Εαρινή Ισημερία 2023 και Νέα Σελήνη στον Κριό

Ένα φλογερό νέο ξεκίνημα και οι ιδιαίτερες πτυχές του

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός αυτή τη φορά, έρχεται να δώσει το έναυσμα για την Άνοιξη 2023:

 • Νέα Σελήνη στην 0.49 του Κριού, Τρίτη 21/3 το απόγευμα στις 7.23μμ.
 • Εαρινή Ισημερία σχεδόν ταυτόχρονα, προηγήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20/3 προς Τρίτη, στις 11.25μμ

Δύο φαινόμενα που αλληλοσυνδέονται και υπογραμμίζουν την νέα Άνοιξη που έρχεται μετ’ εμποδίων, αλλά οφείλουμε να την υποστηρίξουμε!

Μία Άνοιξη που πρέπει να φέρει ανάταση και ζεστασιά, σε θέματα που πάγωσαν τη ζωή μας. Βιώνουμε δυσκολίες, εμπόδια και καθυστερήσεις στα όνειρά μας, αλλά η Νέα Σελήνη του Μαρτίου είναι η χαραυγή μίας νέας πορείας, ικανή να θεραπεύσει τις αδυναμίες της παρούσας κατάστασης. Μοιάζει με τη δυναμική ενός σπόρου που σκάει για να δώσει χώρο στο βλαστάρι της νέας ζωής. 

Η νέα αστρολογική πρωτοχρονιά ξεκινά, λοιπόν, όπως ήταν για αιώνες η Πρωτοχρονιά σε πολλούς λαούς και παραδόσεις.

(Για το θέμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας: Εαρινή Ισημερία στους λαούς της Γης).

Σηματοδοτεί μία ενδιαφέρουσα αρχή όπου η σπίθα της δημιουργικής μας διάθεσης διευρύνεται και απλώνεται μέσα σε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Επομένως σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο συνδυασμός αναγγέλλει την αλλαγή μέσα από μία παρορμητική ροή, με πάθος, πόθους έκφρασης, πείσμα, αντιδραστική διάθεση και ανυπομονησία…

Μέσα από την ανάγκη να βγει στην επιφάνεια αυτό που κυοφορείτο εδώ και καιρό, φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα νέο βλαστάρι στην δημιουργική μας πορεία. Είναι σημαντικός ο «σπόρος» αυτή τη στιγμή και φυσικά είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για υπαναχώρηση, οφείλουμε να τολμήσουμε και να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές και να πάρουμε θέση στα γεγονότα που μας πιέζουν.

Ό,τι έχει φθαρεί φεύγει οριστικά, το αφήνουμε πίσω. Σχέσεις, συνεργασίες, φιλίες, προγράμματα, στόχοι που δεν απέδωσαν ή δεν επενδύουν στο μέλλον μας, οριστικά απομακρύνονται και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τρόπο.

Μπορεί να μας φοβίσει για λίγο η ταχύτητα των γεγονότων, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια της ροής. Κι αυτό, γιατί είναι σημαντικό να πάψει η στασιμότητα και με την νέα πορεία να αλλάξουμε σελίδα ή κεφάλαιο στη ζωή μας.

Ας μην διστάσουμε!

Τολμώντας έστω ένα πρώτο βήμα, προσδιορίζοντας τους στόχους και την κατεύθυνση για το ταξίδι μας από τώρα και στο εξής!

 

Ας δούμε τις λεπτομέρειες των δύο σημαντικών ημερομηνιών:

Με μικρές διαφορές μεταξύ των δύο ωροσκοπίων, η μεν Ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης και του κύκλου του νέου έτους για τη χώρα, η δε Νέα Σελήνη την επομένη, είναι το φως που χαράζει και απομακρύνει τις αγκυλώσεις του χθες.

Οι περισσότεροι πλανήτες στο ίδιο σημείο, πλην της Σελήνης φυσικά και της οικοθεσίας.

