από την Λίλιαν Σίμου
Δευτέρα 29 Μαΐου και λίγο πριν το τέλος του μήνα, η Αφροδίτη στον Καρκίνο είναι σε αντίθεση με έναν λιγότερο γνωστό αστεροειδή, που έχει καταγραφεί με το όνομα Atalante 36.
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο, η Αγάπη βιώνεται με τρυφερότητα, με ζεστασιά, βαθιά συγκίνηση και οικειότητα.
Ποιος είναι ο συμβολισμός όμως της Αταλάντης;
Η μυθολογική Αταλάντη, ήταν σύμφωνα με την παράδοση, ήταν κόρη του Σχοινέα (γιου του Αθάμαντα) και της Κλυμένης (κόρης του Μινύου). Η Αταλάντη ήταν ωραιότατη, αλλά και περίφημη δρομέας. Απέφευγε τη συναναστροφή με άλλες παρθένες και τρόμαζε στην ιδέα του γάμου. Επειδή όμως πολλοί ζητούσαν να την παντρευτούν, εκείνη δήλωσε ότι θα παντρευόταν εκείνον που θα κατάφερνε να την παραβγεί σε αγώνα δρόμου και ότι θα φόνευε στη συνέχεια τον όποιον ηττημένο από αυτήν. Αν και οι όροι ήταν βαρείς, πολλοί ήταν και οι μνηστήρες και ως εκ τούτου πολλά υπήρξαν και τα θύματα. Μέχρι που τη νίκησε ο Ιππομένης ή ο Μελανίων, που το κατόρθωσε χάρη σε τρία μήλα των Εσπερίδων που είχε λάβει ως δώρο από τη θεά Αφροδίτη, με τη ρητή εντολή να τα χρησιμοποιήσει μόνο όταν θα κινδύνευε να χάσει στον αγώνα, ρίχνοντας ένα ένα πλάγια. Πράγματι η Αταλάντη, πιστεύοντας ότι σίγουρα θα νικήσει, λοξοδρομούσε κάθε φορά για να κυνηγήσει το μήλο.
Έτσι μετά τη νίκη του ο Ιππομένης νυμφεύθηκε την Αταλάντη, αλλά το ερωτικό τους πάθος ήταν τόσο έντονο που χρησιμοποίησαν ως ερωτική κλίνη αυτό το ιερό δάσος της θεάς Ήρας. Μόλις το αντελήφθη η Ήρα, δεν άργησε να δείξει την αγανάκτησή της, μεταμορφώνοντας τους δύο εραστές σε ζεύγος λεόντων… εξαιρώντας τους έτσι από της αρχαίας ηθικής τάξεως των πραγμάτων.
Τη διήγηση αυτού του μύθου διέσωσε ο Ησίοδος στους καταλόγους του. Εκτός όμως από αυτόν, υπήρχαν και άλλοι μύθοι, με διάφορες παραλλαγές. Παρά ταύτα η Αταλάντη παντρεύτηκε τον Μελανίωνα, ο οποίος και εκείνος δεν ήθελε να ακούσει για γάμο. Σε συνάντησή τους όμως, το κοινό αυτό παράδοξο, τους έκανε να αισθανθούν μεταξύ τους έλξη και τελικά να ενωθούν. Από τον γάμο αυτό φέρεται να γεννήθηκε ο Παρθενοπαίος. (πηγή για το μυθολογικό ιστορικό, από τη Βικιπέντια).
Σε όλες όμως τις παραλλαγές του μύθου, παρουσιάζεται ως μία νέα πανέμορφη, με αθλητικές ικανότητες, ανένταχτης φύσης και αρνητική ως προς τις δεσμεύσεις του γάμου (ίσως γι’ αυτό τον λόγο η Ήρα θύμωσε!…)
Η Αφροδίτη είναι η εκτίμηση των σχέσεων και συμβολίζει την δυνατότητα ένωσής μας με τους άλλους. Στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου, είναι η αρχή και το τέλος, η γέννηση και η αξιολόγησή τους της ζωής μας.
Η αντίθεση των δύο σωμάτων, περιγράφει το συναίσθημα που μετρά τις ευθύνες και την ποιότητα στις σχέσεις, με τις διαφορές που προκύπτουν όσο αυτές εξελίσσονται. Τα κίνητρα σε κάθε σχέση, φιλική, προσωπική, οικονομική, είναι η ουσία και όχι η σπατάλη χρόνου ή συναισθήματος. Θα συνεργαστούμε προς ένα σωστό στόχο, αλλά η ομαδική προσπάθεια, πρέπει να εμπεριέχει στοιχεία ελευθερίας, επιδεξιότητας, σεβασμού και αρμονίας με το περιβάλλον.
Στην θετική πλευρά, θα επιτύχουμε να έχουμε διακριτικότητα, ηθικό έρισμα, τρυφερότητα, ευαισθησία και υπομονή, προκειμένου να διατηρήσουμε τις ισορροπίες που επιθυμούμε.
Στην αρνητική πλευρά, μπορεί να είμαστε απρόσεκτοι, επικριτικοί, υπερευαίσθητοι και εύθικτοι σε αδυναμίες δικές μας, ή των άλλων…
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S