από την Λίλιαν Σίμου
Δευτέρα 12 Ιουνίου και ο Ήλιος στους Διδύμους, συναντά τον αστεροειδή Niobe 71.
Με σημειολογία που συνδέεται με την μυθική Νιόβη, ας θυμηθούμε τον μύθο της.
Σύμφωνα με συγγραφείς της αρχαιότητας, η Νιόβη ήταν κόρη του βασιλιά της Φρυγίας Ταντάλου και της Διώνης, ήταν σύζυγος του Θηβαίου Αμφίονα .Μαζί του απέκτησε πολλά παιδιά, σε ζεύγη (ισάριθμα αγόρια και κορίτσια) τους Νιοβίδες. Λέγεται πως ήταν 12, 14 ή 20.
Επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή των δεκατεσσάρων παιδιών (εφτά αγόρια και εφτά κορίτσια). Μάλιστα, αναφέρεται πως οι εφτά πύλες της Θήβας είχαν τα ονόματα των κοριτσιών της.
Φαίνεται πως κάποτε η Νιόβη υπερηφανεύθηκε για την ευγονία και την ομορφιά των παιδιών της λέγοντας πως «ένα μόνο ζεύγος διδύμων έναντι των τόσων δικών της έχει να επιδείξει η Λητώ, η εκλεκτή του Δία» (εννοώντας την Άρτεμη και τον Απόλλωνα). Όταν το έμαθε η Λητώ αγανάκτησε και ζήτησε από τα παιδιά της να τιμωρήσουν την υπερήφανη αυτή θνητή. Έτσι, κατά τις παραδόσεις οι δύο θεοί τόξευσαν με τα αλάθητα βέλη τους, η μεν Άρτεμη τις κόρες, ο δε Απόλλωνας τους γιους. Από τον όλεθρο αυτό, κατά παραδόσεις σώθηκαν μόνο δύο από τα τέκνα, ο Αμύκλας και η Μελίβοια – κατ’ άλλους, μόνο η Μελίβοια, που όμως από την ταραχή της μετονομάσθηκε Χλώρις.
Κατά τη γνώμη μου υπερβολικό σε αντίδραση. Ο Φοίβος Απόλλων και η Άρτεμις, ήταν θεοί του Φωτός και όχι του σκότους. Πιθανόν οι αρχαίοι σοφοί, ήθελαν να περιγράψουν σε μία ακραία κατάσταση, την έπαρση και τιμωρία του ανθρώπου που νομίζει πως έγινε θεός, επειδή αναπτύσσει ένα επιτυχημένο δημιουργικό έργο.
Αστρολογικά, η Niobe 71 αντιπροσωπεύει αδικαιολόγητη υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα, τα δώρα, την κληρονομιά ή την περιουσία κάποιου και την πτώση που συχνά συνοδεύει αυτό. Μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα με τα δικά του παιδιά, καυχησιολογία και υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλαζονεία ή έπαρση. Συχνά θα προκύψουν ταπεινωτικές εμπειρίες, δίνοντας σημαντικά καρμικά μαθήματα.
Σε μία εποχή διαρκώς αυξανόμενης τεχνολογικής, επιστημονικής, και άκρατης συγκέντρωσης πλούτου, ο άνθρωπος ενίοτε θεωρεί πως έγινε Θεός. Θέλει να παρέμβει στην Δημιουργία και να πάρει τη θέση του Δημιουργού. Η άπληστη και αλαζονική του στάση όμως, δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.
Η ανάπτυξη έρχεται μέσω της προόδου σε πνεύμα-ψυχή και σώμα. Αν περιορίζεται μόνο στα υλικά αγαθά, τότε μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο, αυτοκαταστροφικό.
Όσο και να εξελισσόμαστε, είμαστε μία μικρή κουκίδα στο απέραντο Σύμπαν.
Χωρίς αξίες, ιδεώδη και Αρχές, η εξέλιξη έχει ξύλινα πόδια. Όσο πιο δυνατοί νομίζουμε πως είμαστε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση μας, σε θέματα όπου ακριβώς πονάμε.
Η δέσμευση της ύλης, μοιάζει με το Μάτριξ, δηλαδή την παγίδευση σε μία εικονική πραγματικότητα.
Από τα αρχαία χρόνια, η αλαζονεία του θνητού ανθρώπου θεωρείται βλασφημία προς τους Θεούς. Και τελικά επιφέρει την τιμωρία του.
Η ευτυχία είναι πάντα εφήμερη, για τον εκείνον που προσκολλάται στα δεσμά του φυσικού κόσμου και θέλει να ελέγχει τη Δημιουργία, θέτοντας εαυτόν στη θέση του Δημιουργού.
Η εποχή απαιτεί να σπάσουμε τον καρμικό κύκλο της απληστίας και να αναζητήσουμε την ομορφιά, την ποιότητα, τη χαρά και την ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Η παντοδυναμία μας θα είναι, όχι επί της ύλης και των δημιουργικών επιτευγμάτων, αλλά πάνω στο άγγιγμα της Φυσικής Ομορφιάς, της ποιοτικής προσέγγισης και γεύσης της ζωής στον πλανήτη Γη.
Θα υπάρχει τίμημα που θα εξαρτηθεί από τις επιλογές μας.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S