Ο Ουρανός στον Κριό και η φονικός σεισμός στην Ιαπωνία
11/3/11
Πρώτη αστρολογική προσέγγιση
Από την Λίλιαν Σίμου
Ελάχιστες ώρες πριν την τελική είσοδο του Ουρανού στην αρχή του ζωδιακού, στην 0η του Κριού, και η έκρυθμη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κοινωνικό και γεωφυσικό πεδίο, φέρνει την είδηση ενός πολύ δυσάρεστου γεγονότος, του σεισμού στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι μία χώρα σεισμογενής και ο λαός της είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το φαινόμενο των δονήσεων, όπως και προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Κι όμως, σήμερα 11 Μαρτίου 2011, ο σεισμός ήταν πολύ διαφορετικός.
Πρόκειται για ένα σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και έγινε αισθητός έως το Τόκιο και άλλες περιοχές, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο τσουνάμι ύψους 10 μέτρων το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι νεκρούς. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:46 (ώρα Ελλάδος – 14:46 τοπική ώρα) και η αρχική μέτρησή του ήταν 7,9 Ρίχτερ, για να αναβαθμιστεί λίγο αργότερα σε 8,8 Ρίχτερ και στη συνέχεια στα 8,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 373 χλμ από την ιαπωνική πρωτεύουσα σε εστιακό βάθος 20 χλμ.
Οι εικόνες που μας έρχονται είναι πολύ θλιβερές και σίγουρα η χώρα δοκιμάζεται σε ένα βαθμό που αυτή την ώρα δεν γίνεται να εκτιμηθεί. Ας ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους και μία εγρήγορση για τα θύματα από κάθε πλευρά.
Η αστρολογική προσέγγιση που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις πρώτες στιγμές της δύσκολης κατάστασης θα μας δώσει κάποιες εξηγήσεις, πάνω στο φαινόμενο των φυσικών φαινομένων και του χάρτη της χώρας. Ήδη παλαιότερα, είχα αναφερθεί στο τσουνάμι της Ταϋλάνδης και η αλήθεια είναι πως οι καταστάσεις αυτού του τύπου, στην εγκόσμια αστρολογία (τον κλάδο που ασχολείται με τα κράτη και τις συνθήκες που επικρατούν) περιγράφει γεγονότα με τρόπο εντυπωσιακό.
Ο χάρτης που προτιμώ είναι αυτός του συντάγματος Μέιτζι, γιατί έχει δώσει σημαντικά γεγονότα της Ιαπωνίας. Υπάρχει ένας νεώτερος, ο οποίος μου φαίνεται λιγότερο εκφραστικός, επομένως παραμένω στον κλασσικό που έχει αναδείξει ιστορικά θέματα.
Η Ιαπωνία έχει τον Ήλιο στον Υδροχόο (μία χώρα με τεχνολογία και ικανότητα να προσαρμόζεται στην νέα εποχή όταν χρειαστεί), τον Ωροσκόπο στον Ταύρο (μία σταθερή οικονομική δύναμη) και τη Σελήνη στους Διδύμους (ένα λαό ευέλικτο, που χρησιμοποιεί την επικοινωνία και το πνεύμα διαρκώς, δημιουργώντας και προοδεύοντας με τρόπους νέους και πρωτοποριακούς ) σε ένα μεγάλο σχηματισμό στον αέρα με τον Ουρανό στον 6ο της οίκο. Αυτό μας εξηγεί πώς μπορεί να αλλάξει και να είναι εκσυγχρονισμένη ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής.
Το θέμα των σεισμών φαίνεται από τον Κρόνο στον 4ο οίκο (το έδαφος και υπέδαφος) κάτι που έχει και η Ελλάδα.
Έχει δε ένα δύσκολο ταυ τετράγωνο, με την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τη Σελήνη, στα μεταβλητά και παρορμητικά παράλληλα, που δονεί και δημιουργεί προβλήματα κατά καιρούς στη χώρα.
Παρατηρώντας χρόνια μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχω διαπιστώσει πόσο σημαντική είναι η επιρροή του Κρόνου και του Ουρανού στις δονήσεις και τις εδαφικές καταστροφές.
Στην περίπτωση της Ιαπωνίας έχουμε λοιπόν εστιάσει το ενδιαφέρον από τις διελεύσεις (την εύκολη μέθοδο που προτιμούν πολλοί, αλλά δεν επαρκεί), στον Κρόνο. Ο Κρόνος είναι στον Λέοντα, ανάδρομος (επανάληψη των φαινομένων) σε αντίθεση με τον Ήλιο της χώρας. Αυτό δεν θα λέγαμε πως στην προκειμένη περίπτωση θα έχει ένα σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, ο Κρόνος σχηματίζει με τον Δία στην 0η του Αιγόκερου, ενάμιση τετράγωνο, μία δύσκολη όψη και υπόγεια.
