“Είμαστε ό,τι τρώμε”, μας μάθαιναν εδώ και δεκαετίες. Και όντως συμβαίνει αυτό, ειδικά στη Μεσογειακή ζώνη, όπου έχουμε όλα τα αγαθά λόγω εύφορης και εύκρατης περιοχής.
Θα σταθώ στο «είσαι ό,τι τρως» και τις προσπάθειες σωστής διατροφής. Προσωπικά αποφεύγω τους γιατρούς, γιατί δεν έχω αρρωστοφοβία. Πιστεύω η ασθένεια είναι έλλειψη σθένους πνεύματος, ψυχής και σώματος. Όταν ισορροπεί το πνεύμα, είναι ήρεμη η ψυχή και σκέπτεσαι λογικά το νοητικό, έχεις τρόπους να διατηρείς την υγεία σου και να κάνεις πολλά! Να έχεις φυσικούς τρόπους ευεξίας και συντήρησης του ανοσοποιητικού. Μάλιστα, η Κρητική κουζίνα, ιδιαίτερα αγαπητή και ικανή να φέρει ευεξία και μακροζωΐα, ήταν παράδειγμα.
Θυμάμαι τα βιβλία όπως «Είσαι ό,τι τρως» του Gillian Mckeith, ήταν βίβλος. Συγγραφείς συμβουλευτικής για την τροφή, όπως ο Κ. Μπαζαίος, έγιναν οδηγοί σε όσους ήθελαν σωστούς συνδυασμούς στη διατροφή τους, όχι μόνο για το δυνατό ανοσοποιητικό, αλλά και για μερική αποκατάσταση ή θεραπεία πλήρη σε ευαισθησίας υγείας.
Ήταν κατά καιρούς «κινήματα» με αφορμή τις διατροφικές μας συνήθειες, άφησαν το σημάδι τους:
εκείνων που δεν έτρωγαν κρέας αλλά μόνο παράγωγα (πχ γαλακτοκομικά και φυτικά προϊόντα). Ακολούθησαν οι πιο “αυστηροί” που δεν έτρωγαν ούτε αυγό ούτε παράγωγα, οι οπαδοί της “ωμοφαγίας” και πάει λέγοντας. Κάποιοι φανατικά υπέρ ή κατά, αλλά η ποικιλομορφία είναι ένδειξη Δημοκρατίας και Πολιτισμού σε μία κοινωνία. Στην τελική, έβγαινε ένα συμπέρασμα με την πάροδο του χρόνου και όλοι ήμασταν ωφελημένοι.
Προέκυψαν επίσης προϊόντα βιολογικά, που όμως πλέον δύσκολα εμπιστεύομαι χωρίς να έχω γνωστό παραγωγό. Ήταν ανέκαθεν πολύ ακριβά, και με την διαφθορά που υπάρχει σε ό,τι αφορά την υγεία μας, δεν ξέρω πόσο «βιολογικά» είναι όλα όσα διατίθενται. Άνθρωποι του χώρου που εμπιστεύθηκα να συζητήσω, δεν με έπεισαν πως ήταν σίγουρα διασφαλισμένη η βιολογική τους ανάπτυξη.
Μέχρι που άρχισαν αποκαλύψεις για τα «κινήματα» – πάντα κρύβουν εξ άλλου σκιερά συμφέροντα που τα κατευθύνουν και όσοι ιδεολογικά φαίνονται μπροστά, είναι συχνά μαργιονέτες συμφερόντων, εν τη αφελεία τους, στον ρομαντισμό των ιδεών τους.
Για παράδειγμα, η εβραϊκών συμφερόντων Μοσάντο, αγόρασε «πώς και γιατί άραγε;;;» τα δικαιώματα των περισσότερων σπόρων και φυτών και τα ελέγχει, κάνοντάς τα μεταλλαγμένα.
Προσωπικά, επηρεασμένη από την πιο φιλική διατροφή προς τα φυσικά πρότυπα που μας διαφήμιζαν «έρευνες ειδικών», έτρωγα κιμά και κεμπάπ σόγιας, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση κρέατος στα αντίστοιχα, χρησιμοποιούσα λάδι σόγιας και άλλα συναφή. ΟΜΩΣ… μαθαίνω πως η Μοσάντο, επέβαλε σε όλες τις χώρες (δημοκρατικά πάντα) να χρησιμοποιούν τους δικούς της μεταλλαγμένους σπόρους σόγιας και οι φυσικοί σπόροι σόγιας απαγορεύτηκαν με ποινές τιμωρίας σε όσους είχαν το θράσος να τους χρησιμοποιούν.
Κατήργησα τη σόγια από τη διατροφή μου και ό,τι την περιέχει.
