Home
Συναστρία: το στοιχείο που συνδέει κάθε σχέση Reviewed by Momizat on . Από την Λίλιαν Σίμου   Οι συναντήσεις στη ζωή έχουν να μας μάθουν καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναδείξουν τις αδυναμίες μας και τις ευαισθησίες μ Από την Λίλιαν Σίμου   Οι συναντήσεις στη ζωή έχουν να μας μάθουν καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναδείξουν τις αδυναμίες μας και τις ευαισθησίες μ Rating: 0
You Are Here: Home » Σχεσεις » Συναστρία: το στοιχείο που συνδέει κάθε σχέση

Συναστρία: το στοιχείο που συνδέει κάθε σχέση

Συναστρία: το στοιχείο που συνδέει κάθε σχέση

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Οι συναντήσεις στη ζωή έχουν να μας μάθουν καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναδείξουν τις αδυναμίες μας και τις ευαισθησίες μας. Μικρές ή μεγάλες, αλλά πάντα καθημερινές, στην αναζήτηση της συντροφικότητας και της τρυφερής προσφοράς. Άραγε, πώς δημιουργούνται οι πρώτες εντυπώσεις, όταν ένας άνθρωπος μας πλησιάζει και ασκεί μία θετική ή αρνητική επίδραση πάνω μας? Υπάρχουν πολλά στοιχεία που το δηλώνουν, καθώς η αστρολογία των σχέσεων είναι ένας ευρύς τομέας έρευνας.

 

Ας δούμε, την πρώτη εντύπωση, και πώς αυτή δημιουργείται μέσα από βασικά μας χαρακτηριστικά και τα αντίστοιχα εκείνου που μας ενδιαφέρει.

 

Η προσωπικότητά μας είναι μία σύνθεση βασικών παραγόντων: του Ήλιου μας, της Σελήνης μας και του Ωροσκόπου μας. Πέρα από τα γνωστά δεδομένα των παραγόντων αυτών (ζώδια όπου βρίσκονται), έχουμε και μία διαφορετική προσέγγιση που θα προσφέρει πληροφορίες, για τον τρόπο που ένα άτομο μας επηρεάζει και παίζει ρόλο στη ζωή μας. Είναι η σύγκριση με βάση τα στοιχεία και τις ιδιότητες που επικρατούν.

 

Τι είναι όμως το στοιχείο;

 

Η αστρολογία έχει τέσσερα στοιχεία και τα διαμοιράζει στα ζώδια:

 

τη φωτιά (δημιουργικότητα και θέρμη),

 

την γη (πρακτικότητα και προσγείωση),

τον αέρα (διανόηση κι επικοινωνία)

 

και το νερό (ευαισθησία και δεκτικότητα).

 

Σε κάθε στοιχείο, αντιστοιχεί μία ομάδα τριών σημείων του ζωδιακού κι έτσι έχουμε τα εξής:

 

Φωτιά: Κριός, Λέων, Τοξότης

 

Γη: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερος

 

Αέρας: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

 

Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς.

 

 

Αν γνωρίζουμε και κατανοούμε τον χάρτη μας, μπορούμε να αντιληφθούμε ποιο στοιχείο και μας χαρακτηρίζει. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εύκολο για όσους δεν έχουν ακόμη μελετήσει την αστρολογία, μπορείτε να έχετε υπ’ όψη το στοιχείο που αφορά το Ηλιακό σας ζώδιο και το Ηλιακό ζώδιο του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει, για να διαπιστώσετε σε πρώτο βαθμό, την επίδραση που φέρνει στη ζωή σας και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προσέγγιση μεταξύ σας.

 

 

 Σύγκριση με βάση τα στοιχεία

 

Στοιχείο Φωτιάς με Φωτιά:

θα νιώσετε έναν ενθουσιασμό και θα σας παρασύρει σε ιδέες και διάθεση να γίνετε πιο δημιουργικοί με την παρουσία του στη ζωή σας. Το ίδιο μπορεί να νοιώσει κι εκείνος. Μαζί θα κάνετε νέα σχέδια και θα βάλετε νέους στόχους για το «αύριο». Αν μάλιστα πρόκειται για ερωτικό σύντροφο, δεν θα σας λείψει ο ερωτισμός και το πάθος. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην περίπτωση που κάποια γούστα δεν συμπίπτουν. Υπάρχει κίνδυνος να προκύψει εγωισμός και αυτό να φέρει αντιπαραθέσεις και θερμές διαφωνίες. Η σχέση αυτή προσφέρει πολλές χαρές, αλλά κι εκρηκτικές αντιπαραθέσεις. Λίγη σύνεση, λοιπόν, για να μην χαθεί η φλόγα.

