Ερμής στην Παρθένο … αναλύοντας τα δεδομένα!
από την Ματίνα Φατούρου
Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών και ιδεών, την νόησης και της γνώσης, των διαπραγματεύσεων και των επαφών, αλλάζει ζώδιο, αφήνοντας την φλογερή φύση του ζωδίου του Λέοντα, περνώντας σε ένα γήινο ζώδιο που έχει κυριαρχία ή κατ’ άλλους έξαρση, στην Παρθένο, στις 15 Αυγούστου και ώρα 7.45’ μ.μ. Η διέλευση αυτή του Ερμή, θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.40’ π.μ.
Ο Ερμής στην Παρθένο, λοιπόν…
Η διέλευση από ένα ζώδιο πρακτικό και γήϊνο όπως της Παρθένου, θα προσδώσει στην επικοινωνία μας κριτική σκέψη και έντονο το στοιχείο της λογικής, που θα έχουν σημαντική θέση στις κινήσεις μας και στις αποφάσεις μας! Να περιμένετε λοιπόν πως αυτό το δεκαπενθήμερο, θα είμαστε όλοι πολύ παρατηρητικοί, αλλά οι αποφάσεις και η επικοινωνία θ’ έρχονται μετά από έρευνα και ανάλυση.
Όσοι έχετε γενέθλιο Ερμή στο ζώδιο της Παρθένου, τα παραπάνω χαρακτηριστικά επισφραγίζουν την προσωπικότητά σας και ίσως αυτό να οδηγεί κάποιους σε συμπεράσματα όπως ό,τι διακατέχεστε από αρνητικότητα και στενοκεφαλιά. Στην πραγματικότητα είναι πως είστε ρεαλιστές και βλέπετε τα πράγματα καθαρά με κριτικό πνεύμα, χωρίς καθόλου να συμμετέχει ο αυθορμητισμός και η διαίσθηση, την οποία διηθείτε μέσα από την λογική και την ανάλυση του κάθε θέματος που σας απασχολεί.
Σε θέματα γνώσεων βέβαια, ο γενέθλιος Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου, ευνοεί την μάθηση, καθώς μπορεί εύκολα το κάθε άτομο με μια τέτοια προδιαγραφή, να διαχωρίσει τα σημαντικά από τ’ ασήμαντα και να εστιαστεί σ’ αυτά που πρέπει. Έτσι, με την ετήσια διέλευση αυτή του Ερμή από το ζώδιο της Παρθένου και καθώς όλοι θ’ επηρεαστούμε λίγο ή περισσότερο από τις ενέργειες που θα μας στείλει ο πλανήτης της επικοινωνίας, θ’ αφιερώσουμε στις πνευματικές μας ενασχολήσεις χρόνο και θα κινηθούμε αργά, αλλά σταθερά για θέματα γνώσεων, επαγγελματικών συνεργασιών και διαπροσωπικών σχέσεων. Γενικά θ’ αφήσουμε στην άκρη τα συναισθήματα και θ’ επικαλεστούμε την φωνή της λογικής και του ρεαλισμού, ώστε να στηριχτούμε σε απτά γεγονότα και επιχειρήματα.
Εδώ απ’ ότι καταλαβαίνετε, καθώς θα περάσουμε σε διαφορετικές διαδικασίες επικοινωνίας, που η λογική είναι ο κύριος παράγοντας, εμφανίζονται και άλλα στοιχεία του πλανήτη, όπως το μέτρο, η ψυχραιμία και η αμεροληψία. Έχετε υπ’ όψιν σας βέβαια, πως η διέλευση αυτή μπορεί να φέρει μόνο συζητήσεις αυτό το δεκαπενθήμερο, αλλά όχι πράξεις και σημαντικές κινήσεις σε θέματα συνεργασιών και φυσικά σχέσεων.
Καθώς πολλοί από εσάς επιστρέφουν από διακοπές αυτές τις ημέρες, η θέση αυτή του πλανήτη μας υποβοηθάει σε εργασίες πρακτικές που απαιτούν λεπτομέρεια, θα συμβάλλει στην τακτοποίηση του χώρου μας, στην καθαριότητα, σε καθημερινές εργασίες και θα μας ωθήσει ν’ ελέγξουμε θέματα υγείας λίγο πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις μας και οι έντονοι ρυθμοί τους! Οι εμμονές βέβαια, καλό είναι να παραμείνουν στην άκρη με την καθαριότητα και την τάξη, καθώς όλα χρειάζονται, αλλά δεν χρειάζεται ν’ εφαρμόζουμε κανόνες και γνώμονες, πλαίσια, σχέδια και σχεδιαγράμματα σε τέτοια θέματα.
Εύχομαι σε όλους σας καλό Δεκαπενταύγουστο και όπου κι αν είσαστε να περάσετε όμορφα και ν’ απολαύσετε το τριήμερο!
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts
Το μήνυμα της ημέρας στο: http://kissmygrass.gr/














