Πανσέληνος στον Ταύρο 12 Νοεμβρίου
Και εβδομαδιαίες προβλέψεις
Από την Λίλιαν Σίμου
Ένα φεγγάρι για απόλαυση και χαρά
Η Σελήνη είναι πάντα το γοητευτικό εκείνο σώμα που από την αρχαιότητα μας απασχόλησε και μας εξήρε την φαντασία. Οι φάσεις της, ακολουθούν κάθε φορά τις προσωπικές μας συγκινήσεις και οι συγκινήσεις μας ταυτίζονται με τις φάσεις της.
Αυτή τη φορά, φθάσαμε στην Πανσέληνο που σχηματίζεται στο ζώδιο του Ταύρου. Ζώδιο έξαρσης της Σελήνης, δηλαδή της πλέον δυνατής της θέσης. Σχηματίζεται την 12η Νοεμβρίου στις 3.30 μ.μ. Για ένα δεκαπενθήμερο τουλάχιστον, ή ακόμη και έναν μήνα, ανάλογα με τα ατομικά χαρακτηριστικά, μας αγγίζει και δίνει την δική της ώθηση στις υποθέσεις που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό, την ασφάλεια.
Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που περιγράφει την ανάγκη της ικανοποίησής μας, σε δύο βασικούς τομείς: την σταθερότητα στην ύλη και στο συναίσθημα.
Καθώς είναι απαραίτητο να νιώσουμε ασφάλεια, το χρήμα και η αγάπη, θα είναι πρωταρχικής σημασίας στη ζωή μας.
Η Πανσέληνος στον Ταύρο σχετίζεται με τη γονιμότητα, την επαφή με την ύλη και την ανάγκη των αποκτημάτων. Γιατί ο Ταύρος (ως σημείο του ζωδιακού) «εργάζεται» για να εξασφαλίσει ό,τι θεωρείται αναγκαίο στη ζωή, απολαμβάνει την ομορφιά της ύλης (γεύση, χρώματα, αρώματα, φυτά και χρήμα). Χρειαζόμαστε πλέον πρακτικές απολαβές, ηρεμία και απόλαυση.
Θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε;
Η Σελήνη στην έξαρσή της, υπόσχεται πολλά…
Παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, έχουμε τα εξής…
Στην εξωστρεφή της πλευρά, η Πανσέληνος μας οδηγεί σε νέες ιδέες, ένα ξεκίνημα (κι ας μην είναι Νέα Σελήνη), ένα νέο κύκλο αξιών και κερδών.
Έχουμε δυναμική διάθεση, ενθουσιασμό, ιδέες και εμπειρία από το παρελθόν (σ’ αυτό στηρίζει και ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό, την αναμόχλευση του χθες και την ανασκόπηση γεγονότων). Η Αφροδίτη που κυβερνά την Σελήνη, είναι στον Τοξότη και ευνοεί τον ωροσκόπο της.
Αν και σε κρίσιμη μοίρα ο Άρης, έχει ακριβείας εξάγωνο προς τον Δία, και φαίνεται πως φέρνει ισορροπίες στον τρόπο και στην τακτική με την οποία διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις που μας ενδιαφέρουν, στον συναισθηματικό και στον επαγγελματικό τομέα.
Λεπτοί χειρισμοί προφανώς και καλή επικοινωνία, είναι στις επιλογές μας. Όπως και η ικανότητα να συμπορευόμαστε με εκείνους που έχουν την ίδια φιλοσοφία ζωής με μας.
Κρυφοί πόθοι και όνειρα, ακόμη μας φοβίζουν ή μας κάνουν διστακτικούς προκειμένου να τα υλοποιήσουμε. Ωστόσο, η ανάγκη για χαρά, απόλαυση, ικανοποίηση των πέντε αισθήσεων (θέματα που προτάσσει η Πανσέληνος), μας οδηγούν σε επεξεργασία και ξεδιπλώνονται ταλέντα και έμπνευση. Προφανώς θα αξιοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Χρειάζεται όμως να αφήσουμε πίσω τις ψευδαισθήσεις ή την εξιδανίκευση.
Στην πορεία, μία σκληρή μάχη με το «κατεστημένο» ή συνήθειες που δεν έχουν να αποδώσουν στο εξής, μας υποχρεώνουν να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Να αποκοπούμε από ό,τι μας περιορίζει και να ενδιαφερθούμε ουσιαστικά για ό,τι μπορεί να γεννήσει γόνιμες προοπτικές. Εκεί θα χτίσουμε μία νέα βάση, εκεί θα ανακαλύψουμε ξανά την παραγωγική μας πλευρά, θα θεμελιώσουμε κάτι καινούργιο και ουσιαστικό.
Ανακαλύπτουμε εκ νέου τις αξίες μας, αναθεωρούμε ό,τι είναι πολύτιμο, απαραίτητο, ασφαλές για μας, σε προσωπικό επίπεδο, συναισθηματικό, οικονομικό και επαγγελματικό.
Η Πανσέληνος του Ταύρου μας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε το έδαφος, να αναπτύξουμε το έργο μας, να ενδιαφερθούμε για απολαύσεις συναισθηματικές και φυσικές… για την ομορφιά της ζωής!
Ας χαρούμε την δυναμική της Πανσελήνου των απολαύσεων και της αγάπης, αγκαλιάζοντας πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό και τις ανάγκες του.
Με αποφασιστικότητα και αισιόδοξη οπτική, ας αγγίξουμε γύρω μας ό,τι ευχαριστεί τις αισθήσεις, ό,τι προσδίδει χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας…
Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια
Σημείωση:
Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)