 

Πολιτικά μηνύματα για την Ελλάδα και ατομικές επιρροές

Σε ό,τι αφορά την Εαρινή Ισημερία, τη στιγμή όπου ο Ήλιος εισέρχεται στην αρχή του ζωδιακού κύκλου, την 0η μοίρα του Κριού, έχουμε την δυναμική ώθηση ενός νέου κύκλου εμπειριών. Συνδέεται με το νέο έτος και πρόκειται για την πιο σημαντική στιγμή του έτους για κάθε τόπο, για κάθε πλάσμα της Δημιουργίας. Αφορά σημαντικό σταθμό για την πρόβλεψη του έτους.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η Ισημερία με προβληματίζει εδώ και μήνες. Έχει ιδιαίτερα σημεία και θέτει σημαντικά ερωτήματα.

Μία μέρα πριν τη Νέα Σελήνη, βιώνουμε την πιο βαθιά του νύχτα του μήνα και του έτους, καθώς κλείνει ο κύκλος του Ήλιου στους Ιχθείς και ξεκινά εκ νέου ένα ετήσιο ταξίδι από την 0η του Κριού. Παρά ταύτα όμως, η Σελήνη που ακόμη διανύει τους Ιχθείς, δεν επιτρέπει (κατά μία έννοια) την αποδέσμευση από το χθες. Χρειάζεται ακόμη υπομονή μίας ημέρας, προκειμένου να συνοδεύσει τον Ήλιο στον Κριό, την επομένη, 21 Μαρτίου το απόγευμα.

Μία Ισημερία που κρατά ακόμη ίχνη του χθες, των προβλημάτων και του πόνου που συσσωρεύτηκε. Της ταλαιπωρίας και της απογοήτευσης, της πλάνης και της παραπλάνησης. Συναισθήματα συγκεχυμένα, ασαφή, αβέβαια, θολά. Όνειρα ανεκπλήρωτα, συγκινήσεις φορτισμένες, εξιδανίκευση, ελπίδα και απογοήτευση.

Το δύσκολο σημείο της είναι η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου, σε σύνοδο με ένα σκοτεινό αστέρα, που επιφέρει σκληρές εμπειρίες. Κυβερνήτης είναι ο Άρης, σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα και τη Σελήνη – ένα τετράγωνο που τις προηγούμενες ημέρες εμπεριείχε τον Ήλιο και τον Ερμή ταυτόχρονα.

Κάποιο σκληρό ή τραγικό γεγονός θα φέρει απότομη αλλαγή/ διακοπή σχέσεων. Θα ήθελα να είναι μόνο αυτό ήδη συνέβη λίγες μέρες πριν, με τον χειρότερο τρόπο. Κάτω από το βάρος της απώλειας του τραγικού δυστυχήματος των τρένων, και του βαρύτατου πένθους, ο λαός συνειδητοποιεί την αναλγησία που επικρατεί σε βάρος του. Επίσης, αντιμετωπίζει ίσως «αποκαλυπτικά» για πρώτη φορά, μετά από ένα σοκ, τους κινδύνους που έχουν κάνει τη διαβίωση δύσκολη. Αν και θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί νωρίτερα την διολίσθηση, έστω ένα βήμα προ του τέλους (η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου το περιγράφει) η σκιά της απώλειας, είναι ένα μεγάλο χτύπημα.

Το χτύπημα αυτό έχει άμεση επίδραση στον λαό που αντιδρά προς τους κυβερνώντες (στον 6ο οίκο και τετράγωνο προς τον Ερμή, κυβερνήτη Σελήνης της Ελλάδας και του ωροσκόπου). Οι εργαζόμενοι ξεκινούν αντιδράσεις, το θέμα της ασφάλειας της υγείας και του θανάτου, είναι μοιραία η σπίθα που ξεσηκώνει. Ίσως γιατί δυστυχώς αφήνουμε τα πράγματα στην «τύχη τους» και φθάνουμε σχεδόν στον πάτο καταστάσεων, για να αναλάβουμε δράση!

Πιθανόν είναι η πρώτη σημαντική συλλογική αντίδραση που ταράζει τους κυβερνώντες. Γι’ αυτό και οι εκλογές μετατίθενται για αργότερα.

Παιδιά και νέοι, ήταν βασικό στοιχείο της ανησυχίας όλων. Το κεντρικό θέμα της εποχής, του πρώτου μέρους της νέας χρονιάς για την Ελλάδα, αφορά τα παιδιά. Κι αυτό γιατί το μεσουράνημα της Ισημερίας,  είναι στην ακμή του οίκου των παιδιών, της παιδείας, των νέων μας στον χάρτη της Ελλάδας.

