Μαθήματα Ταρώ: Ο ΠΥΡΓΟΣ -Νο 16

Μαθήματα Ταρώ: Ο ΠΥΡΓΟΣ -Νο 16

 

Από την Τερέζα Asher

Αναλύτρια Ταρώ και Αστρολόγο

Ο άνεμος της αλλαγής μπορεί να φυσά μανιωδώς στη ζωή σας όταν πετύχετε αυτή την κάρτα σε μια ερμηνεία. Ο Πύργος είναι μια από τις «κάρτες αλλαγής», αλλά εδώ η αλλαγή είναι συνήθως ξαφνική, απρόσμενη και απρόθυμη. Πρόκειται για βίαιες καταστάσεις και τις αποκαλύψεις και διαλείψεις που τις ακολουθούν. Συχνά σηματοδοτεί έναν εξοργιστικό θυμό ή ξέσπασμα και μπορεί να εμπλακείτε σε επιθετικές πράξεις, επιχειρήματα και περιστασιακά, βια. Με τον στόχο της ευρύτερης συνείδησης, καταστρέφει ότι έχει γίνει άκαμπτο και ανελαστικό και σας διώχνει από περιοριστικές συνθήκες. Ενέργεις που καιρό τώρα καταπιέζονταν, ξαφνικά απελευθερώνονται.

Οι λέξεις Κλειδιά που προτείνει η κάρτα 16 είναι θέληση, δύναμη, αλήθεια, ξετύλιγμα, δράση, σκοπός, σφετερισμός, έμπνευση, θάνατος, φυσικός κατάκλυσμός, ναυάγιο, και δημιουργία. Ο Άρης είναι η πλανητιακή δύναμη που σχετίζεται με την κάρτα 16. Αστρολογικά, ο πλανήτης Άρης συνδέεται με έργα φυσικής δραστηριότητας, με κινητήριες δυνάμεις του οργανισμού, μεταμόρφωση, αποσύνθεση και δημιουργία. Οι κύριες πνευματικές λειτουργίες συνδεδεμένες με τον Πύργο είναι το ζευγάρι αντιθέτων Χάρη και Αμαρτία και το Ξύπνημα.

 

Στο παρελθόν αυτή η κάρτα ήταν γνωστή ως ο Πύργος της Βαβέλ, η Φωτιά από τους Ουρανούς και ο Οίκος του Θεού.

Απόγονοι του Νώε λεγόταν πως είχαν χτίσει τον Πύργο της Βαβέλ σε μια προσπάθεια να ανέβουν στα ουράνια για να εκδικηθούν τον Θεό επειδή τους έστειλε τον Κατακλυσμό. Ως τιμωρία, ο Θεός έστειλε μια σύγχυση στις γλώσσες και από τότε και έπειτα, λεγόταν πώς όχι μόνο οι διαφορές στην γλώσσα αλλά και στην κατανόηση προκάλεσαν ασυμφωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μάλιστα, αυτό ήταν μια απελευθέρωση έτσι ώστε η ποικιλομορφία, όχι μόνο στην έκφραση αλλά και στις ιδέες ώστε να βλαστήσουν και να αποφευχθεί η στασιμότητα. Ο γκρίζος πύργος που βρίσκεται και είναι χτισμένος σε μια μοναχική, έρημη κορυφή βουνού, είναι αναπαράσταση των συνδυασμένων στοιχείων της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είναι ο πύργος της φιλοδοξίας χτισμένος σε λανθασμένες αντιλήψεις. Σαν τον Πύργο της Βαβέλ, το κτίσμα είναι μια έκφραση σύγχυσης και άγνοιας, με ρίζες στις λανθασμένες αντιλήψεις του ανθρώπου ότι οι εξωτερικές εμφανίσεις είναι η προέλευση της σωης και της δραστηριότητας και το μόνο τους στήριγμα.

