Νέα Σελήνη στους Διδύμους 30 Μαΐου

Νέα Σελήνη στους Διδύμους 30 Μαΐου

Ανοιχτό παράθυρο στον Ήλιο!

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Τέλος της Άνοιξης, τέλος Μαΐου και Νέα Σελήνη!

Πρόκειται για μία Νέα Σελήνη έρχεται να δώσει το έναυσμα για νέα σχέδια και προοπτικές στη ζωή μας. Πολύ σημαντική μετά από μία δύσκολη περίοδο περιορισμού και θλίψης, στο τέλος ενός μήνα που χαρακτηρίστηκε από εκλείψεις και .

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους, μοιάζει με ένα παράθυρο με κατεύθυνση προς μία πιο φωτεινή προοπτική, εν μέσω ιδεών και νέων αποφάσεων, στον κύκλο που περιγράφει.

Θα αναδείξει ιδέες και θα έχουμε διάθεση πλέον να συζητήσουμε, να μοιραστούμε, να αναδείξουμε τα θέματα που μας απασχολούν, να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς. Θα προβάλουμε  την δημιουργική μας έμπνευση και ένα ταλέντο.

Σημαντική περίοδος σε κοινωνικές σχέσεις, που θα φέρουν έναν άνεμο ελευθερίας και χαλάρωσης.

Η επικοινωνία θα είναι το κλειδί της χαράς, της ευεξίας, της ελπίδας και της ερωτικής διάθεσης. Έξοδοι, συναντήσεις, χόμπι, θα μας φέρουν κοντά με εκείνους που θα ήθελαν να μοιραστούν τον χρόνο τους μαζί μας, για να ξεφύγουν από την ρουτίνα και τις πιέσεις της καθημερινότητας.

 

Η Νέα Σελήνη είναι στην 9η μοίρα των Διδύμων και στηρίζεται από θετικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών, το πλέον σημαντικό είναι ο λαμπερός αστέρας Αλντεμπαράν, στον οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.

Γνωστός από την αρχαιότητα, αρκετοί ερευνητές του ουρανού έκαναν διαπιστώσεις και στατιστική για τον αστέρα. Ο Πτολεμαίος υποστηρίζει πως έχει την χροιά του Άρη, δηλαδή δίνει τιμές, ευφυΐα, δόξα, αξιοπρέπεια, θάρρος, αξιώματα και πλούτη. Λόγω της δυναμικής του φύσης, χρειάζεται περίσκεψη για να διαρκέσουν και αποφυγή βίαιων αντιδράσεων.

Ο συνδυασμός του με τη Νέα Σελήνη, είναι εξαιρετική σύμπτωση με ιδιαίτερα ευοίωνο μήνυμα. Υποστηρίζει τον πλούτο και επιτυχίες, αλλά χρειάζεται εντιμότητα και ειλικρίνεια. Χρειάζεται στον καθένα μας να επικρατεί η πίστη στο Φως και στην Αλήθεια και να μην αποδεχόμαστε ό,τι περιορίζει τη γνώση, το μοίρασμα, την ελευθερία.

Η ανάσα πνοής που μας προαναγγέλλει ο κύκλος της Σελήνης, πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Δεν χρειάζεται αφέλεια, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, πλήρης ανεμελιά… Μπορούμε να εισπράξουμε την δροσιά των ημερών ανοίγοντας τα παράθυρα της ψυχής, του πνεύματος, της ίδιας μας της ύπαρξης …

Κι αυτό γιατί, κατ’ αρχήν έχουμε τον κυβερνήτη της, Ερμή, σε ανάδρομη κίνηση για λίγο ακόμη, καθώς την 2α και 3η Ιουνίου, είναι σε στάση και μετά σε ορθή πορεία. Ο Ερμής είναι η μνήμη, μεταξύ άλλων. Ως ανάδρομος φέρνει καρμικά στοιχεία και πρέπει να τα επεξεργαστούμε πριν την Πανσέληνο.

Ως και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οι μνήμες από την πρόσφατη έκλειψη στον Σκορπιό την 16η Μαΐου, στη γιορτή του Βεσάκ (είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο σχετικό άρθρο), παρατείνονται σε διάρκεια. Ό,τι μας άγγιξε τότε, παραμένει ενεργό ή τουλάχιστον έχουμε προσκολληθεί στην αίσθηση που μας άφησε. Θα το επεξεργαστούμε ως και την 8η Ιουνίου.

Η παρατεταμένη παραμονή του Ερμή στον αστερισμό των Πλειάδων, τονίζει και θυμίζει θλιβερά γεγονότα, απογοήτευση, απελπισία, συγκινήσεις, πόνο, απώλειες. Μία θολή ατμόσφαιρα, διατηρεί το δάκρυ, την πικρία, την λύπη.

