από την Λίλιαν Σίμου
Τετάρτη 31 Μαρτίου και στον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στους Διδύμους, είναι ο αστεροειδής Nemesis 128.
Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης είναι η προοπτική και ο σχεδιασμό για το “αύριο” που βασίζεται σε επιλογές ευέλικτες και στην επικοινωνία, στη γνώση, στην πληροφόρηση και στις εναλλακτικές λύσεις που μας βοηθούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, των στόχων μας.
Ο αστεροειδής Νέμεσις αντιπροσωπεύει, οπως και το αρχέτυπο της θεάς, την δικαίωση που επέρχεται όταν η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν έχει φέρει εξισορρόπηση.
Η Νέμεσις ως θεότητα προσωποποιούσε μαζί με άλλες (Θέμιδα, Ειμαρμένη κ.ο.κ.) την έννοια της δικαιοσύνης και αποκαθιστούσε την τάξη (της φύσης, της ανθρώπινης κοινωνίας, του κόσμου), όταν αυτή διασαλευόταν. Τότε τιμωρούσε την υπεροψία και την αλαζονεία των ανθρώπων (την ύβριν). Αν κάποιος αδικεί τους άλλους συνεχώς, και κάποια στιγμή η ίδια η ζωή του θέσει οδυνηρό φρένο στη στρεβλή πορεία του, τότε μιλάμε για «θεία δίκη».
Η Νέμεσις φέρνει και τον έπαινο, την επιβράβευση, σε όσους στάθηκαν έντιμοι και σωστοί παρά τις δυσκολίες. Η αχαριστία πληρώνεται και η αλαζονεία θεωρείται θεία προσβολή.
Επομένως αυτό που βγαίνει στο φως, είναι η δικαίωση.
Καθώς τα δύο σώματα βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους, αναζητάται δικαίωση απέναντι στο ψέμα, την εξαπάτηση, την ουτοπία, την παραπλάνηση. Εμπόδια που δεν βοήθησαν να αναδειχθεί το ταλέντο μας ή το έργο μας.
Κοντά στην Νέμεση, η παρουσία του Βορείου Δεσμού της Σελήνης μας υπογραμμίζει ένα μήνυμα:
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα επόμενα βήματα και τις επιλογές που θα ακολουθήσουν.
Αν υπήρξαμε άδικοι, θα αποκαλυφθεί η αδικία, η αγνωμοσύνη ή η έπαρση με την οποία δράσαμε ως τώρα.
Αν υπήρξαμε αδικημένοι, τότε αποκαθίσταται το δίκαιο και βιώνουμε επιτέλους εξισορρόπηση μετά από μία τραυματική εμπειρία που υποστήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με την Νέμεση, υπάρχει καρμική ανταπόδοση…Όλοι εισπράττουμε αυτό που μας αναλογεί, ακόμη κι αν πάρει χρόνο για να επιτευχθεί η ανταπόδοση.
Είναι η περίοδος αποτίμησης κάθε ενέργειας.
Σύντομα, όλα ξεκαθαρίζουν, επαναπροσδιορίζονται, καθώς μεθοδεύεται ένας νέος δρόμος στα σχέδιά μας. Ας μη χάνουμε χρόνο και ας σχεδιάσουμε κάθε μας βήμα εδώ και τώρα!
Το βίντεο με τη συμβουλή της ημέρας:
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)