Το ίδιο όμως κάνει εδώ και δεκαετίες η εν λόγω «περίεργη» εταιρεία σε όλα τα φυτικά τρόφιμα. Μετά είχαμε την υπερπαραγωγή και διάφορες φήμες για τα κρέατα. Τοξίνες εκεί, φυτοφάρμακα απαράδεκτα (όποιος θέλει ας αναζητήσει αποκαλυπτικές έρευνες για την γλυφοσάτη- για να δει τι «τρώει» στα φυτικά του προϊόντα).
Ειδήσεις με πηχυαίους τίτλους για διάφορες γρίπες, να τουφεκίζουμε τα πουλιά που θα φέρουν από άλλες χώρες εδώ τις γρίπες και να σκοτώνονται οι αγελάδες που το ίδιο το Σύστημα τις τρέλαινε… διασπορά φόβου και υποσυνείδητες υποβολές…
Δεν θα σχολιάσω τους «ειδικούς» της πρόσφατης κρίσης που τώρα ανατρέπουν όλα όσα έλεγαν πριν δύο χρόνια και χειραγώγησαν μέσω του φόβου ή απαράδεκτων πιέσεων τους πολίτες.
Θα ήθελα να αναφερθώ στις αλλεργίες και άλλες ευαισθησίες των τελευταίων δεκαετιών από όλα τα περίεργα φάρμακα σε ζώα, θαλασσινά, καρπούς και φυτά προς κατανάλωσή μας. Ποιος κάνει παρέμβαση;;; Φυσικά όχι η Φύση και όχι ο απλός πολίτης.
Και φτάνουμε τώρα σε μία ακόμη περίεργη κατάσταση. Οι…αυτόκλητοι σωτήρες της ανθρωπότητας, , πάνε να μας σώσουν όπως φαντασιώνονται πάντα τη ζωή μας, και την επιβάλουν συχνά είτε με υποβολές ετών και χειριζόμενοι τη ψυχολογία του όχλου, είτε με άμεση επιβολή.
Ξαφνικά λοιπόν, επειδή αγαπούν τα πάντα εκτός από τον άνθρωπο, οι ομαδούλες των “ειδικών” τους, έτρεξαν να υποστηρίξουν το αφήγημα, πως τα προβατάκια, τα μοσχαράκια κλπ, κάνουν κακό στο κλίμα με την αφόδευσή τους (μη ξεχνάμε όλοι οι ζώντες οργανισμοί, τα κατοικίδιά μας, εμείς… είμαστε στην ίδια κατηγορία). Άρα αποφάσισαν πάλι οι ίδιοι, να τα σφάξουν για το καλό του…κλίματος (νέο σενάριο που ακολουθεί) και επέλεξαν να μας ταΐζουν γρύλους και σκουληκάκια.
Μάλιστα στο ΑΠΘ (περίεργη σφηκοφωλιά κατάντησε το διαμάντι της Β. Ελλάδος), ήδη μία ερευνητική ομάδα «ειδικών» (!) μελέτησε, βρήκε και κατέληξε να φτιάχνει κεφτεδάκια και μπιστοτάκια από αλευροσκώληκες (αυτούς που οι γιαγιάδες μας πετούσαν από τα χύμα αλεύρια…). Τώρα λοιπόν θα είναι η πρωτεΐνη μας, γιατί έτσι γνωρίζουν και λένε «οι ειδικοί».
Δεν κατανοώ γιατί δεν βλέπουμε το εύρος και την προοπτική στα σενάρια που ξεπερνούν σε υπερβολή «επιχειρημάτων και φαντασίας» κατά πολύ αυτά της άλλοτε κραταιάς τηλεόρασης.
Θλίψη προς την ιστορία της ανθρωπότητας, που έφτασε στον 21ο αιώνα για να γυρίσει πίσω σε μεσαιωνική ένδεια και καταστολή, μέχρι να ξανα-επαναστατήσει και να απελευθερωθεί από τον παραλογισμό κάποιων.
Θλίψη προς τη Φύση που στο όνομα κάθε παρανοϊκού αφηγήματος, τη καταστρέφουν και εμείς δεν αντιδράμε, είμαστε λοιπόν συνένοχοι.
Θλίψη για τον υπέροχο πλανήτη ενός Δημιουργού που του έδωσε με σοφία απίστευτη Ομορφιά και η κατάντια μας είναι να τον διαλύουμε βλάσφημα.
Για όποιον δεν έχει ενημερωθεί, η μαντάμ Φον Ντε Λ… άλλος σωτήρας, επέτρεψε από 24/1/23 την χρήση σκόνης γρύλων και άλλων ίσως εντόμων σε όλα τα άλευρα και άλλα προϊόντα, χωρίς υποχρεωτική επισήμανση!!!
