από την Λίλιαν Σίμου
Η σκέψη, ο τρόπος προσέγγισης των προκλήσεων στη ζωή, είναι βασικό χαρακτηριστικό των επιλογών μας. Από σήμερα λοιπόν, 10 Μαρτίου, ο ορθολογιστής και ευρηματικός (σημειολογικά) Ερμής, περνά και παραμένει ως την 27η Μαρτίου, στο ζώδιο των Ιχθύων.
Απέναντι από μία από τις φυσικές τους θέσεις, την Παρθένο, ο Ερμής – δηλαδή η σκέψη, η ιδέα, η επικοινωνία – δεν έχει την ευχέρεια να λειτουργήσει πρακτικά.
Ο λόγος μας φιλτράρεται από ευγενικά συναισθήματα, αλλά η σκέψη φιλτράρεται από τις ευαισθησίες και γίνεται λιγότερο ορθολογιστική. Κατά συνέπεια, μας εμπνέουν ιδανικά, αναπτύσσουμε την φαντασία μας, γινόμαστε ονειροπόλοι, δεκτικοί…
Προσοχή στις “εικόνες” που μας περνούν. Είμαστε δεκτικοί σε ό,τι άπτεται του συγκινησιακού μας, καθιστώντας μας εύκολους στόχους σε εκείνους που έχουν ιδιοτελή κίνητρα χειραγώγησής μας.
Η φαντασία ξεπερνά πολλές φορές τη σφαίρα της πραγματικότητας και αρμενίζουμε στις θάλασσες του συναισθήματος, σε πελάγη μακρινά, ενίοτε γαλήνια, ενίοτε τρικυμιώδη. Μέσω της Τέχνης φυσικά και της δημιουργικότητας, ανακαλύπτουμε κόσμους μοναδικούς.
Ωστόσο, στην πρακτική πλευρά, δεν έχουμε ευχέρεια να τα φέρουμε όλα άμεσα και σωστά, εις πέρας. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε στο εξής, αυτό που λέμε, πώς το λέμε, πώς το εξηγούμε και αυτό που κατανοούν οι άλλοι από ό,τι προσλαμβάνουν από εμάς.
Υπάρχει εξαιρετικά γόνιμη φαντασία και η διαίσθησή ταυτόχρονα, που θα επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των συγκινήσεων.
Θα είμαστε επικεντρωμένοι στα ταλέντα μας, στις δεξιότητές μας, να ασχοληθούμε περισσότερο με την Τέχνη, την μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την συγγραφή, τη λογοτεχνία και τον εσωτερισμό.
Άλλοι τρόποι να διαχειριστούμε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα, η πνευματική μας ανέλιξη και εξέλιξη, με τρόπους ήπιους όμως, και με την γείωση που είναι απαραίτητη για να μη χαθούμε σε μακρινά πελάγη του νου και της φαντασίας
Η αίσθηση της συμπόνιας, ενδέχεται να μας οδηγήσει σε μονοπάτια θλίψης, λύπης, αυτολύπησης, παραίτησης, απογοήτευσης, αδυναμίας αποφάσεων. Η ανασφάλεια μας αποδιοργανώνει, θολώνει την κρίση και την τελική επιλογή.
Δεν είναι έτσι όμως!
Η θέση αδυναμίας μπορεί να γίνει η δύναμή μας! Ο εκλογικευμένος κόσμος γύρω μας, έχει την δική του στρατηγική, και μας έχει αποκόψει από την ευαίσθητη πλευρά μας. Αυτή η ευαίσθητη πτυχή των αισθήσεων και της ενσυναίσθησης, αφυπνίζεται πλέον!
Αυτό είναι το θετικό της διαδρομής του Ερμή στους Ιχθείς.
Ναι, γίνονται λάθη, αλλά παραμένουμε ευαίσθητοι και βαθειά ανθρώπινοι…
Σημείωση: Η ερμηνεία στηρίζεται σε έναν συνδυασμό κλασικής αστρολογίας, ψυχολογικής, εσωτερικής και καρμικής.
Σημείωση ΙΙ:
στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S
–