Όλα αυτά εμποτίζονται από καρμικές εμπειρίες και βοηθούν –αν κατανοήσουμε το τελικό μήνυμα – να προχωρήσουμε στην καλοκαιρινή εποχή με μεγαλύτερη άνεση, αισιοδοξία, κατανόηση, αυτογνωσία και αυτοδιάθεση. Καθώς αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μας στηρίξουν αυτοί που θα όφειλαν στη χώρα μας, ας αναλάβουμε την πρωτοβουλία εμείς οι ίδιοι, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα δράσης, να οργανώσουμε τη ζωή μας, ως πολίτες με εκείνους που μας συνδέουν ιδέες και ιδανικά.

Ο «άνθρωπος της διπλανής πόρτας», είναι συνοδοιπόρος  και παρ’ ό,τι έγινε προσπάθεια να περιοριστεί η επικοινωνία μας μαζί του, ας κατανοήσουμε ότι είμαστε στο ίδιο πεδίο ανάγκης για δράσης.

 

Ο Ωροσκόπος στην Παρθένο, παραπέμπει στον κυβερνήτη της Νέας Σελήνης, στον Ερμή επίσης. Άρα το τιμόνι ως την Πανσέληνο του Ιουνίου, εμπεριέχει όλα όσα περιγράφω στις προηγούμενες παραγράφους.

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει έντονο το μεταβλητό στοιχείο. Κατά συνέπεια, μας πληροφορεί για την διαρκή κίνηση και μεταβολή με τον νέο της κύκλο.

Από τη σύνθεση του χάρτη, εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η ευγλωττία και η ευστροφία, θα είναι χαρακτηριστικά της εποχής, η δίψα για γνώση, η εξωστρέφεια και η κοινωνικοποίηση. Στην συνέχεια, θα έχουμε την δυνατότητα να χαρούμε και να απολαύσουμε ό,τι αξίζει και είναι για μας πολύτιμο, ό,τι αντέχει στον χρόνο.

Οι αγαπημένοι που έχουν ποιότητα, και θα έχουμε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας. θα είναι πλάι μας, καθώς θα ταιριάζουν με το δικό μας σκεπτικό και ιδεολογικό προφίλ.

Η Αφροδίτη ήδη στο ζώδιό της, τον Ταύρο, χαρίζει αισθητική, ομορφιά, ποιότητα σε όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Αναζητάμε την ζεστασιά, την ασφάλεια, την χαρά, το χρώμα της ζωής, της φύσης, της αγάπης.

Αρνητικό σημείο είναι η πλάνη, ή η εξιδανίκευση. Επειδή όμως έχει υπάρξει αποδόμηση, η πλάνη μοιάζει με δοκιμασία για μας, Σαν ένα διαγώνισμα, όπου θα πρέπει να αποδείξουμε ότι «μάθαμε το μάθημά μας».

Ευαισθησίες υγείας, αν εμφανιστούν, έχουν να κάνουν με ουσίες, φάρμακα, αλκοόλ, τσιγάρο, φαγητά με συντηρητικά. Επίσης, πρέπει να προσέχουμε το άγχος.

Αντίσταση στα αρνητικά στοιχεία, είναι η ρεαλιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, η πρακτική αντίληψη, η δύναμη που προκύπτει, γνωρίζοντας πλέον από το πρόσφατο παρελθόν πολλά. Τα αξιοποιούμε ως οδηγό μας και αποφεύγοντας να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά.

 

Η Νέα Σελήνη συνοπτικά προκαλεί:

-Νέες ιδέες – γνώση – ενημέρωση

-Νέα σχέδια

-Κινητοποίηση και αποφάσεις

-Ταξίδια – εκδρομές

-Διεκδίκηση και τόλμη

-Απόδοση γραπτή ή λεκτική  θέσεων με δυναμισμό

-Καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργία

-Αίσθηση του ωραίου

-Συναισθηματικές συναντήσεις

-Δημιουργική απασχόληση

-Μικρά ταξίδια, μικρές έξοδοι

-Επαφή με ανθρώπους που είναι εκφραστικοί και ανοιχτοί στο πνεύμα

 

Σύμφωνα με τον αγαπημένου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα της Νέας Σελήνης έχει την συμβολική εικόνα ενός Τοξότη με βέλη και τόξο, έτοιμος για μάχη. Στον αποσυμβολισμό, το νέο φεγγάρι μας καλεί να στοχεύσουμε σωστά, να έχουμε καλή εκπαίδευση και αυτοέλεγχο. Ας είμαστε σε εγρήγορση. Ενδέχεται να έρθει βοήθεια απρόβλεπτη, σε σοβαρές δυσκολίες.

 


 

Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)

 


 

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q

Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)

και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S

Leave a Reply