από την Λίλιαν Σίμου
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και η ημέρα φέρνει τον Χείρωνας στον Κριό σε σύνοδο με τον αστεροειδή Θέτις – Thetis 17.
Ανακαλύφθηκε τον Απρίλο του 1852 από τον Robert Luther στο Dusseldorf της Γερμανίας. Έχει περιστροφή περίπου 4 ετών.
Ονομάστηκε Θέτις, από την μυθική σύζυγο του βασιλιά Πηλέα της Θεσσαλίας και ήταν μητέρα του Αχιλλέα.
Η Θέτις σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν νηρηίδα και έφερνε νηνεμία στη θάλασσα και γονιμότητα (υγρό στοιχείο). Ο αποσυμβολισμός προκύπτει από την ιστορία της, όπου για να αποφύγει τον γάμο με τον Πηλέα, μεταμορφώθηκε σε φωτιά, νερό, λιοντάρι και φίδι για να του ξεφύγει. Ως ικανή να αλλάζει μορφές, ήταν η προσωποποίηση των ήρεμων υδάτων.
Με τον Χείρωνα, που προτάσσει την ανάγκη να ξεκινήσουμε ένα νέο δρόμο ζωής, εδώ και μία διετία περίπου, η Θέτις προσθέτει ένα στοιχείο: αυτό των συγκινήσεων και των κυματισμών της ψυχής.
Η σύνθεση υπογραμμίζει ότι υπάρχει ευσυγκινησία που προσκρούσει στην παρόρμηση της σπίθας και της έμπνευσης. Για τον λόγο αυτό, δεν μπορούμε να βασιστούμε σε εγγυήσεις. Ενδέχεται να νιώσουμε παροδικά πως είμαστε σε σύγχυση, που προκαλείται από έγνοια, ανάγκη για προστασία, στη διαχείριση υποθέσεων που μας απασχολούν. Όταν οι συγκινήσεις μεταβάλλονται, η ανθρώπινη φύση, φοβάται την αλλαγή. Καθώς δεν υπάρχει στασιμότητα, νιώθουμε απροστάτευτοι και αντιδράμε σπασμωδικά. Ενδέχεται να συναντάμε εμπόδια, να πέφτουμε σε πλάνη, να προκαλούνται αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε και να πρέπει να αφεθούμε στη ροή…
Ειδικά το τελευταίο σημείο, θα ήθελα να τονίσω: όταν η ζωή κυλά με απρόβλεπτο τρόπο, όταν τα σημάδια που λαμβάνουμε είναι ασαφή, δεν έχουμε παρά να παρακολουθήσουμε την ροή των γεγονότων και να προσαρμόσουμε σε νέες συνθήκες την καθημερινότητά μας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Διατηρώντας την έμπνευση και την δημιουργική πρόθεση, η ομιχλώδης ατμόσφαιρα θα φωτιστεί κάποια στιγμή και ίσως η ροή μας έχει οδηγήσει σε ευχάριστη προοπτική.
Ο Χείρωνας στον Κριό, προσδιορίζει ένα συμπαντικό μήνυμα προς την Ανθρωπότητα, που νοσεί και τραυματίζει και τραυματίζεται. Χρειάζεται συνειδητή απόφαση για την θεραπεία μας και όλοι μαζί για ό,τι έχει αφήσει πληγές στο κοινωνικό σύνολο.
Η μαχητική και παρορμητική συμπεριφορά, με την σύγχυση των συγκινήσεων, προκαλεί αστάθεια, αβεβαιότητα, εναλλαγές, μεταμορφώσεις. Κατά συνέπεια, επικρατούν οι εριστικοί τόνοι, η εμπόλεμη διάθεση, ο στείρος ανταγωνισμός. Στις εναλλαγές των συναισθημάτων και τις πιέσεις της εποχής, οι άνθρωποι πληγώνονται και να πληγώνουν δίχως λόγο…Η παρόρμηση δεν είναι καλός σύμβουλος.
Χρειάζεται να μην υιοθετούμε την «πολεμική διάθεση» που μας επιβάλλεται ως πλύση εγκεφάλου από κέντρα εξουσίας, στοχευμένες πληροφορίες που φοβίζουν, απειλούν και διατηρούν ένα επιθετικό κλίμα.
Προκαλούνται και υιοθετούνται αναστολές στη δράση ή λανθασμένη κατεύθυνση στη δράση μας. Ας μην ξεχνάμε πως ο Χείρωνας μας διδάσκει ότι ενδέχεται ενίοτε να είμαστε ενίοτε θύματα, ενίοτε θύτες, αν δεν εστιάσουμε την προσοχή στην θεραπεία.
Όλες οι ετήσιες προβλέψεις μας (αστρολογικές, αριθμολογικές, ταρώ, κρυσταλλοθεραπείας),
βρίσκονται σε λινκς στο άρθρο:
ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ για το 2021
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)














