Αστρολογία και φθινοπωρινή Ισημερία 2018

Αστρολογία και φθινοπωρινή Ισημερία 2018

 

Από την Λίλιαν Σίμου

 

  Οι Ισημερίες, όπου η νύχτα και η μέρα έχουν την ίδια χρονική διάρκεια, είναι δύο περίοδοι-σταθμοί από τα αρχαία χρόνια. Καθώς οι περισσότεροι λαοί ξεκινούσαν το έτος τους από την Εαρινή Ισημερία, μετρούσε η στιγμή όπου ο Ήλιος βρισκόταν απέναντι πλέον, στην καθοδική του πορεία, μειώνοντας την λάμψη και το φως για τα πλάσματα της γης.

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν παραδόσεις συνδεδεμένες με την φθινοπωρινή ισημερία και μεταξύ αυτών οι τιμές των Ορφικών προς τον θεό Ήφαιστο, το θεό που φέρει το τεχνητό φως και τη λάμψη της φωτιάς, κατά τον μήνα Βοηδρομίωνα, την 21η ή 22α Σεπτεμβρίου. Ενίοτε και στην 23η Σεπτεμβρίου όπως αυτή τη χρονιά!

Συνδέεται επίσης με την μικρότερη θεά Νύκτα.    

Κατά τον ίδιο μήνα διενεργούνταν τα Μεγάλα Ελευσίνια Μυστήρια, τα οποία διαρκούσαν εννέα ημέρες, όσες και οι μέρες περιπλάνησης της Δήμητρας.

Η μυθοπλασία αναφέρει πως εκείνη την περίοδο η φύση έπαψε να ανθεί και να αναπαράγει, αφού η θλιμμένη θεά έψαχνε την κόρη της Περσεφόνη. Δίδαξε δε στην Ελευσίνα τα Μυστήρια της τροφής –υλικής και πνευματικής. Η φύση πενθεί μαζί της και θα αναζωογονηθεί, με την επιστροφή της Περσεφόνης, κατά την Εαρινή Ισημερία. Η ημέρα αυτή είναι εθνική γιορτή για τους Ιάπωνες. Πρόκειται για την ημέρα που σηματοδοτεί την αλλαγή των εποχών αλλά και συνδέεται με τους νεκρούς.

Η παραδοσιακή ιαπωνική ονομασία για την περίοδο γύρω από την φθινοπωρινή και την εαρινή ισημερία είναι higan , και όπως λένε οι Ιάπωνες «και η ζέστη και το κρύο τελειώνουν με το higan ». Διαρκεί συνολικά επτά ημέρες- τρεις ημέρες πριν από την ισημερία και τρεις ημέρες μετά. Το higan έχει βουδιστική προέλευση και σημαίνει την «άλλη όχθη του ποταμού του θανάτου».

Σ’ αυτή την όχθη του ποταμού είναι ο κόσμος που ζούμε και στην άλλη είναι το βασίλειο των νεκρών. Αυτές τις ημέρες, οι ιάπωνες επισκέπτονται τους οικογενειακούς τάφους και προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών.

Οι Κέλτες θεωρούσαν πως η φθινοπωρινή ισημερία συμβολίζει την νίκη του θεού του Σκότους απέναντι στον δίδυμό του θεό του φωτός. Έκαναν ιδιαίτερες γιορτές και απέτειναν φόρο τιμής στους νεκρούς, αφού παράλληλα αυτή την περίοδο ο Ήλιος ήταν ασθενέστερος για το επόμενο μισό του έτους.

Αποκρυφιστικοί κύκλοι, θεωρούν τις Ισημερίες πολύ σημαντικά σημεία του χρόνου και έντονα φορτισμένα ενεργειακά. Υπάρχουν ειδικές τελετουργίες γι’ αυτές, γιορτές και εθιμοτυπικά Η κυκλικότητα των εποχών αναπτύσσεται σε κάθε λαό με την δική του παράδοση, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Δύο περίοδοι-σταθμοί, παίζουν ένα σημαντικό ρόλο: οι Ισημερίες…

Η ισορροπία στην εναλλαγή φωτός και σκότους, καλοκαιριού και χειμώνα, άνθισης και χειμερίας νάρκης της φύσης.

