Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις: Δεκέμβριος 2014

Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις: Δεκέμβριος 2014

Ένας ανατρεπτικός μήνας στο τέλος του χρόνου

από την Δήμητρα Ράπτη

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα .

 

Ο Δεκέμβριος του 2014 είναι μια εξαιρετικά μεταβατική περίοδος για όλους .

Από τη μία η είσοδός του Κρόνου στον Τοξότη  και από την άλλη η σύμπτωση της Νέας Σελήνης με το χειμερινό ηλιοστάσιο προμηνύει εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή .

Η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη στις 23/12 θα οδηγήσει πολλούς να βάλουν νέους στόχους, θα κατευθύνει την ανάγκη τους για προσωπική εξέλιξη σε πιο σωστά μονοπάτια, θα ενισχύσει την φιλομάθεια και θα τονίσει την επίγνωση των πράξεων και την ανάληψη ευθυνών . Μια νέα εποχή ξεκινά η οποία μας προετοιμάζει ως κοινωνία και ως συνειδήσεις να σπάσουμε παγιωμένες αντιλήψεις και να στοχεύσουμε συνειδητά για κάτι ανώτερο όπως ο καθένας το ορίζει και το πραγματεύεται.

4121462946_31f7c34617_m

Η πανσέληνος στις 14ο και 18 των Διδύμων (στις 6/12), αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δεύτερου δεκαημέρου ή αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή ήλιο στα παραπάνω ζώδια .

Η καταλυτική επιρροή της εντείνεται από διάφορα αστρολογικά γεγονότα όπως το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα που γίνεται ακριβώς στις 15 Δεκεμβρίου στη 12ο του Κριού-Αιγόκερου.

Είναι το έκτο στη σειρά τετράγωνο ακριβείας μεταξύ αυτών των πλανητών, τα οποία ξεκίνησαν από το 2010 και σχημάτισαν πρώτη φορά ακριβή όψη τον Ιούνιο του 2012 και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2015 με το έβδομο και τελευταίο τετράγωνο.

Ας αναλογιστούν λοιπόν κυρίως οι Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί-Αιγόκεροι ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια τι έχει συμβεί-συμβαίνει και θα συμβεί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα συνδέεται με την ένταση, την σύγκρουση και την ισχυρή πίεση για αλλαγή σε βάθος . Είναι μια από τις περιόδους που χρειαζόμαστε ψυχραιμία, πνευματική διαύγεια και αποστάσεις για να μην παρασυρθούμε σε βεβιασμένες κινήσεις, συναισθηματικές υπερβολές και αποφάσεις . Ο Πλούτωνας στον πατριαρχικό Αιγόκερο  συγκρούεται με τον παρορμητικό Κριό.

Ουσιαστικά συγκρούεται ο παλιός με τον νέο και δε θα αφήσει τίποτα σε κοινωνικοπολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

Αυτή η Πανσέληνος όμως έχει και θετικά: Έναν Ερμή δίπλα στον Ήλιο και ένα τρίγωνο Αφροδίτης- Δία. Ό,τι συναισθήματα έχουν καταπιεστεί για καιρό είναι η ώρα να κοινοποιηθούν, είναι η ώρα να αρχίσουν να ρέουν, γιατί έχει έρθει η ώρα να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Γιορτές έρχονται, μέρες αγάπης, ανοίξτε τα σπίτια σας και τις καρδιές σας, το τρίγωνο Αφροδίτης- Δία ενθαρρύνει την φιλικότητα και την αισιοδοξία .

christmas_stocking__3

Η Νέα Σελήνη 22 του μήνα, στις 0ο και 06 του Αιγόκερου σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο εκφράζει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου . Ως το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου ο Αιγόκερως εκπροσωπεί το στάδιο εκείνο όπου αντιμετωπίζουμε και ελέγχουμε τις προκλήσεις του φυσικού κόσμου.

Μαθαίνουμε να σεβόμαστε τα όρια και τους περιορισμούς τους δικούς μας και των άλλων. Πιεζόμαστε να αποκτήσουμε ωριμότητα, αυτονομία, ακεραιότητα . Μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα και την ευθύνη των επιλογών μας, με δύο λόγια μαθαίνουμε να είμαστε ενήλικοι .

Εκτός από τον Ήλιο και την Σελήνη στον Αιγόκερω, βρίσκονται αυτό το μήνα ο Ερμής, ο Πλούτωνας,  και η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό (21 Δεκεμβρίου η συγκεκριμένη όψη) υποδηλώνοντας πως ότι οικοδόμημα έχουμε χτίσει στις σχέσεις μας, προσωπικές, φιλικές ,επαγγελματικές, αυτές μπαίνουν στο μικροσκόπιο και εάν δεν έχουν σταθερές βάσεις, αυτό το οικοδόμημα θα αρχίσει να καταρρέει .

Αυτές οι σημαντικές εποχές που ζούμε και που θα κληθούμε να ζήσουμε στην πορεία μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένη στάση ζωής και δανείζομαι τα λόγια του Ralph Waldo Emerson για να σας ευχηθώ για αυτές τις γιορτές πνευματική διαύγεια και ψυχική ανάταση…

“Μην πάρεις το γνωστό δρόμο αλλά πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει δρόμος, δημιουργώντας τον δικό σου” .

Καλές γιορτές.

 

332140189_2c25a59ab1_m

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts

Το μήνυμα της ημέρας πρώτη παρουσίαση στο: http://kissmygrass.gr/

Leave a Reply