από την Λίλιαν Σίμου
Μία εβδομάδα πριν την γιορτή των Χριστουγέννων, και το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου, ο Χείρωνας στον Κριό συναντά τον αστεροειδή Apollo 1862.
Φωτεινοί προσανατολισμοί διακρίνονται στον ορίζοντα της ζωής μας…
Ο Χείρωνας, μυθολογικά, εγκαταλελημμένος από τους γονείς του Κρόνο και Φιλύρα, ορφανός στα βουνά του Πηλίου, βρήκε τον μέντορά του. Ο προστάτης που τον ανέθρεψε και τον εκπαίδευσε, ήταν ο θεός Απόλλων, το χριστικό Φως.
Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 24 Απριλίου 1932, από τον γερμανό Reinmuth, στο αστεροσκοπείο Königstuhl στη Heidelberg, στη Γερμανία. Χάθηκε για ένα διάστημα και μετά ανακαλύφθηκε ξανά το 1973. Ανήκει σε μία ομάδα πλανητών που η τροχιά τους κόβει αυτή της Γης. Μέγιστη απόσταση από τον Ήλιο είναι από 97 ως 343 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Περίοδος περιστροφής 1,78 έτη. Πιο κοντινή απόσταση από τη Γη: 3,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Εκτιμάται πως η διάμετρός του είναι 2,1 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για τον πρώτο αστεροειδή που αναγνωρίστηκε, ότι διασχίζει τη τροχιά της Γης.
Ο αστεροειδής έχει το όνομα του Ηλιακού θεού Απόλλωνα.
Ο λυρικός Σκυθίνος αναφέρει για τον Απόλλωνα:
« Εναρμονίζει όλη τη φύση ο θαυμάσιος Απόλλων του Διός, συνενώνοντας σ’ένα την Αρχή και το Τέλος, και το παίξιμο της λύρας του είναι η γλαυκή λάμψη του Ήλιου».
Ο Απόλλωνας ξεχωρίζει από τους περισσότερους θεούς της αρχαιότητας. Ξανθός, γαλανός, κατά μία θεωρία “Υπερβόρειος”, είναι εκείνος που φέρνει το χριστικό φως και βρίσκεται συχνά απογοητευμένος συναισθηματικά από τις επιλογές του. Διδάσκει μουσική και υποστηρίζει τις Τέχνες -εξ άλλου υπήρξε προστάτης και θετός πατέρας του σοφού Κένταυρου Χείρωνα.
Μία εξαιρετική συμπόρευση “πατέρα” και “γιου”, δύο πνευματικών όντων που φώτισαν την ανθρωπότητα, έχει σημασία λίγες μέρες πριν την επέτειο της γέννησης του Ιησού, του Θείου Φωτός.
Οι σκοτεινές απειλές, που υπήρχαν ανέκαθεν στην ανθρωπότητα. Όπως συνέβη την εποχή της Γέννησης του Θεανθρώπου, υπάρχουν και σήμερα. Οι ηγεμόνες είναι οι ίδιοι, οι τεχνικές τους τροποποιούνται ανά εποχή. Η απειλή για τον άνθρωπο που θα ήθελε να διατηρήσει το Θείο Φως της Αλήθειας, των Αξιών και της Δικαιοσύνης, είναι η ίδια.
Ο Απόλλωνας δίδαξε τον Χείρωνα, πώς να ξεπερνά το τραύμα της εγκατάλειψης, την σκληρότητα, την κατώτερη φύση του. Τον έκανε ικανό να νιώθει Αγάπη για τον ίδιο, για την ανθρωπότητα, να νιώσει τις δονήσεις που θεραπεύουν, να φέρει ξανά φως στην Ύπαρξη. Ως αποτέλεσμα ήταν ο Μύστης Κένταυρος, να θέλει να διδάξει ό,τι διδάχτηκε ο ίδιος. Να γίνει ο δάσκαλος, ο θεραπευτής, ένας μύστης για ήρωες. Γι’ αυτούς που θέλουν να δώσουν τη μάχη ηρωικά και να υπερασπιστούν ιδανικά.
Έργο όπου βλέπουμε, τον Χείρωνα, με τον Απόλλωνα να κρατά τον Ασκληπιό, μωρό.
Hendrick Goltzius (Δανός καλλιτέχνης) 1558 – 1617
Ποιοι όμως σήμερα καταλαβαίνουμε πραγματικά, αυτό που χάνουμε ως άνθρωποι, ως ατομικότητα, ως οικογένεια, ως χώρα, ως ιστορική καταγραφή;
Ας προβληματιστούμε. Οι Αξίες είναι αναλλοίωτες, η Θεία Υπόσταση είναι πάνω από εμάς… Η διάλυση και η φθορά γύρω μας.
Είναι στιγμές που νιώθουμε απελπισία. Όμως πάντα υπάρχει ένα Θείο Φως και στις πιο δύσκολες στιγμές, προσωπικές ή της ανθρωπότητας.
Μπορούμε να συνδεθούμε με τη Θεία Αρχή, με τον εσωτερικό μας δάσκαλο, με τον Άγγελο Προστάτη μας, με ό,τι μας αντιπροσωπεύει και μας εμπνέει. Χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με φωτεινές προσωπικότητες, με εμπνευσμένους ανθρώπους, με υψηλές ιδέες και ιδανικά.
Σκέφτομαι: Πατέρας (Απόλλωνας) και θετός γιος (Χείρωνας) – δεν μοιάζει με τον Δημιουργό και το Δημιούργημα, δηλαδή τον Θεό και εμάς;
Ζούμε σε περίεργες εποχές, έχουμε χάσει την επαφή με την Πηγή της Δύναμης, την έμπνευση και την χαρά. Εμμένουμε στο φόβο, στη χειραγώγηση, στο σκοτάδι, στον περιορισμό που μας επιβάλουν. Ξεχάσαμε να στρέφουμε το βλέμμα στο απέραντο του ουρανού, να ανοίγουμε τα φτερά της γνώσης, της θεραπείας, να πετάμε ελεύθεροι.
Γιατί ο θεραπευμένος από τις αγωνίες και τις φοβίες του, άνθρωπος, έχει τη δύναμη να γιατρέψει αδυναμίες του. Μπορεί να δώσει τη μάχη ηρωϊκά, έστω και λαβωμένος (Χείρωνας στον Κριό), για να κατακτήσει αυτό που του στέρησαν και να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο ζωής.
Σημείωση: Η ερμηνεία στηρίζεται σε έναν συνδυασμό κλασικής αστρολογίας, ψυχολογικής, εσωτερικής και καρμικής.
και
στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S