από την Λίλιαν Σίμου
Όπως ήδη αναφέρθηκε στο άρθρο «Ο αριθμός Δώδεκα και η αστρολογία» , υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ των δώδεκα ζωδίων και του Δωδεκάθεου.
Ο αριθμός Δώδεκα έχει μία ιδιαίτερη συμβολική σημασία και φέρει την αίσθηση της πληρότητας μετά από προσπάθεια και διαρκή πρόοδο και εξέλιξη. Κατά συνέπεια, η επιλογή και στην δική μας παράδοση, των κυρίων θεών του Ολύμπου που ανάγονται αριθμητικά σε δώδεκα, δεν είναι τυχαία.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, μέσω του ζωδιακού κύκλου, στην αντιστοιχία των θεών και των θεενών και του πλούτου των μυθολογικών παραδόσεων…
Υδροχόος και ο θεός Ήφαιστος
Στο ζώδιο του Υδροχόου, τοποθετείται ο Ήφαιστος.
Αν και κάποιοι θέτουν εδώ την Ήρα, λόγω της ζήλιας της, είναι μία αρκετά αδύναμη άποψη, κατά την γνώμη μου. Η Ήρα, θεά του νόμιμου γάμου, δεν έχει σχέση με τον Υδροχόο της ανένταχτης φύσης, της επανάστασης, της ελευθερίας και κατά μία έννοια…των διαζυγίων.
Αντίθετα, ο Ήφαιστος, είναι σημαντικός εδώ. Ο Ήφαιστος ήταν ο τεχνίτης των θεών, ήταν ο επιστήμονας των θεών. Ο Ήφαιστος πάντα κατασκεύαζε, ήταν δημιουργικός.
Έφτιαξε ένα ολόχρυσο θρόνο για τη μητέρα του (διάμετρο με το ζώδιο του Λέοντα – ο χρυσός), ο οποίος ήταν μαγεμένος (τετράγωνο με το ζώδιο του Σκορπιού) και η θεά κόλλησε εκεί. Ο Δίας για να λύσει τα μάγια, του υποσχέθηκε να του δώσει για γυναίκα την ωραιότερη θεά, την Αφροδίτη (τετράγωνο με το ζώδιο του Ταύρου). Κατά συνέπεια, η θεά της ομορφιάς, παντρεύτηκε τον άσχημο κι ανάπηρο θεό. Η φυσική ομορφιά ενώθηκε με τον ευρηματικό νου!
Αλλά η θεά της ομορφιάς (σε τετράγωνο από το ζώδιο του Ταύρου), δεν διέθετε ιδιαίτερη πνευματικότητα, ενώ ο άσχημος εξωτερικά θεός, ήταν ένας θεός με πνεύμα δημιουργικό κι εφευρετικό (Υδροχόος). Εκείνη του παρείχε την αισθητική απόλαυση και εκείνος της παρείχε την πνευματική ανύψωση. Μία πρόκληση και για τους δύο!
Η Αφροδίτη ζωδιακά κυβερνά και το ζώδιο του Ζυγού, φέρνοντας την συναίνεση και την ένωση στους ανθρώπους. Θα μπορούσαμε να δούμε από τον Ζυγό το τρίγωνο (θετική σύνδεση) προς τον Υδροχόο και τον Ήφαιστο, όταν επιτυγχάνεται σε μία σχέση η γέφυρα επικοινωνίας (και τα δύο ζώδια είναι του στοιχείου του αέρα)
Από τον Ήφαιστο έκλεψε ο Προμηθέας τη φωτιά και την έφερε στους ανθρώπους (ο Προμηθέας θεωρείται εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου).
Κατασκεύασε και τον χάλκινο γίγαντα Τάλω (χαλκός – το μέταλλο της Αφροδίτης – σε τετράγωνο με τον Ήφαιστο) και τον δώρισε στον Μίνωα. Ο Τάλως και η Μινωική περίοδος, τοποθετούνται στην εποχή του Ταύρου – σύνδεση με την Αφροδίτη ξανά.
Ο Ήφαιστος έκανε αξιοθαύμαστα έργα. Η φωτιά ήταν το στοιχείο που βοηθούσε να λιώνει το μέταλλο και ο Λέων, από απέναντι, του προσέφερε τη σταθερή φωτιά για να τροποποιεί τα μέταλλα.
Λέγεται, πως ήταν ο θεός που έφτιαξε την πρώτη γυναίκα, την Πανδώρα. Κι εδώ υπάρχει κρυμμένη η έννοια της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας. Σύμβολά του ήταν η σφύρα, η λαβίδα και το αμόνι, τα «επιστημονικά» εργαλεία της εποχής.
Οι γεννηθέντες στο ζώδιο του Υδροχόου, είναι έξυπνοι, ευρηματικοί, επινοητικοί. Διαφέρουν από πολλούς ανθρώπους, ενώ φαίνονται εκκεντρικοί στα μάτια τους (ένας επιστημονικός νους, επίσης διαφέρει και μοιάζει “ξένος” προς το περιβάλλον του). Είναι ανένταχτοι, ξεχωρίζουν και βρίσκουν λύσεις. Είναι συχνά “μπροστά από την εποχή τους” και το έργο τους συνεισφέρει στην ανθρωπότητα.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)