από την Λίλιαν Σίμου
Ο Ερμής στον Καρκίνο, περιγράφει την συναισθηματική φόρτιση και την ανάγκη για επικοινωνία μέσω των συγκινήσεων. Λιγότερο εκφραστικός, με καλό μνημονικό και δεκτικός σε συγκινήσεις, αφήνει το αποτύπωμα της εντύπωσης για κάθε σκέψη, ιδέα, αντίληψη.
Από σήμερα – 19 Ιουλίου – λίγο μετά το μεσημέρι όμως, ο Ερμής εισέρχεται στον φλογερό Λέοντα.
Ο Ερμής στον Λέοντα περιγράφει την έκφρασή μας ως περισσότερο εκδηλωτική, παραστατική και περιγραφική. Μπορούμε να λάμψουμε μέσω των ιδεών και του λόγου μας, αρκεί να μην είμαστε πομπώδεις και απαιτητικοί, προκειμένου να μονοπωλήσουμε το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος.
Θα έχουμε περισσότερο ενδιαφέρον για την ψυχαγωγία, τις Τέχνες, την χαρά και την επικοινωνία σε ένα προσωπικό επίπεδο. Ίσως μάλιστα μας ενδιαφέρει το φλερτ και ρισκάρουμε σε πειραματισμούς που δεν τολμούσαμε ως πρότινος.
Η καλή αίσθηση του χιούμορ και οι πνευματώδεις συζητήσεις, θα γεμίσουν τις ημέρες μας και θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες των αντιπαραθέσεων κατά τη διάρκεια του μήνα της διέλευσης.
Επίσης, θα έλεγα πως είναι μία ευκαιρία να μάθουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή με τα σκαμπανεβάσματά της.
Η επαφή με τα παιδιά μας, βελτιώνεται και μπορούμε να χαρούμε όμορφες στιγμές κοντά τους, κυρίως αν έχουμε την δυνατότητα των θερινών διακοπών και αποδράσεων.
Ας αποφύγουμε όμως δογματικούς και κυριαρχικούς ανθρώπους, ή… να γίνουμε εμείς κυριαρχικοί προς τους άλλους. Το πείσμα και η επιθυμία για επικράτηση μέσω απόψεων και ιδεών, είναι κουραστικό κάποιες φορές!
Θα πρέπει επίσης να διατηρήσουμε τις ευαισθησίες μας, το τακτ και την ποιότητα (κάτι που δεν είναι δύσκολο, καθώς ο Ήλιος και η Αφροδίτη είναι στον Καρκίνο), διότι ενέχεται να αντιδράσουμε κάποιες φορές με έπαρση και υπεροψία απέναντι σε εκείνους που είναι λιγότερο χαρισματικοί από εμάς!
Κατά την ίδια έννοια, είναι σημαντικό να αποφύγουμε ανθρώπους με αλαζονεία ή την έπαρση για κάθε τι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.
Η λάμψη του πνεύματος ή κάποιων ταλέντων και δεξιοτήτων, δεν συνάγει με την εγωκεντρική συμπεριφορά, ούτως ή άλλως…
Ο Ερμής θα παραμείνει στον Λέοντα ως την 4η Αυγούστου.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S