Ρούνες και προβλέψεις: Δεκέμβριος 2014
Συμβουλές από τη σοφία του βορρά
Από την Λίλιαν Σίμου
Η προσέγγιση με τις Ρούνες περιέχει ουσιαστικά μηνύματα από την αρχαία γνώση. Συμβουλευτικά στα τέλη κάθε εβδομάδας, με σκοπό να έχουμε τον χρόνο να αναλογιστούμε την συμβουλή μέσα στο σαββατοκύριακο, υπάρχει ένα μήνυμα για μας.
Οι Ρούνες και η χρήση τους, αναδεικνύουν την αρμονία του ανθρώπου με τη Φύση.
Ο συνδυασμός προκύπτει από την αντιστοιχία ημερομηνίας και συμβόλων
Ρούνες και Δεκέμβριος 2014
Ο μήνας των εορτών συνδέεται με ένα φυτό που έχει σχέση με τις παραδόσεις των λαών του βορρά: το γκυ.
Το γκυ ή ιξός, ήταν ένα από τα αγαπημένα φυτά των λαών της βόρειας Ευρώπης. Θεωρείτο ιερό φυτό και μάλιστα χρησιμοποιείτο στις τελετές των Δρυίδων. Αν και υπάρχει η εκδοχή πως αυτό συνέβαινε επειδή πολλαπλασιάζεται με ιδιαίτερο τρόπο (οι καρποί του, που μοιάζουν με κερασάκια, τρώγονται από τα πουλιά και οι σπόροι τους μπορούν να γονιμοποιηθούν μόνο αφού περάσουν από το πεπτικό σύστημα των πουλιών), πιστεύω πως είναι αρκετά αφελές να δεχτούμε την εκδοχή, γιατί αδικούμε την σοφία των Ιερέων του βορρά, δηλαδή των Δρυίδων.
Το γκυ, συνδέεται με την θεά Φρίγγα, θεά της μητρότητας και του γάμου, συζύγου του θεού Οντίν.
Κατά την παράδοση, ο γιος της Μπάλντερ, θεός του ηλιακού φωτός, είχε την προστασία να είναι άτρωτος από ό,τι βρίσκεται πάνω ή κάτω από τη γη. Ωστόσο, ο κακός θεός Λόκι, που ήταν ο πλέον αντιπαθής θεός των τευτονικών λαών, σκέφθηκε πως το γκυ δεν φυτρώνει στη γη, παρά στον κορμό της βελανιδιάς. Έφτιαξε ένα βέλος από γκυ λοιπόν και σκότωσε τον Μπάλντερ.
Για τρεις μέρες, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, δίχως επιτυχία. Ωστόσο, η μητέρα του Φρίγγα, κατόρθωσε να του ξαναδώσει την ζωή.
Σύμφωνα με τον μύθο, τα δάκρυα που έχυσε για το παιδί της πέφτοντας στη γη έγιναν καρποί του φυτού. Από τη χαρά της όταν ο γιος της αναστήθηκε, φιλούσε όποιον την πλησίαζε, και δημιουργήθηκε το έθιμο του φιλιού κάτω από το γκυ!
Ο μήνας Δεκέμβριος σύμφωνα με την ρουνική σοφία συνδέεται με δύο βασικά στοιχεία.
Μας πληροφορεί πως στο τέλος μίας περιόδου, οφείλουμε να έχουμε την δύναμη να ισορροπούμε αντιθετικές έννοιες ή καταστάσεις. Αλλά με τρόπο ακριβοδίκαιο.
Η γνώση και η σύνεση είναι βασικά αγαθά μας και μέσα από την εμπειρία της επαναλειπτικότητας των φυσικών φαινομένων, μπορούμε να κατανοήσουμε και να προνοήσουμε.
Ο Δεκέμβριος μοιάζει με ένα μήνα αποκομιδής των αγαθών, του σπόρου, του μόχθου, του κόπου όλης της χρονιάς. Είναι και μήνας απολογισμού.
Είναι η ένωση του Χάους με την ελεύθερη βούληση του Ανθρώπου.
Θα πάρουμε την δίκαιη ανταμοιβή των κόπων μας. Αν ως τώρα το έργο μας ήταν βασισμένο στην προσπάθεια και στη γνώση, θα υπάρχει μία θετική έκβαση. Αν όμως έχουμε κάνει σημαντικά λάθη, ή παραλείψεις, θα έχουμε προβλήματα.
