από την Λίλιαν Σίμου
Τέλος της εβδομάδας, με δύο αστεροειδείς να ενώνονται με τον λαμπερό αστέρα Βέγα ή Vega
Οι αστεροειδείς είναι ο Orpheus 3361 (Ορφέας) και ο Panacea 2878 (Πανάκεια)
Ο ενδιαφέρων συνδυασμός ενώνει δύο αρχέτυπα που μας οδηγούν σε σκοτεινές εσωτερικές διαδρομές, προκειμένου να βρούμε το “φάρμακο” σε ό,τι νοσεί.
Ο Ορφέας, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, ήταν ένας μύστης μίας πολύ παλαιότερης εποχής και θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς ποιητές και μουσικούς, του οποίο το έργο αποτέλεσε μία μυσταγωγία. Θεωρείται δημιουργός ή εκείνος που τελειοποίησε τη λύρα και τα τύμπανα.
Με τη δύναμη της μουσικής του και του τραγουδιού του μπορούσε να γοητεύσει τα άγρια ζώα, να ενεργοποιήσει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, ή να σταματήσει τη ροή των ποταμών. Λόγω του ότι ήταν ένας βαθιά μυημένος , θεωρείται πως δίδαξε τη φαρμακευτική, την γραφή και την γεωργία. Είχε ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και μετέδωσε τη βαθιά γνώση που κατείχε.
Στον αστρολογικό χάρτη, το μήνυμά του είναι βαθύ και οδηγεί σε μία μεταμόρφωση, μέσω της παιδείας, της τέχνης, της μουσικής και της διδασκαλίας της Αιώνιας Αλήθειας
Η Πανάκεια ως αστεροειδής ,ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1980. Εντάχθηκε στην αστρολογία, και υπάγεται στους αστεροειδείς της υγείας, μαζί με τον Ασκληπιό και την Υγεία.
Στην αρχαιότητα, ήταν ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα της ελληνικής μυθολογίας, συνυφασμένη με την έννοια της θεραπείας (ή βοτανοθεραπείας) επί πάσας νόσου. Κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης αδελφή της θεάς Υγιείας, της Ιασούς, του Μαχάωνα και του Ποδαλείριου, Ιατρών του Τρωικού Πολέμου κατά τον Όμηρο. Η μορφή της παρίσταται και στο Ασκληπιείο Αθηνών. Επειδή θεωρείτο ως θεά ικανή να θεραπεύει κάθε νόσο, το όνομά της διαδόθηκε γρήγορα σε όλες τις ελληνικές πόλεις, ειδικότερα σε φάρμακα ικανά να θεραπεύουν, αν όχι όλες τις νόσους,τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές. Επίσης πανάκεια ονομάζεται είδος βοτάνου.
Ο αστεροειδής Panacea στην αστρολογική σημειολογία, φέρνει την δύναμη της θεραπείας, για ό,τι νοσεί, σε πνευματικό, συναισθηματικό ή φυσικό πεδίο.
Οι περισσότερες ασθένειες σηματοδοτούν την έλλειψη σθένους στο να αντιμετωπίσουμε την ρίζα ενός προβλήματος, που είναι βαθύτερο και καταλήγει να εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα.
Το ζώδιο του Αιγόκερου όπου γίνεται η συνάντηση των αστεροειδών με τον αστέρα, είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στον άθλο του Ηρακλή όταν κατέβηκε στον Άδη, προκειμένου να πιάσει τον Κέρβερο.
Η σύνθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για μετουσίωση του φόβου του τέλους, της απώλειας, της σκιάς που φέρουμε μέσα μας, σε παραγωγική δύναμη. Να αντισταθούμε στις προκλήσεις της καθήλωσης και του εγκλωβισμού.
Χρειάζεται σθένος, αποφασιστικότητα, επιδεξιότητα και σύνεση, για να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες και τα πάθη που κρύβουμε στα σκιερά σημεία της ψυχής και δηλητηριάζουν το “είναι μας”. Να απομακρύνουμε την τοξικότητα και τους τοξικούς ανθρώπους.
Είναι σημαντικό -συχνά στη ζωή- να βυθιστούμε για να αναδυθούμε ξανά, περισσότερο έμπειροι, σοφοί, κατασταλαγμένοι.
Υπάρχει ένα “φάρμακο” που θα μας απελευθερώσει. Είναι η αλλαγή οπτικής, στάσης ζωής, φιλοσοφίας. Θα μας βοηθήσει ο αγώνας να διατηρήσουμε το εσωτερικό Φως, τις Αξίες, τις Παραδόσεις, την Πολιτιστική μας κληρονομιά. Να παλέψουμε για ό,τι είναι περισσότερο σημαντικό, δηλαδή, τον σεβασμό, το ήθος, τις ύψιστες Αρχές.
Στη διαδρομή αυτή, η Τέχνη γίνεται Δάσκαλος, δονεί την ψυχή και ηρεμεί το πνεύμα. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό, δύσκολο και ενίοτε μοναχικός ο αγώνας.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο λαμπερός αστέρας Βέγκα, αναδεικνύει το κριτήριο που χρειάζεται εκεί όπου μπορεί να κρύβεται μία σιγή συγκάλυψης, εξαπάτησης και πρέπει κάποιος να διερευνήσει τα αρνητικά στοιχεία. Οι εχθροί αποκαλύπτονται και οι ένοχοι τιμωρούνται, άρα καθαρίζει το σκότος.
Η αντοχή και η προσπάθεια για εξύψωση των προσπαθειών, επιβραβεύονται. Η Τέχνη ως φάρμακο και βάλσαμο, θα είναι μέρος της εσωτερικής μας κάθαρσης και ενδυνάμωσης. Μην την αποκλείουμε από τη ζωή μας. Κυρίως η δόνηση του ήχου, της μουσικής, είναι ευλογία και θεία αίσθηση. Μέσω της ανώτερης μορφής κάθε Τέχνης, αντιμετωπίζουμε φόβους και ξεπερνάμε εμπόδια.
Στην κορυφή του βουνού που λέγεται “μόχθος και ζωή”, μας περιμένει ο λαμπερός αστέρας, το Φως της Αλήθειας και της αναγνώρισης.
Σημείωση: Η ερμηνεία στηρίζεται σε έναν συνδυασμό κλασικής αστρολογίας, ψυχολογικής, εσωτερικής και καρμικής.
Σημείωση ΙΙ:
στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις.
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S