Ειδικός κλάδος: Αστρολογία του γεγονότος και χαλδαϊκή αριθμοσοφία
Από την Λίλιαν Σίμου
Στο ελεύθερο Κουρδιστάν, και στην πρωτεύουσά του Ερμπίλ, ξεκινά σήμερα 24 Αυγούστου, η πρώτη Εθνική Συνδιάσκεψη των Κούρδων και οι διεργασίες της διαρκούν για ως τις 28 του μήνα. Οι Κούρδοι, ένας περήφανος λαός και η μεγαλύτερη εθνότητα στον κόσμο χωρίς πατρίδα, είναι μοιρασμένοι σε τέσσερις κατακτητές, την Τουρκία, την Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Στο Ιράκ όμως μετά την πτώση του Σαντάμ, λειτουργεί ήδη ένα ημι-αυτόνομο κράτος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο και κυρίως το άρθρο του Τζεμίλ Τουράν στο Ποντίκι http://www.topontiki.gr/article/56987/Oi-Kourdoi-sumfonoun-oi-kataktites-anisuxoun, «Οι Κούρδοι συμφωνούν, οι κατακτητές ανησυχούν» ας δούμε ως γεγονότα με τις σημαντικές ημερομηνίες, αφού το ίδιο το σημερινό ελεύθερο Κουρδιστάν δεν έχει τον αυτόνομο χάρτη του.
Η 22α Ιουλίου, είναι μία ημέρα όπου έλαβαν μέρος 39 οργανώσεις Κούρδων όλων των αποχρώσεων, με θέμα την οργάνωση του πρώτου εθνικού συνεδρίου. Αστρολογική μελέτη ενός γεγονότος μπορεί να μας δώσει τις πινελιές στα στάδια της σημαντικής προσπάθειας του λαού που μάχεται εδώ και αιώνες για την ανεξαρτησία του…
Την ημέρα εκείνη ο Ήλιος ήταν στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου, και μάλιστα πάνω στον σχηματισμό της Πανσελήνου. Η μοίρα αυτή δηλώνει ασθενικές και ευαίσθητες ισορροπίες. Ενδεχομένως αντανακλά την ταλαιπωρία ενός λαού που φθάνει πια στο σημείο να αναζητά την ανάκτηση μίας πατρίδας τραυματισμένης και περιμένει το φως και την ολοκλήρωση ενός έργου, του αγώνα γενεών…
Η σύνοδος του Άρη σε πτώση με τον Δία σε έξαρση, στον Καρκίνο, δηλώνουν την μαχητική διάθεση για να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον λαό, αλλά οι διεκδικήσεις αυτές πρέπει να γίνουν με προσοχή. Το ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, είναι μία απειλή που μπορεί να ανατρέψει την ευκαιρία αυτή. Τους βοηθά το κοινό όραμα, καθώς υπάρχει το μεγάλο τρίγωνο του Άρη και του Δία προς τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Μοιάζει να είναι η ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα σημαντικό τους όραμα. Η Αφροδίτη στον Ρέγκουλους εκείνη την μέρα, προσδίδει φως και θετική σκέψη, αδελφοποίηση και αγάπη για το έργο τους.
Στο χαλδαϊκό σύστημα της αριθμοσοφίας, η ημέρα 22 συμβολίζει μία αστάθεια, αλλά και την τάση να παρασυρθούν από ουτοπίες ή μία πλάνη. Το όραμα πρέπει να διαφυλαχτεί αφού οι καλές προθέσεις ίσως περιέχουν τον κίνδυνο μίας λανθασμένης εκτίμησης.
Η 24η Αυγούστου (έναρξη του συνεδρίου) είναι η μέρα που έχει την προστασία του λαμπερού αστέρα Ρέγκουλους, αφού ο Ερμής και ο Ήλιος σε ιδιομοιρία είναι ακόμη κάτω από τις αχτίνες του, στην αρχή της Παρθένου. Βήματα συνετά, επιθυμίες να συζητηθούν λεπτομέρειες. Χρειάζεται μεθοδική και προσεκτική κίνηση σε κάθε βήμα, σωστή οργάνωση για τις επόμενες κινήσεις και διευκρίνιση των στόχων και των ιδεών.
Ο Άρης είναι στην μοίρα της πτώσης του, αυτό μας πληροφορεί ξανά για την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων, αλλά και τις έριδες που μπορεί να προκύψουν στους κόλπους του συνεδρίου μεταξύ των συνέδρων. Ενδιαφέρον είναι πως βρίσκεται σε όψη με το μεσοδιάστημα του Ουρανού με τον Β. Δεσμό (μεσοδιάστημα για πολιτικούς οργανισμούς, ενώσεις, που επιδιώκουν ομαδικές μεταρρυθμίσεις) και ο αυτοέλεγχος γίνεται μετά από μεγάλη προσπάθεια. Ίσως υπάρξουν διενέξεις έντονες.
Σαν ημέρα στο χαλδαϊκό σύστημα, η ημέρα 24 είναι θετική και δηλώνει την βοήθεια από ομαδικές προσπάθειες.