Μοιάζει με ένα υπολογιστικό σύστημα, όπου όλα μπαίνουν σε μία ζυγαριά και αντικειμενικά, αποστασιοποιημένα, ζυγίζονται.
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του είναι η αίσθηση της παράδοσης.
Η περιουσία μας είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις που κρατάμε ως τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια του μήνα υπάρχουν παραδοσιακές γιορτές και φυσικά μία μεγαλύτερη ανάγκη να συσφίξουμε τις οικογενειακές σχέσεις.
Αναζητάμε ξανά τις ρίζες μας. Σκεπτόμαστε το παρελθόν.
Το πατρικό σπίτι μας συσπειρώνει, αν έχουμε καλές μνήμες, ή μας οδηγεί στην αίσθηση της μοναξιάς, αν υπάρχει αποξένωση στα μέλη της οικογένειας.
Οι οικονομικοί πόροι που σχετίζονται με την οικογένεια, ή τα ακίνητα, μας δημιουργούν πρόβλημα. Χρειάζεται μία συμβουλή ειδικού επί του θέματος. Ειδικά για επενδύσεις, φόρους, κληροδοτήματα ή ασφαλιστικά προγράμματα.
Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να «δουλέψουμε» λίγο πάνω σε παρωχημένες ιδέες, ή ανούσιους δογματισμούς.
Αν ένα ηλικιωμένο άτομο μας περιορίζει και μας κουράζει, θα ήταν καλό να το φροντίσουμε ανάλογα με τις αντοχές μας.
Άνθρωποι που μπορεί να παίξουν ρόλο στη ζωή μας αυτή την εποχή, είναι εκείνοι που σχετίζονται με τον Νόμο, με το Δημόσιο, με τα ακίνητα, ή με την παράδοση και τα ήθη κι έθιμα, όπως και οι ηλικιωμένοι συγγενείς.
Η σοφία των βορείων λαών της Ευρώπης, μου ασκούσε πάντα μία ιδιαίτερη γοητεία. Αν και οι μυθοπλασία έχει αφήσει την αίσθηση ανθρώπων με άγρια ένστικτα, κάθε τι πρέπει να διερευνάται και να ανάγεται στην εποχή από όπου ξεκίνησε η ιστορία με μορφή μύθων. Μήπως οι δικές μας παραδόσεις δεν περιέχουν αλληγορικές εικόνες σκληρότητας;
Όλα ξεκίνησαν σε μία εποχή όπου ο άνθρωπος αισθανόταν αδύναμος και μικρός μπροστά στις κακουχίες και στα φυσικά φαινόμενα.
Η παράδοση των βορείων λαών μέσω των σοφών Δρυΐδων, αλλά και μέσω της ρουνικής μυστικής γλώσσας, περιέχει μία βαθιά γνώση με στόχο την ένταξη του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, την κατανόηση της Δημιουργίας και την εναρμόνισή μας με αυτή. Θεωρώ την παράδοση αυτή ιδιαίτερα σημαντική και μετά από χρόνια προσωπικής μελέτης, πιστεύω πως είναι ένας σημαντικός δρόμος αυτογνωσίας.
Είναι πολυεπίπεδη, αλλά πάντα υποστηρικτική για τον άνθρωπο. Εκείνο που θα ήθελα να σημειώσω, είναι πως οι Ρούνες, ( ή Ρούνοι κατ’ άλλη απόδοση στα ελληνικά), ΔΕΝ συνδέονται με αρνητικά μηνύματα.
Η ανάλυση κάποιων ερμηνευτών με αυτή την οπτική, οφείλεται σε λανθασμένες επιρροές και χρήσεις. Είναι απόρροια των αναγκών εκείνων που αρέσκονται στην σκοτεινή πλευρά της ζωής, η οποία προφανώς τους ταιριάζει.
Τα παλαιά και αυθεντικά αρχεία δεν περιέχουν κάτι ανάλογο… ως εκ τούτου, είναι αποκύημα φαντασίας συγχρόνων μας.
Χρόνια πολλά, καλές γιορτές!
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts
Το μήνυμα της ημέρας πρώτη παρουσίαση στο: http://kissmygrass.gr/