Μυσταγωγία – το μήνυμα της 12ης Μαΐου

 από την Λίλιαν Σίμου

 

Κάποιες φορές, το μήνυμα της ημέρας έχει μία βαθύτερη δόνηση. μία ενδιαφέρουσα μυστικιστική εμπειρία υπόσχεται η μέρα μας.

Πρόκειται για τη σύνοδο  του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον λιγότερο γνωστό αστεροειδή, Orpheus 3361.

Ο ενδιαφέρων συνδυασμός ενώνει δύο αρχέτυπα που μας οδηγούν σε σκοτεινές υπόγειες διαδρομές. Ο Πλούτωνας, θεός του Κάτω Κόσμου, και ο Ορφέας, ο μύστης που κατέβηκε στον Άδη, αναζητώντας την αγαπημένη του…

Ο Ορφέας, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, ήταν ένας μύστης μίας πολύ παλαιότερης εποχής και θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς ποιητές και μουσικούς, του οποίο το έργο αποτέλεσε μία μυσταγωγία. Θεωρείται δημιουργός ή εκείνος που τελειοποίησε τη λύρα και τα τύμπανα.

Με τη δύναμη της μουσικής του και του τραγουδιού του μπορούσε να γοητεύσει τα άγρια ζώα, να ενεργοποιήσει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, ή να σταματήσει τη ροή των ποταμών. Λόγω του ότι ήταν ένας βαθιά μυημένος , θεωρείται πως δίδαξε τη φαρμακευτική, την γραφή και την γεωργία. Είχε ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και μετέδωσε τη βαθιά γνώση που κατείχε.

Στον αστρολογικό χάρτη,  το μήνυμά του είναι βαθύ και οδηγεί σε μία μεταμόρφωση, μέσω της παιδείας, της τέχνης, της μουσικής και της διδασκαλίας της Αιώνιας Αλήθειας.

Ο Πλούτωνας μας καλεί σε αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με τον σκιερό μας εαυτό, τους φόβους, τις αγωνίες, την έννοια του θανάτου, της αποδοχής του τέλους, ή μίας απώλειας. Είναι επίσης τα πάθη μας και οι πόθοι που κρύβουμε βαθιά στην ψυχή. Στόχος της αναζήτησης, είναι η μεταμόρφωσή μας, αντιμετωπίζοντας και αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες που εμποδίζουν την εξέλιξή μας. 

Ο συνδυασμός παραπέμπει στην πορεία του μυθικού Ορφέα, που είχε στόχο την αναζήτηση της αδελφής ψυχής, ή κατά άλλους, της μύησης και της αυτογνωσίας. 

Η  κατανόηση των εμποδίων που φράζουν την εξέλιξή μας, οδηγεί σε πνευματικά πεδία, όπου  αναπτύσσονται ψυχικές ικανότητες και ταλέντα μας. Προσόντα και ποιότητες που μεταμορφώνουν αλληγορικά και ουσιαστικά την ζωή μας και την ζωή όσων μας περιβάλλουν.

Εξ άλλου, το ζώδιο του Αιγόκερου όπου γίνεται η συνάντηση του Πλούτωνα με τον Ορφέα, είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στον άθλο του Ηρακλή όταν κατέβηκε στον Άδη, προκειμένου να πιάσει τον Κέρβερο. 

Η σύνθεση υπογραμμίζει  την ανάγκη για μετουσίωση του φόβου του τέλους, της απώλειας, της σκιάς που φέρουμε μέσα μας, σε παραγωγική δύναμη. Να αντισταθούμε στις προκλήσεις της καθήλωσης και του εγκλωβισμού. 

Χρειάζεται σθένος, αποφασιστικότητα, επιδεξιότητα και σύνεση, για να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες και τα πάθη που κρύβουμε στα σκιερά σημεία της ψυχής και δηλητηριάζουν το “είναι μας”.  Να απομακρύνουμε την τοξικότητα και τους τοξικούς ανθρώπους.

Είναι σημαντικό -συχνά στη ζωή- να βυθιστούμε για να αναδυθούμε ξανά, περισσότερο έμπειροι, σοφοί, κατασταλαγμένοι.

Μία βαθιά μύηση, μία μυσταγωγία συντελείται για μας.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει!

 


Σημείωση: Η ερμηνεία στηρίζεται  σε έναν συνδυασμό κλασικής αστρολογίας, ψυχολογικής, εσωτερικής και καρμικής.

Σημείωση ΙΙ:

στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις. 


 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q

Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)

και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S

Leave a Reply