Η 28η Αυγούστου που δηλώνει το τέλος του συνεδρίου, έχει ήδη δεχτεί την αντίθεση του Ερμή και του Ήλιου προς τον Ποσειδώνα, κάτι που δηλώνει μία απογοήτευση σε ένα βαθμό. Αυτό έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των ημερών του συνεδρίου και όχι την τελευταία ημέρα. Λίγο πριν το τέλος, ο Άρης έχει αγγίξει την ευαίσθητη τελευταία μοίρα του Καρκίνου, εντείνοντας το άγχος και κάποιες διαφωνίες που δημιουργούν ρωγμές. Ωστόσο, την τελευταία ημέρα είναι στο ζώδιο του Λέοντα, σηματοδοτώντας μία θετική προοπτική. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μικρές οι αλλαγές, με ακριβές τετράγωνο της Αφροδίτη προς τον Δία, σε κρίσιμες μοίρες ακόμη. Μπορεί να υπάρχει μία διάλυση συνεργασίας,ή αντίθεση και ρήξη μεταξύ ομάδων που φαίνονταν αρμονικές, περιγράφοντας τις διαφορετικές απαιτήσεις μεταξύ τους.
Στην χαλδαϊκή αριθμοσοφία, η ημέρα περιγράφεται ως αντιφατική, εν μέσω αντιθέσεων και μεγάλες υποσχέσεις που όμως τηρούνται δύσκολα. Θα χρειαστεί να δοθεί σημασία στην εμπιστοσύνη μεταξύ των συμμετεχόντων, να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχουν τεθεί και να είναι προετοιμασμένοι για επίμονη προσπάθεια, προκειμένου να φθάσουν σε ένα αίσιο αποτέλεσμα.
Συμμετέχουν 16 οργανώσεις… Στην χαλδαϊκή αριθμοσοφία, ο αριθμός σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει προσοχή μεταξύ των διαφορετικών οργανισμών και σωματείων, ή κομμάτων. Θα ήταν σημαντικό να περιοριστεί η τάση για διάλυση των δεσμών που επιδιώκεται να αναπτυχθούν με την προσπάθεια αυτή. Μοιάζει σαν να γκρεμίζεται το παλιό οικοδόμημα, προκειμένου να χτιστεί εκ θεμελίων ένα νέο κτήριο που θα δομήσει ένα καλύτερο μέλλον για το έθνος αυτό…
Στις 15 Σεπτεμβρίου, 600 σύνεδροι από 40 κουρδικούς κομματικούς σχηματισμούς από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν, καθώς και 300 παρατηρητές από ολόκληρο τον κόσμο, θα συναντηθούν σε πανκουρδικό συνέδριο (κάτι σαν πανεθνικό κουρδικό κοινοβούλιο) που θα διεξαχθεί στο Ερμπίλ πάντα.
Το συνέδριο ξεκινά με το ευοίωνο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης σε ζώδια της γης, δηλώνοντας την ρεαλιστική προσέγγιση των ουσιαστικών τους θεμάτων. Η Σελήνη αγγίζει το μεσοδιάστημα Ουρανού και Β. Δεσμού, ένα μεσοδιάστημα που στηρίζει την έναρξη ομαδικών προσπαθειών, το μοίρασμα εμπειριών, δηλαδή την αποτίμηση του παρελθόντος και την αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν από τα γεγονότα του χθες. Η λαϊκή αντιπροσώπευση είναι ορατή, καθώς εξ άλλου θα συμμετέχουν 10% των συνέδρων από τη νεολαία, το 10% σημαντικές προσωπικότητες, το 35% εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων και το υπόλοιπο 45% εκπρόσωποι κομμάτων από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν. Η γυναικεία συμμετοχή είναι ευρύτατη (Σελήνη) και φθάνει το 40%.
Η ημέρα κατά την χαλδαϊκή αριθμοσοφία, περιγράφει μεγάλες αλλαγές, αλλά και την ανάγκη να σπάσουν τα δεσμά του χθες, αρνητικές συνήθειες ή χειρισμοί. Θα βοηθήσει να υπάρξουν ικανοί συνομιλητές, και να γευτούν οφέλη από το σύνολο των προσπαθειών.
Το τέλος του σημαντικού συνεδρίου στις 17 Σεπτεμβρίου έχει ως φωτεινό στοιχείο το εξάγωνο του Ερμή προς τον Άρη, στοχεύοντας σε μία ουσιαστικά εποικοδομητική πορεία που θα προσφέρει εφόδια για περαιτέρω συναντήσεις και δραστηριότητες προς όφελος του κουρδικού έθνους. Η Σελήνη θα είναι στο ζώδιο του Υδροχόου, προσφέροντας την επιθυμία για απελευθερωτικές και ανανεωτικές κινήσεις και επιλογές.
Κατά την χαλδαϊκή αριθμοσοφία, το τέλος του συνεδρίου χαρακτηρίζεται από ένα θετικό αστέρι, που δηλώνει αγάπη και ομόνοια, ειρηνικές διαβουλεύσεις και προσπάθεια να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Στηρίζει τις πνευματικές προσπάθειες και προσφέρει έδαφος στην ομοψυχία.
Ας ευχηθούμε όλες αυτές οι προσπάθειες να ευοδώσουν και το κουρδικό έθνος να βρει την ανακούφιση που δικαιούται και την απαρχή ενός σταθερού περιβάλλοντος για να αναπτύξει τα ταλέντα και τις δυνατότητές του πλέον ειρηνικά…