Άλλοι συνδυασμοί, αναδεικνύουν την ασάφεια στη βάση της χώρας και την πλάνη από τα κόμματα αντιπολίτευσης. Κάποια παραπλανούν, ψεύδονται, άλλα αφήνουν ιαχές μάχης. Βιάζονται να κερδίσουν εντυπώσεις ή ξεσηκώνουν τον λαό που είναι σε υπερδιέγερση. Προσπαθούν όλοι να εκμεταλλευτούν το λαϊκό αίσθημα, και κυρίως την σύγχυση της εποχής.

Κρίση επικρατεί:

 • Για τα οικονομικά, που φαίνονται πως μοιραία οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με απειλές στοχευμένες για κατάρρευση της οικονομίας, αδυναμία πληρωμής, τραπεζικά συστήματα σε διάλυση… Είναι σε ένα μεγάλο βαθμό υπερβολικά και παραπλανητικά τα στοιχεία. Υπάρχει εν μέρει αλήθεια, αλλά όχι αυτή που φαίνεται ή λέγεται. Πάντως, η σύγχυση είναι μεγαλύτερη από την πραγματική διάσταση.
 • Για την κοινωνική ζωή, τους φίλους και τους στόχους του λαού και του κράτους. Όλα ρευστά και όλα σε ισορροπίες λεπτές και εύθραυστες. Οι βουλευτές, επίσης βρίσκονται σε κρίση, προφανώς γιατί πρέπει να βρουν νέες προτάσεις που θα «πείσουν» εν όψει εκλογών. Επιδιώκουν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους πως υπάρχει προοπτική οικονομική, σχέδιο ανάπτυξης και διασφάλισης της ζωής τους. Κάποιοι κοντόφθαλμα θα πειστούν. Θα επιμείνουν σε τεχνικές που θα εμπεριέχουν την «ασφάλεια» σαν πρόταση. Σημαντικό να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες.
 • Για την παιδεία και τα παιδιά, ως μέλλον της χώρας, υπάρχει επίσης έντονη κρίση. Φόβοι, ανησυχίες, ανασφάλειες. Σύγχυση και θολές πληροφορίες ή παροχές. Αποπροσανατολισμός με δόλο προς τους νέους μας. Θέματα υγείας και ευπάθειες.
 • Η αγωνία για το «αύριο» όμως, μπορεί να ενισχύσει ταλέντα και έμπνευση. Δημιουργικές προτάσεις θα έχουν απήχηση, αν χτίσουμε με σταθερά βήματα ένα πλαίσιο και σχέδιο δράσης.
 • Θλίψη από εκείνους που θεωρούσαμε «συμμάχους» ως κράτος. Μην υπερβάλλουμε όμως και είμαστε ηττοπαθείς. Οι ξένοι σύμμαχοι, δεν ήθελαν ποτέ την ευημερία μας.
 • Ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, σε θέματα εργασίας, ανάπτυξης, υγείας. Δεν πρέπει να παραιτηθούμε. Θα αντιδράσουμε, θα αλλάξουμε πλάνο και στάση ζωής, αν και αυτό φέρνει ταλαιπωρίες. Ας είμαστε υποψιασμένοι για το παρασκήνιο ή για θέματα που μας κρύβουν.
 • Φόβος για τις μετακινήσεις και τα ΜΜΜ. Λογικό, ειδικά μετά από το τραγικό δυστύχημα των τρένων, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για την έλλειψη συντήρησης, προσωπικού και άλλων απαράδεκτων συνθηκών ευρωπαϊκής χώρας, στις συγκοινωνίες!
 • Δυσκολία μετάδοσης πληροφοριών, όπου υπάρχει περιορισμός, στειρότητα ή απόκρυψη σημαντικών ενημερώσεων. Το δυσάρεστο όμως είναι πως ο λαός έχει ήδη σταματήσει να διαβάζει γενικά και κυρίως να «αφουγκράζεται» αυτό που εισπράττει ως πληροφορία και να «διαβάζει πίσω από τις λέξεις». Χρειάζεται ξανά διάκριση και ευθυκρισία.
 • Πολλά συσσωρευμένα λάθη και παθογένειες του παρελθόντος, φέρνουν αδιέξοδο και πόνο σήμερα. Η νέα εποχή του έτους ξεκινά με αυτό το βάρος. Ωστόσο, μπορεί να γίνει αλλαγή προς το καλύτερο, αν έχουμε συντονισμό, σύνεση, αποφασιστικότητα και θέλουμε να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο επαναλήψεων.