Ρυτίδες αστραπής ξεκινούν από τον Ήλιο, η αστραπή είναι η Θεϊκή φωτιά που καταστρέφει μόνο ότι είναι κακό και εξαγνίζει ότι είναι καλό. Αντιπροσωπεύει διορατικότητα που αναδεικνύει νέες πιθανότητες. Η χρυσή κορώνα της υλιστικής σκέψης χτυπιέται από την αστραπή και πέφτει από τον Πύργο. Καθώς πέφτει, φλέγεται. Η πτώση της χρυσής κορώνας είναι ένας χαρακτηρισμός του εγωτισμού της δύναμης του ευατού μας που εκδηλώνεται μέσα στη συνείδηση και δίνει την ψευδαίσθηση πως είναι χωριστή από όλες τις άλλες δυνάμεις μας. Αυτή η κάρτα μιλά για τους «εσωτερικούς σεισμούς» που συμβαίνουν τόσο ξαφνικά ώστε δεν μπορούμε πλέον να κρατηθούμε από την προηγούμενη αίσθηση της ασφάλειάς μας, και διαφωτιζόμαστε. Ανατρέποντας την κορώνα, η καθοδική αστραπή συμβολίζει μια προεπιλεγμένη πορεία δράσης. Φτάνοντας στον προορισμό της, η αστραπή μαζεύεται σε ένα σχήμα κεφαλής βέλους ή το αστρολογικό σύμβολο του Άρη (ο πλανήτης της διαμάχης), υποννοώντας την συγκέντρωση της δύναμης.

Εκδηλώνεται ως η ηλεκτρική ουσία των σκέψεών μας, αυτή η φωτιά από τον ουρανό είναι μια προβολή και επέκταση του Πνευματικού Ήλιου μέσα μας.

Η κορώνα σχετίζεται επίσης με την κορώνα του τσάκρα, έτσι με την υποσυνείδητη ενέργεια kundalini έρχεται το άνοιγμα των θυρών και παραθύρων της αντίληψης. Μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να καθαρίσετε τα ντουλάπια ή το σπίτι σας και να ανακαινίσετε όταν αυτή η κάρτα εμφανιστεί σε εσάς.

Όχι πια δεμένοι, όπως στην κάρτα 15 τον Διάβολο, η αντρική συνείδηση και το θηλυκό υποσυνείδητο, πέφτουν με το κεφάλι από τον πύργο. Το θηλυκό φοράει κορώνα. Αλλά ποιοί είναι αυτοί οι δυο άνθρωποι; Μάλλον οι αρσενικές και θηλυκές απόψεις του εαυτού μας. Πιθανόν οι ανώτερες (αυτή που φοράει την κορώνα) και οι κατώτερες απόψεςι της προσωπικότητάς μας. Αφού οι άμυνές μας εναντίον στο άγχος ξεκινούν να αναπτύσσονται στην παιδική μας ηλικία – εν μέρει σε απάντηση της σχέσης μας με τους γονείς μας – μπορεί να δούμε αυτές τις δυο φιγούρες σαν το εσωτερικό σετ των γονιών μας που κουβαλάμε μέσα μας.

Σε αντίθεση με την κάρτα 6, τους Εραστές, το αρσενικό και το θηλυκό είναι πλήρως ντυμένα, μεταμφιέζοντας την αληθινή τους φύση ο ένας από τον άλλο και δημιουργούν μια δυσάρμονη διαίρεση στη σχέση τους. Η αμοιβαία παρερμήνευση των εμπειριών ύψωσε την κορώνα επάνω, που διατηρεί την συνεχόμενη ψευδαίσθηση της αποκλειστικότητας της προσωπικής θέλησης. Ο πύργος σε φλόγες, ο σφετερισμός της κορώνας και των δυο ατόμων, είναι μια απαραίτητη λειτουργία που περιοδικά ξεκινά από την Εσωτερική Ύπαρξη. Με αέναη υπομονή και αγάπη, αυτή η Εσωτερική Ύπαρξη που σημιουργεί όλα τα πράγματα, είναι επίσης η καθαρτική φωτιά που ξεκινά την καταστροφή πολλών σκέψεων και πράξεων που δε χρειαζόμαστε πλέον, αρχικά με το να ξυπνά την συνείδησή μας με την παρουσία τους. Όταν συμβαίνουν αυτά τα ξυπνήματα, έχουν προσωρινά καταστροφικό αποτέλεσμα στην πνευματική και σωματική δομή μας γιατί συνήθως σημαίνουν την ανατροπή ιδεών που έχουμε στη διάρκεια της ζωής μας ως τώρα.

