από την Λίλιαν Σίμου
Τρίτη 17 Νοεμβρίου και ο Κρόνος στον Αιγόκερω βρίσκεται σε ακριβείας αντίθεση προς τον αστεροειδή Sisyphus 1866 στον Καρκίνο.
Ο αστεροειδής Sisyphus 1866 πήρε το όνομά του από τον μυθικό Σίσυφο.
Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Σίσυφος υπήρξε πανούργος βασιλιάς της Κορίνθου, γιος του Αιόλου και της Εναρέτης, κόρης του Άτλαντος. Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε στον άλλο κόσμο να ανεβάζει ένα πελώριο βράχο στην κορυφή ενός βουνού και να τον βλέπει να ξανακυλάει κάτω και να πρέπει να ξαναρχίζει από την αρχή.
Ο Κρόνος είναι το πλαίσιο, το όριο, ο περιορισμός τον οποίο καλούμαστε να κινηθούμε. Το έργο που συντελείται είναι σοβαρό και αξιόλογο.
Επιδιώκοντας την κορύφωση των στόχων μας, δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε δυνάμεις ( ο Κρόνος) και πρέπει να αποφύγουμε κάθε μάταιη προσπάθεια που συμβολίζει ο Σίσυφος.
Η μάταιη προσπάθεια αφορά αυτή την εποχή, την στέρηση χαράς, προσωπικής συνεύρεσης, συναισθηματικής ανάπτυξης: θέματα που ευφραίνουν την καρδιά και όταν εκλείπουν ή παρεμποδίζονται, νιώθουμε μόνοι και μελαγχολικοί. Δεν πρέπει να παραμένουμε αθωράκιστοι. Κάποιοι προσπάθησαν ή προσπαθούν ακόμη να μας χειραγωγήσουν μέσω των ευαισθησιών μας. Να μας οδηγήσουν στην εσωστρέφεια ή στις εφήμερες και επιφανειακές χαρές, προκειμένου να επωφεληθούν για ίδιον όφελος.
Δόλια συμπεριφορά, υπόγειες κινήσεις, σκοτεινές μέθοδοι, έφεραν την ψυχολογική μας διάθεση σε αδιέξοδο. Κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να μας συγκινήσουν, ενώ στην ουσία επεδίωξαν να μας χρησιμοποιήσουν, να κυριαρχήσουν με σκληρό τρόπο. Προέβαλαν το πρόβλημά τους, ως μέσον να ακουμπήσουν το βάρος πάνω μας και να μεταθέσουν τις ευθύνες τους.
Χρειάζεται να απομακρύνουμε την τάση της απέλπιδας προσπάθειας, να έχουμε διάκριση, συνειδητοποίηση. Οι σχέσεις που εμπεριέχουν δόλιες κινήσεις, επιδιώκουν να απορροφήσουν την δυναμική μας, τα ταλέντα μας, το συναίσθημα, την δημιουργικότητά μας.
Οφείλουμε να μην ματαιοπονούμε για τη διατήρηση κάθε τύπου σχέσεων. Οι φθαρμένοι ιμάντες των δεσμών, πρέπει να κοπούν οριστικά. Διαφορετικά, θα είμαστε έρμαιο των διαθέσεων εκείνων που θα συνεχίζουν να σχεδιάζουν ιδιοτελείς κινήσεις και θα έχουμε έναν φαύλο κύκλο επαναλήψεων.
Χρειάζεται να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, το έργο μας, να ανασυγκροτηθούμε. Να γίνουμε επιλεκτικοί και να μη χάνουμε χρόνο ή ενέργεια. Οι άνθρωποι που θα μας συμπαρασταθούν, θα μας στηρίξουν, δεν θα μας επιβαρύνουν.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)