 

Επιπρόσθετα η Νέα Σελήνη στον Κριό

Η πολλά υποσχόμενη Νέα Σελήνη μία μέρα μετά την Εαρινή Ισημερία, δίνει την ελπίδα. Σχεδόν ίδιοι οι πλανήτες σε θέση, με λίγες ώρες διαφορά, αλλά η Σελήνη πλέον συντροφεύει τον Ήλιο και έχουν έναν σχηματισμό πολυαστρίας, με συμμετοχή του Ερμή, του Δία και του Χείρωνα, στον Κριό.

Έτοιμοι για μάχη για ένα νέο όραμα, θα είμαστε σε εγρήγορση, ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα. Τονίζεται η σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης, η αυτόνομη επιλογή, το αυτοκέφαλο του καθενός μας. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός με μακροχρόνιες προοπτικές και προδιαγραφές.  Χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται ανάπτυξη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα δράση. Σε ημέρα Άρη και ώρα Κρόνου, η αντοχή και το σθένος είναι τα όπλα μας.

Ωστόσο, η εξωστρέφεια επικρατεί, μετά την δύσκολη έναρξη της Εαρινής Ισημερίας. Ο ωροσκόπος στη Νέα Σελήνη είναι στον Ζυγό, όπου πολλά κρίνονται, ζυγίζονται και αποδίδονται με απονομή δικαιοσύνης. Οι ισορροπίες πρέπει να επανέλθουν και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Β. Δεσμό, είναι αυτό που θα μας απασχολήσει στον νέο κύκλο της Σελήνης, που χρωματίζει και την Ισημερία, πιο ενθαρρυντικά πλέον.

Επί της ουσίας θα έχουμε: αποφασιστικότητα, έμπνευση, παρόρμηση, σταθερές αξίες ή απόψεις, αμεσότητα, τόλμη και ενθουσιασμό.

Ευάλωτοι θα αισθανθούμε αν πρόκειται να αναλάβουμε δράση κοινωνική, καλό είναι να μη μας παρασύρει το συγκινησιακό μας και να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι σε όσους επιδιώκουν να μας χειραγωγήσουν. Ευαισθησία και αγωνία υπάρχει και για την βάση της ζωής μας, την οικογένεια, το σπίτι, την πατρίδα, τον τόπο μας. Φόβοι συσσωρευμένοι από καιρό, μας κάνουν να νιώθουμε ότι «δεν πατάμε γερά, σε στέρεο έδαφος».

Παρά ταύτα, μετά τις 24 και 25 του μηνός Μαρτίου (θα αναφερθώ σε ξεχωριστό θέμα), αρκετά θέματα αλλάζουν και θα έχουμε διαφορετική αίσθηση και αντιμετώπιση. Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και ας μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις, κυρίως επηρεασμένοι από κοινωνικές επιδράσεις.

 

Η ζωδιακή μοίρα του νέου φεγγαριού, σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, έχει την αλληγορική εικόνα μίας γυναίκας που βγαίνει από τον ωκεανό, σαν να αναδύεται μέσα από αυτόν. Μία φώκια την αγκαλιάζει. Περιγράφει την προσωπική μας ενδυνάμωση, καθώς αναδύεται η προσωπικότητά μας από το συλλογικό μέρος της Δημιουργίας και συνειδητοποιούμε για πρώτη φορά τον εαυτό μας.

 

Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο για την Νέα Σελήνη στον Κριό σε ατομικό επίπεδο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

=====================================================================

 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q

Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)

και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S

2 Responses

 1. “αωΝiδέα”
  “αωΝiδέα” at |

  . . .

  «ΤΗΝ Α~ΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ»

  .

  https://www.youtube.com/watch?v=tu9wQMi-3H8

  .

  ~}῁CΥ῁{~

  .

  Reply

Leave a Reply