Τα τρία παράθυρα στον πύργο συμβολίζουν την «δύναμη της Τριάδας», καταστρέφοντας τις κολώνες του σκότους. Αυτά τα μαύρα παράθυρα φτύνουν φόγες και μεταφέρουν το νόημα της αποσύνθεσης της παρύσας συνείδησής μας και ένα υπερφουσκωμένο εγώ που προκαλλείται και καθαρίζεται από τις φλόγες.

Το μαύρο υπόβαθρο απεικονίζει τις απόκρυφες δυνάμεις κρυμμένες στο σκόταδι. Τα γκρι σύννεφα μιλούν για την αιώνια ανθρώπινη προσπάθεια να ισσοροπήσουμε αυτές τις κρυμμένες οντότητες ενσωματώνοντας τη γνώση που κουβαλούν μέσα στην συνειδητή αντίληψη. Το άγνωστο τρομάζει τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αυτές οι κρυμμένες δυνάμεις είναι η πηγή της δύναμης και της διαφώτισής μας, και όταν ενσωματώνονται στη ζωή μας συνειδητά, κατανοούνται και αναπτύσσονται, φέρνουν την απελευθέρωση και την ελευθερία που ζητάμε συνεχώς.

Εικοσι-δυο μικροσκοπικές φλόγες που πέφτουν (yod, φως), αντιπροσωπεύουν τα εικοσι-δυο γράμματα του Εβραϊκού αλφάβητου, τα εικοσι-δυο μονοπάτια του δέντρου της Ζωής στην Καμπάλα και τα αρχέτυπα των εικοσι-δυο καρτών της Μεγάλης Αρκάνας. Οι δώδεκα σταγόνες φωτός που πέφτουν γύρω από τον άντρα στα αριστερά ανταποκρίνονται στα δώδεκα ζωδιακά σύμβολα. Σηματοδοτούν την κάθοδο της Ζωτικής Ενέργειας από ψηλα, σε καταστάσεις υλικής ύπαρξης. Ο άντρας και η γυναίκα πέφτουν από τον ίδιο τους τον πύργο της υλικής ασφάλειας, μετά από μια λαμπρή ματιά στην Αλήθεια. Πλεγμένες μαζί, οι ενέργειες που αντιπροσωπεύουν σχηματίζουν το ψυχολογικό και σωματικό προφίλ μας. Οι δέκα σταγόνες φωτός στα δεξιά πάνω από τη γυναίκα είναι ένα σύμβολο των δέκα θεωριών της δημιουργίας. Αυτές οι δέκα θεωρίες κατανεμημένες σε σειρά, διαγράφουν το Δέντρο της Ζωής, το σημάδι ενός φιλοσοφικού και μυστικού συστήματος στο οποίο οι κάρτες Ταρώ επικαλούν τις ιδεές το. Αυτά τα δέκα σημάδια φωτός είναι οι αρχέγοναι σπόροι από τους οποίους φυτρώνουν όλοι οι νόμοι και οι αρχές.

Διαλογισμός σε αυτή την κάρτα θα επιταχύνει την αποσύνθεση του ανεπιθύμητου κόμπλεξ που είναι βαθιά ριζωμένο στην προσωπικότητά μας.

Βλέπουμε εδώ την Κοσμική Συνείδηση να προσπαθεί να επιβληθεί στις σκέψεις του ανθρώπου για υλική φιλοδοξία και δε του φέρνει τίποτα, έτσι ώστε να ξαναχτίσει ο ίδιος από την αρχή. Όταν κανείς πουλά την ψυχή του στον Διάβολο και χρησιμοποιεί τις απόκρυφές του γνώσεις για κακό σκοπό, τότε έρχεται σε εκείνον η καταστροφή από ψηλά. Η κάρτα 16 συνδέεται με την πτώση του βασιλείου του Σατανά. Αυτός ο πύργος είναι χτισμένος στο θεμέλιο της παρανόησης.

