από την Λίλιαν Σίμου
Παρασκευή 12 Ιουλίου και ο Ουρανός στον Ταύρο, βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Atlantis 1198.
Ο αστεροειδής Atlantis 1198, ανακαλύφθηκε το 1931 από τον αστρονόμο Karl Wilhelm Reinmuth. Παραμένει περίπου τρεισήμισι μήνες σε κάθε ζώδιο. Καθώς διασχίζει την τροχιά του Άρη, έχει μία πινελιά από τον κόκκινο πλανήτη.
Η Ατλαντίδα, μυθική ήπειρος ή πραγματική σε ένα μακρινό ιστορικό παρελθόν, μας είναι ήδη γνωστή. Το βασικό της χαρακτηριστικό, ήταν η δύναμη που μπόρεσε να φθάσει την δόξα της στο απόγειο και τελικά καταβυθίστηκε, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, από κακή χρήση της τεχνολογικής της δύναμης. Ο Άτλαντες είχαν ένα υπέροχο τόπο, που θέλησαν να καταστήσουν πανίσχυρο στρατιωτικά και τελικά η κυριαρχική τους φύση, έφερε οδυνηρά αποτελέσματα.
Ένα ακόμη όνομα που αποδίδεται στην Ατλαντίδα, είναι «Ποσειδωνία», καθώς θεωρείται πως είχε βασικό θεό της, τον Ποσειδώνα.
Ο αστεροειδής Ατλαντίς, είναι ένας αστεροειδής που συμβολίζει την δυνατότητα να έχουμε τιμές, δόξα, πλούτη. Η ισχύς που διαθέτουμε όμως δεν είναι διαρκής ή δεν μας καθιστά παντοδύναμους. Στο τέλος όλα θα κινδυνεύουν να καταποντιστούν από επιθετική συμπεριφορά, λανθασμένους χειρισμούς ή από μία καταστροφή που θα συμβεί και θα προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα.
Με τον Ουρανό στον Ταύρο, έχουμε μπει σε μία επταετία επαναξιολόγησης και αλλαγής στάσης απέναντι σε ό,τι θεωρούμε πολύτιμο και σημαντικό. Η ομορφιά της ζωής, η απόλαυση, αναζητώνται εξ αρχής σε νέα βάση.
Με τον συνδυασμό του Ουρανού προς τον αστεροειδή, δεν υπάρχει η αίσθηση του προβλέψιμου, του γνώριμου, του σταθερού. Η ρουτίνα είναι παγίδα και επανάπαυση στις “δάφνες¨ των κατακτήσεων, τις οποίες οι συνθήκες των ημερών θα ανατρέψουν. Θα αισθανθούμε μετέωροι -κυρίως ως προς τα υλικά αγαθά, που μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή, και ως προς τις σχέσεις που θεωρήσαμε δεδομένες ή σταθερές.
Δεν μπορούμε να παραμείνουμε προσκολλημένοι στον έως πρότινος τρόπο ζωής. Θα πρέπει να αναζητηθεί μία σταθερή βάση εκ νέου, καθώς τα κέρδη και η δύναμη που είχαμε παλαιότερα, δεν χρησιμεύουν πλέον. Δεν είναι ικανά να μας παρέχουν ασφάλεια και χαρά, ικανοποίηση και ποιότητα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες αξίες, ίσως περισσότερο άμεσες και απτές, λιγότερο εγωιστικές και υπερφίαλες. Καθώς η δύναμη έγκειται σε ό,τι έχουμε χαρεί και εκτιμήσει, κι όχι σε ό,τι άπληστα επιθυμούμε να κρατήσουμε πεισματικά.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)