Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη 26 Μαΐου

Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη 26 Μαΐου

Αντιθέσεις με γέφυρα καρδιάς

Από την Λίλιαν Σίμου

 

 

Έκλειψη Σελήνης λοιπόν, η πρώτη του τρέχοντος έτους, στην 5η μοίρα 23’ του Τοξότη.

Η Σελήνη, σηματοδοτεί τον ψυχισμό μας και είναι ευνοημένη στο ζώδιο του Τοξότη.

Ο Τοξότης, ζώδιο της επέκτασης και της διδασκαλίας, της ελευθερίας και του μακρινού ορίζοντα, προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα  τις ημέρες αυτές. Έχουμε εκλείψεις στον άξονα του Τοξότη και των Διδύμων και η συγκεκριμένη μοιάζει να

Σταματά η μεταβλητή μας διάθεση, οι εναλλαγές και η διάσπαση σε πολλές κατευθύνσεις δίχως ουσία και τελικό αποτέλεσμα. Συνοψίζουμε τις εμπειρίες των τελευταίων δύο ή τριών ετών, με ό,τι έχει κλονιστεί και διαμορφώνουμε μία νέα φιλοσοφία στη ζωή μας. Η έκλειψη μας θυμίζει πως πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία ζωής, ιδεολογία, «πιστεύω» και πεποιθήσεις.

Η έκλειψη έχει αρκετές αντιθέσεις.

Βασικός άξονας είναι η αντίθεση μεταξύ των πλανητών του άξονα Διδύμων/Τοξότη.  Συμμετέχουν οι Δεσμοί της Σελήνης, ο Ήλιος, η Σελήνη, η Αφροδίτη, ο Ερμής.

Ο άξονας της νόησης και της πνευματικής αναζήτησης, μας απασχολεί έντονα και φορτίζει το συναίσθημα. Μικρές ή μεγαλύτερες προσδοκίες της ψυχής, οδηγούν σε συνειδητοποίηση μέσω του νοητικού και της λογικής, προκειμένου να αφήσουμε κατά μέρος κάποια «υπερβολική» ιδεολογία, θρησκευτικό συναίσθημα ή φιλοσοφία.

Θα φωτιστεί μία διαφορετική οπτική και μπορεί να αλλάξει η ψυχολογική μας κατάσταση.

Στον ωροσκόπο αντιτίθεται ο Ποσειδώνας, διατηρώντας την αβεβαιότητα και την ομιχλώδη σκέψη ή τα ασαφή συναισθήματα, λόγω των συνδυασμών του.

Ο Άρης, αδύναμος στον Καρκίνο, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, είναι η πρόκληση προκειμένου να παλέψουμε με σθένος. Υπάρχει δισταγμός, ανασφάλεια, έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Η μάχη όμως για την επικράτηση, θα γίνει με παρορμητισμό, όταν θέλουμε να προστατεύσουμε όποιον ή ό,τι προστατεύουμε.

Ο Δίας, κυβερνήτης της Σελήνης, είναι στους Ιχθείς τώρα, είναι σε έντονο συνδυασμό προς την έκλειψη, δηλαδή τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους Δεσμούς της.

Υπερτονίζονται τα χαρακτηριστικά της έκλειψης, και ίσως υπερβάλουμε το όνειρο που δονεί την ψυχή. Στον καθένα από εμάς, φωτίζεται ένα συγκεκριμένο σημείο της βαθύτερης ανάγκης. Αναζητάμε το ιδανικό που θα αλλάξει τη φιλοσοφική μας προσέγγιση και θα καλύψει κενά της ψυχής. Αναζητάμε επίσης, μία απτή και κατανοητή επικοινωνία για ό,τι θεωρούμε σημαντικό. Επίσης, είναι η κατάλληλη εποχή, να αναπροσαρμόσουμε τη ζωή μας μακριά από περιορισμούς σε πνεύμα, ψυχή και σώμα. Ας βρούμε ευέλικτες λύσεις και εναλλακτικές επιλογές.

Σημεία που πρέπει να αποφύγουμε:

-Υπερβολικές ευαισθησίες, αβεβαιότητα

-Δεκτικότητα σε εξωτερικές επιρροές

-Αδυναμία ψυχοσωματική

-Προσωπικά προβλήματα και παρεξηγήσεις

-Διαφορές ιδεολογικές

-Ψευδο-διδάσκαλοι

-Υπερβολική γενναιοδωρία

-Αυτοθυσία δίχως νόημα

-Νωθρότητα και εύκολες λύσεις

 

Για την Ελλάδα (τα βασικά σημεία)

Το πρόβλημα είναι πως η έκλειψη είναι σε αντίθεση προς τον ωροσκόπο της χώρας. Καθώς αφορά τους συμμάχους και ξένους, θα μας προσφέρει άφθονες εικόνες που είναι πλασματικές για τον ρόλο των Αντιπροσώπων μας. Ως προς τους Συμμάχους ή τις Ξένες Δυνάμεις, είναι αρκετά ευαίσθητα τα δεδομένα και τα λάθη ή οι αδυναμίες του παρελθόντος οδηγούν σε επανάληψη εμπειριών.

Ταυτόχρονα στους συνδυασμούς του χάρτη της έκλειψης, θα νιώθουμε – ως λαός-  την ανάγκη να εκφράσουμε συναισθήματα, αλλά θα είμαστε υπερβολικοί, μπερδεμένοι ή παραπλανημένοι. Η πλάνη δεν επιτρέπει να έχουμε ορθολογισμό και θα είμαστε εύκολα βορά σε «περίεργες» προβολές από το Κοινοβούλιο.

Η ευμετάβλητη φύση του λαού ενισχύεται, αλλά όχι θετικά. Αντίθετα, είτε από το Κοινοβούλιο, είτε από ξένες δυνάμεις (είτε και από τα δύο).

Δεν αποκλείεται να υιοθετήσουμε ξένες συνήθειες ή ιδέες, και να πέσουμε σε λάθη. Σίγουρα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα αυτό το χρονικό διάστημα για τον λαό και η χώρα δίνει ένα λανθασμένο μήνυμα προς τα έξω…

 

Πληροφορίες για κάθε αναγνώστη, ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια 

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να βλέπετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q

Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)

4 Responses

 1. Μαρία
  Μαρία at |

  Μαρία 20/12/1972 ώρα: 09:50 Αθήνα.
  Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την έκλειψη στον Τοξότη. Ευχαριστώ.

  Reply
 2. Αναστασία
  Αναστασία at |

  5/1/1972
  17:00 Κοζανη

  Reply

Leave a Reply