Αυτή η κάρτα συμβολίζει το σπάσιμο των θεμελίων που σας έχουν κρατήσει φυλακισμένους. Ξαφνικές και απρόσμενες αλλάγες σχηματίζουν τον πυρήνα του νοήματος του Πύργου. Αυτές οι αλλαγές φαίνονται να εισέρχονται με βία στη ζωή σας από το πουθενά. Αλλά, αν είστε εντελώς ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τα πιστεύω σας και τις απόψεις σας που έχετε θέσει στη ζωή, καταλαβαίνετε πως αυτή η κάρτα έχει εμφανιστεί γιατί υπάρχει μια εσωτερική ανάγκη να ελευθερωθείτε.

Λίλιαν Σίμου astrolife

ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

Αυτή είναι μια αφύπνιση. Μια βίαιη αναταραχή είναι στην αρχή της. Μπορεί να είναι κάτι τόσο παράξενο όσο το να χτυπήσει κεραυνός το σπίτι σας ή τόσο απρόσμενο και καταστροφικό όσο ο/η σύντροφός σας να ανακοινώσει ότι σας αφήνει. Παρ’όλο που αυτή η κάρτα προμηνύει αναπάντεχα γεγονότα, στην πραγματικότητα μιλά για την κάθαρση στη ζωή μας. Τα πιστεύω και οι ρουτίνες καταρρέουν και για κάποιο καιρό βρίσκεστε σε μεταβατικό στάδιο. Μετά, ανοίγουν νέες πόρτες, νέα κεφάλαια ξεκινούν και ωθήστε σε μια νέα φάση είτε είστε έτοιμοι είτε όχι.

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Τα νέα δεν είναι καλά. Μπορεί να σας απολύσουν. Μην εκπλαγείτε αν σας προσπεράσουν για την προαγωγή ή την αύξηση που περιμένατε. Η αλήθεια είναι ότι η τρέχουσα δουλειά σας ή καρριέρα δεν είναι πραγματικά αυτό που θέλετε να κάνετε. Δεν θα πάρετε τη δουλειά για την οποία κάνατε αίτηση, τα γραπτά σας απορρίπτονται, η μικρές επιχειρήσεις κλείνουν. Τελικά, η τραγωδία σας τοτποθετεί στο μονοπάτι που έπρεπε να ταξιδεύατε έτσι κ αλλιώς.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ:

Έχετε κολλήσει στα ίδια; Μια αποπνικτική σχέση πρόκειται να τελειώσει. Αν φοβάστε να φύγετε από μόνοι σας, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει που σας σπρώχνει έξω από αυτή την δυσσάρεστη κατάσταση. Πλευροκοπείστε, η μοναξιά σας πλακώνει. Τότε, ξαφνικά, τοποθετείτε τα γεγονότα εκεί που ανήκουν, η διάθεσή σας απογειώνεται και συνεχίζετε την ζωή σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Η αγορά πέφτει κατακόρυφα, η χρηματοδότηση για τα σχέδιά σας σταματά, εδραιωμένες εταιρείες χρεωκοπούν, η αίτηση του δανείου σας απορρίπτεται. Αναγκάζεστε να αναζητήσετε εναλλακτικές σε αυτά που θέλετε. Πάνω που τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται χάλια, η εύνοια στα τυχαία γεγονότα έρχεται στη ζωή σας. Νέοι και απρόσμενοι οικονομικοί ορίζοντες ανοίγουν σε εσάς.

ΥΓΕΙΑ:

Να είστε προσεκτικοί! Πρσέξτε τα προβλήματα στο αμάξι, τις φωτιές ή τα ατυχήματα στο σπίτι. Νευρικές διαταραχές, τρέμουλο, υψηλός πυρετός και παράξενα συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία. Ίσως να χρειαστεί εγχείριση. Η ανάρρωσή σας είναι γρήγορη και ολοκληρωτική.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Ξαφνική διαφώτιση, το είδος που έρχεται με ορμή από βαθιά μέσα, κατακλύζει την ζωή σας. Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει και τα μάτια σας ανοίγουν ξαφνικά στην ομορφιά Όλων Όσων Είναι.