 

προβλέψεις Λίλιαν Σίμου astrolife

 

Κι έρχεται η Φθινοπωρινή Ισημερία του 2018. Συμβαίνει την 23η Σεπτεμβρίου στις 4.55 πμ.

Τότε πλέον ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού και έχει διανύσει ακριβώς μισό χρόνο από την Εαρινή Ισημερία, αρχή του αστρολογικού νέου έτους.  

Σημαντικά χαρακτηριστικά από την αστρολογική σκοπιά, που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι τα εξής:

Ο Ήλιος στην μηδενική μοίρα του Ζυγού, σε κρίσιμη αλλαγή, κατά την οποία πλέον η Φύση  και όλα τα πλάσματα στον πλανήτη, ξεκινούν την εσωτερική διαδρομή προς τις πιο σκοτεινές μέρες του έτους. Είναι η εποχή όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προσωπική μας στάση, απέναντι στους ανθρώπους που συναντάμε.

Σε ώρα και ημέρα Κρόνου (γιατί δεν έχει χαράξει ο Ήλιος της Κυριακής), μας καλεί να γίνουμε υπεύθυνοι και αξιόπιστοι. Να μην χάνουμε πλέον χρόνο και να ασχοληθούμε μόνο με σοβαρούς στόχους. Μπορεί να υπάρχει  αίσθηση της κόπωσης κυρίως μετά το δύσκολο καλοκαίρι 20-18.

Ο ωροσκόπος του χάρτη της Ισημερίας στην Παρθένο, συνιστά προσεκτικά και μεθοδικά βήματα για να υποδεχτούμε και επίσημα το φθινόπωρο, την εποχή των ώριμων καρπών της προσπάθειας…

Και ο Ερμής, κυβερνήτης του, βρίσκεται μαζί με τον Ήλιο και τον αστεροειδή Δήμητρα. Περιγράφει ένα νέο ξεκίνημα που θα μπορούσε να αποδώσει εν μέσω ισορροπημένων συνεργασιών. Θα μπορούσαμε να φροντίσουμε την χαρά της συμπόρευσης, είτε στην προσωπική μας ζωή, είτε στην επαγγελματική, και να έχουμε οφέλη, με κύριο όλων την αίσθηση της ασφάλειας.

Λόγω θετικών συνδυασμών, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε νέα σχέδια, στόχους, και πρωτότυπες ιδέες. Ενδεχομένως θα πρέπει να απαλλαγούμε από κάποιες συνήθειες του παρελθόντος, όμως ίσως νιώσουμε άγχος και πολλές δεσμεύσεις να περιορίζουν την συναισθηματική μας απόλαυση ή την ξεκούραση. Ωστόσο, όταν βρούμε διεξόδους για την νέα αυτή αρχή, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα άνοιγμα προς νέες κατευθύνσεις και ίσως νέες γνωριμίες ή νέο τρόπο σκέψης. Αυτό θα απελευθερώσει την πίεση και θα δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος ιδεών και ευκαιριών.

Ο κυβερνήτης της Ισημερίας και του Μεσουρανήματος, η Αφροδίτη, είναι στο ζώδιο του Σκορπιού και σύμφωνα με τους συνδυασμούς της, υπάρχει ένας προβληματισμός ως προς τις επιλογές του παρελθόντος, τα σχέδια που ανατράπηκαν, αλλά και η ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά την σβησμένη φλόγα δημιουργίας και έρωτα. Επομένως εκεί υπάρχει μία κρίση ταυτότητας συναισθηματικής και γενικής όλης της διαδρομής μας. Πιστεύω θα βγει κάτι θετικό, εφ’ όσον το συναίσθημα μετά από συνειδητοποιήσεις που θα γίνουν, θα απαλλαγεί από τα βάρη του χθες.