Ο Δίας σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη στους Ιχθείς (θάλασσα) και την Αφροδίτη στον Κριό, στον δωδέκατο οίκο και οι δύο. Ο δωδέκατος οίκος στην πολιτική αστρολογία είναι οίκος των ταλαιπωριών, αλλά και των κρυφών καταστάσεων, κρυφών επιθέσεων. Ένας σεισμός θα μπορεί να θεωρηθεί ως κρυφή επίθεση, αφού λειτουργεί ξαφνικά και παρορμητικά, καταστρέφοντας τον τόπο.
Η διέλευση του Δία και της Μαύρης Σελήνης στην Αφροδίτη (κυβερνήτη του ωροσκόπου) μπορούμε να πούμε πως προετοίμασε το έδαφος. Η είσοδος του Ουρανού στον Κριό σε λίγες ώρες, αγγίζει τον Δία στον 8ο οίκο (οίκο θανάτου, φόβου και απώλειας), δημιουργώντας μία μεγάλη απώλεια και καταστροφή, υλική και σε έμψυχο δυναμικό της χώρας. Ταράζει και διαλύει. Δονεί την χώρα και φέρνει τα δυσάρεστα αποτελέσματα. Ίσως μάλιστα, να πρόκειται για ένα ρήγμα που ήδη είχε επιβαρυνθεί το καλοκαίρι, όταν είχαμε την συσσώρευση των δύσκολων πλανητών στον παρορμητικό σταυρό (υπάρχει άρθρο του Ιουλίου όπως και βίντεο για το θέμα αυτό αν θέλετε να ενημερωθείτε για ό,τι γράφτηκε τότε).Ο Ουρανός βάλλει επίσης σε τετράγωνο τη Σελήνη (λαός και κυβερνήτης του 4ου οίκου –το έδαφος και υπέδαφος) και τον Χείρωνα (η τραυματική εμπειρία).
Παράλληλα έχουμε τον Πλούτωνα να τετραγωνίζει την Αφροδίτη της Ιαπωνίας (κυβερνήτη του ωροσκόπου της) και να κάνει αντίθεση με τον Χείρωνα της χώρας (η πληγή). ΠΛηγή βαθιά, ριζική, ίσως με περισσότερες επιπτώσεις από όσες έχουμε φανταστεί.
Την ίδια στιγμή, η διελαύνουσα Σελήνη στην 0η των Διδύμων, είναι σε τετράγωνο προς τον Ερμή της χώρας, κυβερνήτη του 6ου και του 2ου της χώρας, δίνοντας την ταλαιπωρία στο λαό, στην υγεία και στις εργασίες τους (λόγω της καταστροφής και των τραυματιών και θυμάτων) και στα οικονομικά της χώρας. Επίσης, δημιουργεί μία φοβία, ανασφάλεια εν γένει. Οι πληροφορίες (Ερμής) που παίρνουμε αυτή τη στιγμή, είναι όλο και πιο συγκεχυμένες ή μας δημιουργούν πόνο, θλίψη και φυσικά συμπόνια για τον λαό της χώρας αυτής. Αγγίζει επίσης τον Ποσειδώνα της χώρας σε μία μοίρα που δηλώνει θλίψη και πόνο (Αλκυόνη και Πλειάδες).
Ο χάρτης του σεισμού, έχει τον ωροσκόπο ακριβώς πάνω στον Κρόνο της Ιαπωνίας, δηλαδή στον τομέα του εδάφους και υπεδάφους και στον πλανήτη που ούτως ή άλλως δηλώνει τέτοιου τύπου προβλήματα.
Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα της χώρας, που δηλώνει χρόνιες ταλαιπωρίες, προβλήματα και μπορεί να φέρει φυσικές καταστροφές (συνδυασμός της γης και της θάλασσας- όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή), είναι επίσης μία ακόμη ένδειξη της οξύτητας του προβλήματος, αφού είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα.
