και το ήθος των παραγόντων που κατευθύνουν τις καταστάσεις αυτές στον τόπο μας… ήθος αρκετά επισφαλές όπως έχει αποδείξει η ιστορία, και το επιβεβαιώνει ο Δίας της Ελλάδας, στην πολύ αδύναμη θέση του.
Ωστόσο, είναι θετικό να βελτιωθεί αυτή η παράμετρος, να σχεδιάσουμε ένα νέο μελλοντικό δρόμο εξέλιξης και δημιουργικότητας, με βήματα συνετά προφανώς, χωρίς υπερβολές, υπεραισιοδοξία, αλλά με παραγωγικότητα και ταλέντα που διαθέτουμε ως πολίτες, προσεκτικά και μετρημένα, μεθοδικά και με υπομονή. Θα ασχοληθούμε ξανά με την χειροτεχνία, την Τέχνη, την παραγωγή της γης, τον φυσικό πλούτο, την δημιουργικότητα που είναι απτή, και θα πρέπει να πάρουμε χαρά από ό,τι δημιουργούμε.
Σημείωση: η ανάλυση είναι περιληπτική, καθώς το μεγάλο αυτό θέμα θα περιγράφεται σε λεπτομέρειες όποτε προκύπτει συγκεκριμένος συνδυασμός στα ωροσκόπια του κράτους, κατά τη διάρκεια της επταετίας
«Χρονικό της κίνησης»
Ο Ουρανός εισέρχεται στον Ταύρο λοιπόν, την 16η Μαΐου 2018 και το μακρύ επταετές του ταξίδι, θα έχει επίσης μία ροή διακοπτόμενη παροδικά.
Επιστρέφει σε ανάδρομη πορεία στον Κριό την 7η Νοεμβρίου 2018
Επανέρχεται οριστικά πλέον στο ζώδιο του Ταύρου, την 7η Μαρτίου 2019
Παραμένει στον Ταύρο ως την 8η Ιουλίου 2025 και εισέρχεται στους Διδύμους
Επιστρέφει σε ανάδρομη κίνηση στον Ταύρο την 9η Νοεμβρίου 2025
Εγκαταλείπει οριστικά το ζώδιο του Ταύρου την 27η Απριλίου 2026
Παραδείγματα άλλων εποχών…
Κοινωνικές αλλαγές παρατηρούμε σε έναν συλλογικό πλανήτη σαν τον Ουρανό. Όταν ήταν στον Ταύρο, η ιστορία μας διδάσκει με τα αποτελέσματά του. Μεγάλους πολέμους, ανακατατάξεις λαών, επαναστάσεις, μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά και στην ευημερία, σηματοδοτεί η θέση του στον Ταύρο.
Στις 12 Ιουλίου 1770, ο James Hargreaves εφηύρε την πατέντα ενός τεχνολογικού επιτεύγματος, με το όνομα “Spinning Jenny”, ένα πολυστρωματικό στρεφόμενο πλαίσιο που μείωσε δραστικά το ποσό εργασίας που απαιτείται για τη δημιουργία πανί. Η εφεύρεση αυτή θεωρείται ως η βασική εξέλιξη στην εκβιομηχάνιση της ύφανσης.
Στις 12 Αυγούστου 1851, ο Isaac Singer εφηύρε την πρώτη ραπτική μηχανή, τις γνωστές ως σήμερα ραπτομηχανές Singer! Τον μιμήθηκαν άλλοι ανταγωνιστές και υπήρξε μεγάλη διαμάχη για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της εφεύρεσης. Μάλιστα η περίοδος εκείνη έμεινε γνωστή ως «Ο πόλεμος της ραπτομηχανής». Η αναστάτωση αυτή πήρε τέλος, όταν τον Οκτώβριο του 1856, οι δημιουργοί αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από ένα κοινό όνομα πατέντας.
Στην πιο πρόσφατη διέλευσή του από τον Ταύρο, ο Ουρανός σηματοδότησε την εφεύρεση της συνθετικής ίνας, το γνωστό νάυλον. Εφεύρεση της DuPont chemicals, το νάυλον δημιουργήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1938. Εκείνη την εποχή, ο Ποσειδώνας (πλανήτης που συμβολίζει τα χημικά και τα συνθετικά), τριγώνιζε τον Ουρανό.
Κάποια ενδεικτικά ιστορικά γεγονότα
(1850-57):
Ιούλιος 1850- Εξέγερση των Ταϊπίνγκ: ο Χονγκ Ξιουκουάν διατάσσει τη γενική κινητοποίηση των δυνάμεων των ανταρτών.
21 Μαΐου 1951 – Καταργείται η δουλεία στην Κολομβία.
2 Δεκεμβρίου 1851 – Γαλλικό πραξικόπημα του 1851: εν είδη πραξικοπήματος, ο Λουδοβίκος Ναπολέων, πρόεδρος της Γαλλίας, διαλύει την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας και ανακηρύσσει νέο σύνταγμα για να παρατείνει τη θητεία του. Ένα χρόνο αργότερα, αυτοανακηρύσσεται ως αυτοκράτορας Ναπολέων Γ’ δίνοντας τέλος στη Δεύτερη Δημοκρατία.
17 Ιανουαρίου 1852 – Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αποικιών των Μπόερς στο Τράνσβααλ.
24 Σεπτεμβρίου 1852 – Το πρώτο αερόπλοιο που τροφοδοτείται από κινητήρα, κατασκευασμένο από τον Ανρί Ζιφάρ, ταξιδεύει 27 χιλιόμετρα από το Παρίσι μέχρι την Τραπ.
4 Οκτωβρίου 1853 – Κριμαϊκός Πόλεμος: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύττει τον πόλεμο στη Ρωσική Αυτοκρατορία.