Εξ άλλου, η Σελήνη της Ισημερίας είναι σε τρίγωνο προς την Αφροδίτη, προσδίδοντας μία ρομαντική και τρυφερή νότα στις σχέσεις μας.

Στην πολιτική αστρολογία και την Ελλάδα

 

Κάθε φθινοπωρινή Ισημερία αγγίζει την δημιουργικότητα στο κράτος και ταυτόχρονα φέτος προτάσσει την ανάγκη να γίνουν ομαδικές προσπάθειες κάτω από μία κοινή παραγωγική ιδέα. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που συν-λειτουργούμε.

Ενδιαφέρον έχει η θέση του Άρη που συναντά τον Ουρανό του κράτους, μαζί με τον Ν. Δεσμό και σε τετράγωνο προς τον Αφροδίτη. Ο συνδυασμός σε σχέση με τον χάρτη του κράτους, περιγράφει μία υποβόσκουσα ένταση από τα λάθη των κυβερνώντων τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει δυσαρέσκεια και απογοήτευση στις εργαζόμενες τάξεις, μία δύναμη που μοιάζει να κινείται σαν υπόγειο ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Από το Μεσουράνημα της Ισημερίας και τη θέση του ως προς τον χάρτη της χώρας, έχουμε την πληροφορία πως πρέπει να στραφούμε προς έργα που θα μας διασφαλίσουν περισσότερη σταθερότητα και θα μας κάνουν να εργαστούμε επίμονα, μετά τις απώλειες (εργασίας, εισοδήματος, ευκαιριών).

Να κάνουμε μία νέα αρχή, αντιστεκόμενοι στις προκλήσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις των ιθυνόντων των τελευταίων ετών. Να αντιστρέψουμε το δυσάρεστο κλίμα ή να ξεκινήσουμε ξανά από το σημείο «μηδέν».

Ως εργαζόμενοι, θα ήταν καλό να παλέψουμε με πίστη και επιμονή.

προβλέψεις Λίλιαν Σίμου astrolife

 

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο για τον καθένα μας

 

  Τα ουσιώδη σημεία της Φθινοπωρινής Ισημερίας, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία της Φύσης προς την χειμερία νάρκη και του Ήλιου προς την φθίνουσα διαδρομή του φωτός, προτάσσουν μία ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πως όταν η λάμψη υποχωρεί, τα μάτια της ψυχής διακρίνουν καλύτερα τα σκοτεινά της σημεία.

Με μία φιλοσοφική αναζήτηση, γνώση, ποιοτικά χαρίσματα, αλλά και αξίες, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάθε σκοτεινή κρίση, προσωπική ή κοινωνική. Μπορεί να συμβεί, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο. Οι εποχές αλλάζουν κυκλικά και ακατάπαυστα, το ίδιο και οι περίοδοι, φωτεινές ή σκοτεινές, αλλάζουν στη ζωή μας. Ας παλέψουμε για τις ισορροπίες μας λοιπόν, σε μία δύσκολη συγκυρία, ας δώσουμε την μάχη σε πνεύμα συνεργασίας για το «κοινό καλό», ας θεωρήσουμε αυτή την εποχή, σαν μία εσωτερική διαμάχη, όπου στο τέλος η σπίθα της ζωής και της δημιουργίας, θα επικρατήσει ξανά.  

Καλή μας δύναμη, καλό απολογισμό, στην εποχή όπου φθίνουν οι δυνάμεις της φύσης και επιτρέπουν σ’ αυτές του πνεύματος να μας αγγίξουν…

 

προβλέψεις Λίλιαν Σίμου astrolife

 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και  στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts

Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)

 

Leave a Reply