Στο ίδιο σχεδόν σημείο και με τις ίδιες επιρροές, του διελαύνοντα Ουρανού και Δία, μαζί με την Μαύρη Σελήνη, έχουμε το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα, όπου σημαίνει μαζικές καταστροφές, μεγάλες απώλειες. Εδώ μπορεί να φανεί μία ζημιά ιδιαίτερα μεγάλη… Ακόμη και στον πυρήνα, στη δομή της χώρας. Φυσικά είναι μία δομημένη χώρα, αλλά η μαζική καταστροφή είναι ιδιαίτερα έντονη. Μπορεί να βλάψει βιομηχανία βαριά και ιδιαίτερα την οικονομία του λαού.
Ενδιαφέρον δεν έχει μόνο να δούμε διελεύσεις, αλλά και τα προγνωστικά συστήματα ενός κράτους, που είναι τα τριμηνιαία ωροσκόπια. Ένας ιδιαίτερος τρόπος πρόβλεψης.
Είμαστε στο μεταίχμιο δύο τριμηνιαίων ωροσκοπίων, τέλος του τελευταίου του 2010 (που ξεκινά στις 21/12 και πριν την αρχή του νέου κύκλου, του ετήσιου του 2011, που ξεκινά στις 21/3 και θα αναφερθούμε εκτενέστερα).
Οι παρατηρήσεις που θα κάνω είναι σύντομες, γιατί ο κλάδος αυτός είναι δυσνόητος για τους φίλους που δεν γνωρίζουν πολιτική αστρολογία ή σε εύρος την αστρολογία.
Όμως το τρέχον τριμηνιαίο ωροσκόπιο της Ιαπωνίας, ξεκίνησε με τον ωροσκόπο σε μία πολύ επιθετική μοίρα και δηλώνει ένταση και πιθανολογεί ένα χτύπημα στην χώρα. Υπάρχει ένα έντονο ταυ τετράγωνο και αφορά, τον Ήλιο, τον Άρη, τους Δεσμούς της Σελήνης, τον Ερμή, τον Πλούτωνα, τον Δία, τον Ουρανό, τον Κρόνο και τη Σελήνη.
Αυτό σημαίνει πως έχει σχέση με την χώρα, τον λαό, το έδαφος, την οικονομία, την δραστηριότητα, την ζωτικότητα και την ευρωστία.
Ένας δύσκολος σχηματισμός που προειδοποιεί για ταλαιπωρίες, αναστάτωση, πολλές παράπλευρες ζημιές, και τον οποίο ενεργοποιεί ο Ουρανός, όπως και ο Δίας σήμερα με την Μαύρη Σελήνη. Όταν έχουμε τόση μεγάλη ενεργειακή συσσώρευση και έρχονται δύσκολοι βαρείς πλανήτες να την αγγίξουν, μόνο με μία ηφαιστειακή έκρηξη μπορεί να μοιάζει το τέλος της υπόθεσης.
Πόσο μάλλον, όταν ο σχηματισμός αυτός αγγίζει το δύσκολο ταυ τετράγωνο της χώρας στο γενέθλιο ωροσκόπιο, για τον οποίο μιλήσαμε αρχικά. Άρα πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του κράτους, έρχεται η συσσώρευση των πλανητών και πυροδοτείται με το τελικό πέρασμα του Δία και του Ουρανού από αυτό.
Το νέο έτος για την Ιαπωνία με το τριμηνιαίο της 21ης Μαρτίου δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή εικόνα, γιατί οι πλανήτες είναι κοντά στα ίδια ευάλωτα πλέον σημεία. Ο ωροσκόπος θα είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα της χώρας, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στην ανάγκη να φύγει η χώρα από τον πόνο και την θλίψη, την σημερινή σύγχυση και να κάνει μία επούλωση των τραυμάτων της σταδιακά. Θα χρειαστεί όμως χρόνος, αφού οι πλανήτες την Άνοιξη έχουν μία έμφαση στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού και θα περνούν από την Αφροδίτη της, κυβερνήτη του ωροσκόπου, ήδη πληγωμένη από το γεγονός και αυτό δεν αλλάζει για όλο το τρίμηνο, δηλαδή ως τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε εύχομαι και ευελπιστώ η ζωή να έχει ξαναβρεί την ηρεμία της στην χώρα αυτή.
Ας ευχηθούμε να μην βιώσει άλλες καταστροφές και οι μετασεισμικές δονήσεις να μην επιβαρύνουν άλλο αυτό το κλίμα παρατείνοντας την ένταση, όσο διαρκεί η έμφαση στον Κριό. Είναι μία χώρα που ξέρει να επιβιώνει από Χιροσίμα, Ναγκασάκι και από άλλες πιέσεις που της δημιουργεί είτε ο άνθρωπος, είτε η φύση.
Ας έχουν καλή δύναμη….