από την Λίλιαν Σίμου
Τρίτη 18 Μαΐου – ημέρα του Άρη. Ο Άρης στον Καρκίνο βρίσκεται σε αδύναμη θέση, ζωδιακά. Όμως σήμερα και αύριο συναντά δύο λαμπερά άστρα…τον Σείριο και τον Κανόπους.
Οι ευαισθησίες και ο δισταγμός στη δράση μας, μπορεί να είναι μία εσωτερική κατανόηση
Λαμπερά άστρα φωτίζουν το μονοπάτι μας αυτή την εποχή, ακολουθώντας τον Canopus και τον Σείριο,
Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό. Εμφανής με τη φωτεινότητά του σχεδόν διπλάσια από τον Κανόπους, το επόμενο πιο λαμπρό αστέρι. Το όνομα «Σείριος» προέρχεται από την αρχαία ελληνική: Σείριος (που σημαίνει λαμπερός)
Στην αρχαία Ελλάδα, ένας μύθος από τον Τρωικό Πόλεμο αναφέρει τον Κανόπους, καθώς ο αστερισμός Carina ήταν μέρος του αστερισμού που είχε στο πηδάλιο η Αργώ, το πλοίο του Ιάσονα και των Αργοναυτών.
Το φωτεινό Άστρο Κανόπους δόθηκε ως όνομα πιλότου ενός πλοίου από ένα άλλο ελληνικό μύθο: του Μενέλαου, στην προσπάθειά του να ανακτήσει την Ελένη της Τροίας που πέθανε από δηλητηριώδες δάγκωμα ερπετού κατά την επιστροφή στην Ελλάδα.
Καθώς αστρολογικά συνδέεται με τα κουπιά των Αργοναυτών, η σύνοδος με τον Κανόπους σηματοδοτεί το ταξίδι προς το Φως και τη Γνώση. Την αναζήτηση της Αλήθειας μας, δηλαδή εκείνης της Γνώσης που δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Άραγε ποιο φωτεινό μήνυμα μας μεταφέρουν;;;
Πολύ πιθανόν πως η βαρυχειμωνιά που ίσως διατηρείται λόγω εμπειριών των τελευταίων μηνών, αποκαλύπτει μία άλλη πτυχή: πως σε μας έγκειται να φέρουμε την λάμψη στη ζωή. Η έμπνευση και η δημιουργικότητα είναι προσωπική μας υπόθεση. Είναι κρίμα να την αφήνουμε στα χέρια εκείνων που θέλουν να κινούν τα νήματα της ζωής και να μας κρατούν «παγωμένους»…
Ξεπερνώντας αδυναμίες μας, χρειαζόμαστε μία τακτική δράσης με περισσότερη ευαισθησία, τρυφερότητα, ενσυναίσθηση. Ευσυγκίνητοι, φροντίζουμε να μην τραυματίσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.
Ας αποφύγουμε την τραχύτητα, το θράσος, τις αρνητικές διαθέσεις και την τοξική συμπεριφορά.
Με φως την ψυχή, ας συνεχίσουμε το ταξίδι μας, δίνοντας τις μάχες με ευγένεια, με γνώση και απομακρύνοντας τις αναστολές, ό,τι φοβίζει και που δηλητηριάζει την ζωή μας.
Το βίντεο με τη συμβουλή της ημέρας:
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)