24 Μαρτίου 1854 – Καταργείται η δουλεία στη Βενεζουέλα.
Μάρτιος 1856 – Μεγάλη τριγωνομετρική έρευνα της Ινδίας δίνει επίσημα στην “κορυφή 15” (αργότερα ονομάστηκε Έβερεστ) το ύψος των 8.840 μ. Η “κορυφή 9” (Κανγκτσενγιούνγκα), που προηγουμένως θεωρείτο ότι είναι η ψηλότερη στον κόσμο, επικυρώνεται στα 8.582 μ.
24 Ιανουαρίου 1857 – Ιδρύεται στην Καλκούτα το πανεπιστήμιο της Καλκούτας ως το πρώτο διεπιστημονικό σύγχρονο πανεπιστήμιο στη νότια Ασία.
18 Απριλίου 1857 – Εκδίδεται το “Βιβλίο των Πνευμάτων” του Αλάν Καρντέκ, σηματοδοτώντας τη γέννηση του Πνευματισμού στη Γαλλία.
10 Μαΐου 1857 – Ινδική εξέγερση του 1857: Ξεκινά ο πρώτος πόλεμος ανεξαρτησίας της Ινδίας.
(1934-41) Περίοδος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
1 Ιανουαρίου 1934 – Τίθεται σε ισχύ στη ναζιστική Γερμανία ο νόμος για την πρόληψη απογόνων των ασθενών με κληρονομικές ασθένειες.
15 Ιανουαρίου 1934 – Ισχυρός σεισμός χτυπά το Νεπάλ και τη Μπιχάρ, σκοτώνοντας πάνω από 6.000 άτομα.
6 Φεβρουαρίου 1934 – Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας δημιουργεί πολιτική κρίση στη Γαλλία.
23 Μαΐου 1934 – Οι περίφημοι Αμερικανοί ληστές τραπεζών Μπόνι και Κλάιντ πέφτουν σε ενέδρα της αστυνομίας στη Λουιζιάνα και σκοτώνονται.
28 Μαΐου 1934 – Γεννιούνται στο Οντάριο του Καναδά τα πεντάδυμα Ντιόν, τα πρώτα πεντάδυμα που θα επιβιώσουν της βρεφικής ηλικίας.
2 Αυγούστου 1934 – Gleichschaltung: Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται Φύρερ της Γερμανίας μετά το θάνατο του προέδρου Πάουλ φον Χίντενμπουργκ.
11 Αυγούστου 1934 – Φτάνουν στην ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι.
19 Αυγούστου 1934 – Το γερμανικό δημοψήφισμα του 1934 εγκρίνει τον διορισμό του Αδόλφου Χίτλερ ως αρχηγού του κράτους με τον τίτλο του Φύρερ.
11 Ιανουαρίου 1935 – Η Αμέλια Έρχαρτ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πετάει μόνος του από τη Χαβάη έως την Καλιφόρνια.
7 Φεβρουαρίου 1935 – Κυκλοφορεί το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly.
16 Ιουλίου 1935- Εγκαθίσταται στην Οκλαχόμα Σίτι το πρώτο παρκόμετρο στον κόσμο.
15 Σεπτεμβρίου 1935 – Ψηφίζονται οι Νόμοι της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με τους οποίους οι Γερμανοί Εβραίοι στερούνται την ιθαγένειά τους.
7 Μαρτίου 1936- Προανάκρουσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Παραβιάζοντας τις Συνθήκες του Λοκάρνο και των Βερσαλλιών, η Γερμανία ανακαταλαμβάνει τη Ρηνανία.
19 Απριλίου – Ξεκινά η Αραβική Εξέγερση του 1936-1939 στην Παλαιστίνη, κατά της βρετανικής κυβέρνησης και της μετανάστευσης των Εβραίων.
27 Οκτωβρίου 1936 – Η κα Ουόλις Σίμπσον καταθέτει αίτηση διαζυγίου που θα της επέτρεπε να παντρευτεί το βασιλιά Εδουάρδο Η’ του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που θα οδηγήσει στην αναγκαστική παραίτησή του από το θρόνο.
19 Ιανουαρίου 1937- Ο Χάουαρντ Χιουζ κάνει νέο ρεκόρ στον αέρα πετώντας από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη σε 7 ώρες, 28 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.
28 Μαΐου 1937 – Ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.
Δεκέμβριος 1937 -Η Ηλεκτρική Εταιρία Μεταφορών (Η.Ε.Μ.) αναλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Κηφισιάς.
1 Ιανουαρίου 1938 – Ιδρύεται η SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français), η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Γαλλίας.
13 Δεκεμβρίου 1938 – Ολοκαύτωμα: Ανοίγει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νόιενγκαμμε στο Μπέργκεντορφ του Αμβούργου στη Γερμανία.
24 Ιανουαρίου 1939 – Σεισμός σκοτώνει 30.000 άτομα στη Χιλή και ισοπεδώνει περίπου 130.000 τετρ. χλμ.
1 Σεπτεμβρίου 1939 – Έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την γερμανική εισβολή στην Πολωνία.
28- 10 -1940 : Επέτειος του ΟΧΙ
13-14 Απριλίου 1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα: Διεξάγεται η Μάχη της στενωπού της Κλεισούρας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών δυνάμεων. Οι Γερμανοί τελικά καταλαμβάνουν το πέρασμα.
2018- 2026 Οικονομικός πόλεμος και πόλεμος αξιών, επαναξιολόγησης, επανατοποθέτησης σε κάθε πεδίο… δίχως άλλο…
Άραγε πόσο διδαχτήκαμε από την Ιστορία;
Θα δείξει…
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)