 

Στοιχείο Φωτιάς με Γη:

θα λέγαμε πως δεν έχετε πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ σας. Μάλιστα σαν φωτιά, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μία έξαψη στο άτομο της Γης, κάτι που θα το συγκινήσει, αλλά δεν θα μπορεί εύκολα να διαχειριστεί τη φλόγα που θα νοιώσει. Κινδυνεύει μάλλον να «καεί» στο βάρος της επιθυμίας που θα εκδηλωθεί. Ο τρόπος που προσεγγίζει τις σχέσεις, μπορεί να είναι πολύ πεζός για τα γούστα της Φωτιάς, αλλά είναι και χρήσιμος, καθώς της δείχνει πως στη ζωή, πρέπει να έχει και πιο πρακτικό πνεύμα ή να ζει για το σήμερα. Μπορεί επίσης, να βοηθήσει η δημιουργικότητα της φωτιάς να βρει τον σωστό δρόμο. Προσπαθήστε να δείτε εποικοδομητικά την προσέγγιση.

 

Στοιχείο Φωτιάς με Αέρα:

Στην περίπτωση αυτή, έχουμε μία συμβατότητα στοιχείων. Η σχέση γίνεται δημιουργική και οι δύο πλευρές ωφελούνται. Το άτομο με το στοιχείο του Αέρα, δίνει την έμπνευση στην Φωτιά, για να κάνει ένα δημιουργικό έργο όσο είναι μαζί του. Η φωτιά, δίνει στον Αέρα την ώθηση να βάλει σε διαδικασία παραγωγής, κάθε όμορφη ιδέα. Το ζευγάρι γίνεται πιο πνευματώδες και μαζί μπορούν να βρουν ωραίους δρόμους στην επικοινωνία και στην γνώση. Ο ενθουσιασμός όμως που διακατέχει μία τέτοια σχέση, φέρνει και δυσκολίες, καθώς και οι δύο δεν έχουν το μέτρο. Ας υπάρχει έλεγχος για να προκύψουν τα καλύτερα από τη σχέση.

 

Στοιχείο Φωτιάς με Νερό: 

Εδώ έχουμε την αντίθεση των στοιχείων. Το άτομο της Φωτιάς, θέλει να προχωρήσει και να ανοίξει ορίζοντες. Ενώ το άτομο του Νερού, στέκεται παθητικό και αρκετά διστακτικό. Υποφέρει μάλιστα, από την πιθανή έλλειψη διακριτικότητας του ατόμου της Φωτιάς. Το άτομο της Φωτιάς, αισθάνεται να σβήνει η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία, με τις αναστολές του συντρόφου του. Για να πετύχει η σχέση, σε πρώτο βαθμό, θα πρέπει και οι δύο να κατανοήσουν πως μπορούν να κερδίσουν από κάτι που ουσιαστικό τους λείπει. Η Φωτιά να μάθει να αισθάνεται την ευαισθησία των άλλων και το Νερό, θα γίνει πιο τολμηρό ή πιο εκφραστικό.

 

Στοιχείο της Γης με Γη:

Πόσο εύκολο είναι για σας να προοδεύσετε στη ζωή! Υπάρχει ταύτιση αντιμετώπισης και ο ένας δίνει στον άλλο αυτό που ακριβώς χρειάζεται. Αντιμετωπίζετε τα ποικίλα προβλήματα με την ίδια οπτική γωνία. Θα λέγαμε, πως η ζωή κυλά ήσυχα, ίσως πολύ ήσυχα… για σας. Ωστόσο, επειδή μία γνωριμία για να γίνει ουσιαστική, χρειάζεται να μας ταράζει λίγο τα βαλτώδη νερά της καθημερινότητας, υπάρχει το ενδεχόμενο, αν πρόκειται για ερωτική σχέση, να πλήξετε με τον καιρό. Αν προέχει η σταθερότητα και η προσγείωση, θα είστε καλά. Αλλά, θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δίνατε λίγο ευθυμία, ρομαντισμό ή περιπέτεια στη ζωή σας. Θα δείτε πόσο πιο όμορφα θα κυλήσουν όλα!

 

Στοιχείο της Γης με Αέρα:

Ο πνευματώδης τύπος του ατόμου με τον Αέρα, αναζητά διαρκώς νέες προοπτικές και διψά για ανταλλαγή ιδεών και επικοινωνία. Το άτομο της Γης, μεθοδεύει την ζωή του, έχοντας πάνω απ’ όλα στο νου, να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του και να γνωρίζει πού βαδίζει. Υπάρχει αρκετή διαφορά στην προσέγγιση, κι αν συναντηθούν, θα έχουν δυσκολίες στην επαφή τους. Ο Αέρας θα αισθανθεί πως η Γη δεν έχει περιεχόμενο, ενώ η Γη θα νομίζει πως ο Αέρας είναι ανεύθυνος. Κάθε σχέση όμως μπορεί να μας προσφέρει πολλά, ιδίως μέσα από την διαφορετικότητα που παρέχει. Η Γη μπορεί να μάθει να φιλοσοφεί κι ο Αέρας πρέπει να γίνει λίγο πιο πρακτικός.