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ:

Η συντριβή των τωρινών καταστάσεων φέρνει νέες ευκαιρίες και ένα νέο ξεκίνημα. Διαλογισμός σε αυτή την κάρτα θα επιταχύνει την αποσύνθεση ανεπιθύμητων κόμπλεξ που είναι βαθιά ριζωμένα στην προσωπικότητα.

 

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ

Για να κερδίσετε την ελευθερία στο σώμα ή στο μυαλό, θα προσπαθήσετε πολύ. Ψευδείς κατηγορίες, ψεύτικη φυλάκιση, καταπίεσση.

Παραδοσιακά, η αντεστραμμένη όψη αυτής της κάρτας μας μαθαίνει τον βαθμό και την επίπτωση του ορθού νοήματος. Επιπλέον, μπορεί να δείξει καταστροφή που ξεφύγαμε για μια σπιθαμή, ελευθερία από δεσμά ή το τέλος δυσκολιών. Μπορείτε να πείτε πως φεύγετε από μια κακή κατάσταση πριν να γίνει χειρότερη.

Εναλλακτικά, πλευρές της ζωής σας μπορεί να χαλούν παρά την επιμονή σας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Παρ’όλα αυτά, μπορεί να δεχθείτε συντριβές ή να ζείτε ήδη μαζί τους, οπότε δε σας προκαλλούν έκπληξη πλέον. Η απαραίτητη αλλαγή μπορεί να καθυστερεί ή να αρνείται να έρθει, δίνοντάς σας την ευκαιρία να διαφύγετε την κατάσταση πριν εκραγεί. Από την άλλη μεριά, η πίεση μπορεί να γίνεται πιο έντονη χωρίς κανένα τρόπο διαφυγής. Μπορεί να αρνείστε την ευθύνη για, τη γνώση για ή τις εντάσεις με τους άλλους ή να κάνετε πως δεν αναγνωρίζετε την καταπίεση. Ίσως να προσκολλάστε σε εδραιωμένα πιστεύω ή καθεστώτα, αγνοώντας προειδοποιητικά σημάδια και πιστεύοντας πως είστε αδιαφθοροι. Ή μπορεί να νιώθετε ότι η καταστροφή είναι επικείμμενη και να γεμίζετε με φόβο και πανικό. Όμως, υπάρχει συχνά περισσότερη σύγχυση και ανησυχία απ’ότι πραγματική έκτακτη ανάγκη, υπάρχει μια παράδοση στα Γαλλικά Ταρώ ότι η αναστροφή δείχνει φυλάκιση, επειδή ο Ναπολέων υποθετικά τράβηξε την αντεστραμμένη κάρτα όταν εξορίστικε στην Αγία Ελένη. Όταν προβάλλεται σε άλλους, μπορεί να φοβάστε ότι δημιουργούν μπελάδες ή προκαλλούν σκόπιμα αναταραχή. Ίσως να τους βλέπετε ως θυμωμένους και σαγηνευτικούς. Εναλλακτικά, μπορεί να τους θεωρείτε δυναμικούς, κατηγορηματικούς και συναρπαστικά επικίνδυνους. Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί αυτό να προκαλλεί εσωτερική αναταραχή, χάος ή οργή.

Από άποψη υγείας, δείχνει εγχειρίσεις, χερουργείο, χημειοθεραπεία, όπως επίσης και ατυχήματα, κοψίματα, καψίματα. Μπορεί να υπάρξει πυρετός και δερματικές παθήσεις όπως ακμή, σπυράκια, εξανθήματα ή ναυτια. Όμως, τέτοια συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδια ότι το σώμα σας αποτοξινώνεται.

Σημείωση: η κα Asher συμβουλεύει και παραδίδει μαθήματα Ταρώ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, για όποιον ενδιαφέρεται, είναι στους Συνεργάτες μας

 

Σημείωση: Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στη σελίδα μας https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/

Το μήνυμα της ημέρας στο: http://kissmygrass.gr/

Leave a Reply