 

Στοιχείο της Γης με Νερό:

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση που έχει να προσφέρει πολλά στον καθένα. Όπως στο φυσικό πεδίο, το νερό κάνει γόνιμη τη γη, έτσι κι εδώ, η παρουσία του ατόμου του Νερού, δίνει συναίσθημα και ευαισθητοποιεί το άτομο της Γης. Το κάνει πιο παραγωγικό και μέσα από την συνύπαρξή τους, μπορούν να ολοκληρώσουν στόχους και να καλλιεργήσουν τις προοπτικές τους. Η Γη δίνει την ευκαιρία στο Νερό να δει την ζωή λίγο πιο εξωτερικά, χωρίς όμως να του προκαλέσει ανασφάλεια. Με τη σειρά του, το Νερό, δίνει την ευκαιρία στη Γη να παράγει τους καλύτερους καρπούς της, αφού με την ευαισθησία που της προσφέρει, την κάνει πιο ερωτική.

 

Στοιχείο του Αέρα με Αέρα:

Η προσέγγιση πρέπει να περιέχει κοινές ιδέες και κοινά ιδανικά. Για σας, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Μπορείτε να «χαθείτε» σε μία σειρά συζητήσεων και να ξεχάσετε την καθημερινότητά σας. Σίγουρα είναι μία πολύ δημιουργική γνωριμία, ιδιαίτερα αν τα άτομα έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα και μπορούν παράλληλα να παράγουν ένα έργο γραπτό ή εκπαιδευτικό. Η συγκίνηση θα προέλθει από τον σεβασμό στο πνεύμα του άλλου και θα φέρει στο φως την διανοητική ικανότητα και των δύο. Μπορεί όμως να προκύψει ένας εγωισμός, ειδικά, αν ο καθένας έχει την αίσθηση πως γνωρίζει καλύτερα από τον άλλο αυτό που υποστηρίζει.

 

Στοιχείο του Αέρα με Νερό:

Αρκετά διαφορετική προσέγγιση στην ζωή έχουμε εδώ κι ενδεχόμενα να προκύψουν δυσκολίες στην πρώτη επαφή. Το άτομο του νερού θα βρει τον Αέρα αρκετά ψυχρό κι ίσως πολύ απόμακρο. Θα πληγωθεί η ευαισθησία του από την διαρκή επιχειρηματολογία πάνω στο συναίσθημα. Το άτομο του Αέρα, θα θεωρήσει πολύ ευάλωτο το Νερό, πολύ παθητικό ή πολύ δεκτικό. Μπορεί η σχέση αυτή να αναπτυχθεί, καθώς οι αντιθέσεις μας εμπλουτίζουν. Το Νερό θα πρέπει να δει και την εγκεφαλική πλευρά της ζωής και να προφυλάξει τις ευαισθησίες του. Ο Αέρας θα πρέπει να μάθει να προσθέτει την ομορφιά της αγάπης χωρίς φιλτράρισμα από τη λογική.

 

Στοιχείο του Νερού με το Νερό:

Η συγκίνηση σε όλο της το μεγαλείο! Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο τρυφερές ψυχές, που ζουν μόνο για να εισπράττουν τις εντυπώσεις από το περιβάλλον τους. Πολύ συναίσθημα, πολύ ευγένεια ενδεχόμενα, αλλά και πολύς επηρεασμός από τις εξωτερικές συνθήκες. Ο ένας έχει την δυνατότητα να νοιώθει τον άλλο, ωστόσο, είναι πολύ ευάλωτοι για να αντισταθούν στις επιδράσεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο λοιπόν, αντί να γίνει εποικοδομητική η σχέση, να φέρει ανυπέρβλητα εμπόδια ικανοποίησης και πληρότητας, καθώς δεν παρέχει σταθερότητα. Μάθετε να κρατάτε μία ασπίδα προστασίας και μην είστε ανοιχτοί σε κάθε εντύπωση που προσλαμβάνετε. Προσγειωθείτε λίγο!

 

Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στις ιδιότητες και την επίδραση που ασκούν με τον συνδυασμό τους, μέσα από τις σχέσεις που δημιουργούνται στη ζωή μας.

2473535756_664c652a68_m

Leave a Comment

© 2013 Powered By Wordpress, Πνευματικής ιδιοκτησίας ©Astrolife.gr

Scroll to top