Δυστυχώς, όσο δεν διαβάζουμε «πίσω» από τις ειδήσεις, θα συμβαίνουν πολλά και χειρότερα. Όποιοι έχουν αλλεργία σε οστρακοειδή, θα έχουν πρόβλημα, αναφέρουν ήδη οι ηθικοί επιστήμονες. Αυτοί που πάντα προειδοποιούν και η ανθρωπότητα θα αποδεχτεί τις εκτιμήσεις τους εκ των υστέρων. Προσοχή λοιπόν όσοι έχουμε ευαισθησίες ή… θα αποκτήσουμε σύντομα.
Και σε όλα αυτά, ένα ατέλειωτο … ΓΙΑΤΙ;;
Κρίμα στον Άνθρωπο, που η λέξη στην μακρά ιστορία της ελληνικής γλώσσας, σημαίνει “Άνω θρώσκω” –γιατί άραγε, τόσο χαμηλά πια κοιτάζουμε;;;
*********
Κάποιες ενημερώσεις για όσα αναφέρω πολύ συνοπτικά:
Ενημέρωση για την Γλυφοσάτη:
Reuters: Το συνθετικό κρέας στα τραπέζια μας εντός του 2023…(παραγωγής και συμφερόντων του Γκέητς, το έχει αναφέρει ο ίδιος- συμπτωματικά και γι’ αυτό ενδιαφέρεται – μαργιονετίστας της ζωής μας σε κάθε πεδίο)
Το καλλιεργημένο κρέας προέρχεται από ένα μικρό δείγμα κυττάρων που συλλέγεται από ζώα, τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά…
https://primenews.press/reuters-to-synthetiko-kreas-sta-trapezia-mas-entos-tou-2023
Φάκελος μεταλλαγμένα τρόφιμα – SOS για την υγεία μας
Η Γενετική Μηχανική επιτρέπει για πρώτη φορά ξένα γονίδια, βακτηριακούς και ιικούς φορείς, ιικούς παραγωγής και συστήματα αντιβιοτικών να κατασκευαστούν σε τρόφιμα
https://primenews.press/fakelos-metallagmena-trofima-sos-gia-tin-ygeia-mas
ACHETA DOMESTICUS – οι γρύλοι στο πιάτο μας, με την άδεια της ΕΕ και της Φον Ντε Λάιεν (σε όλα έχει άποψη και εμπλέκεται)
(από την φίλη Νικολέττα Π. τα σχόλια στο κείμενο)
” Από τις 24 Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε… γρύλους (!!!) κανονικά και με τον νόμο!
Η γνωστή και “φυτευτή” κυρία Επίτροπος” ..u v d l.. “ενέκρινε την προσθήκη σκόνης οικιακού γρύλου σε αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά και άλλα ημικατεργασμένα προϊόντα «για το ευρύ κοινό».
Και δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το “ευρύ κοινό” είμαστε όοοοοολοι εμείς τα υποζύγια, που θεωρητικά είμαστε “ελεύθεροι” και με δικαίωμα επιλογής!
Σύντομα λοιπόν θα κυκλοφορήσουν προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα οποία θα περιέχουν σκόνη από… γρύλους!
Η μόναδική υποχρέωση των εταιρειών είναι να αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος η επισήμανση ότι περιέχει “Acheta domesticus”!
Τώρα αν αναρωτιέστε τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτό, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, τι έρευνες έχουν γίνει σχετικά με πιθανές αλλεργίες και αναφυλακτικές αντιδράσεις, χάσατε!
Οι έρευνες και οι σχετικές δημοσιεύσεις είναι ελάχιστες, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί καθόλου, άλλωστε η ίδια η κυρία Επίτροπος είναι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται να αναφέρονται ειδικές απαιτήσεις επισήμανσης!!!
Λοιπόν, βαθειά ανάσα και διαβάστε τον κατάλογο των… γρυλοπροϊόντων που, με την… άδειά μας βεβαίως βεβαίως θα μπουν στο στομάχι μας:
– Πολύσπορο ψωμι
– Πολύσπορα ρολά
– Κρακεράκια και κριτσίνια
– Μπάρες δημητριακών
– Ξηρά προμείγματα για αρτοσκευάσματα
– Μπισκότα (ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά)
– Προϊόντα ζυμαρικών
– Σάλτσες
– Επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας
– Πιάτα με βάση τα όσπρια και τα λαχανικά
– Πίτσα
– Γενικά προϊόντα ζυμαρικών και ορού γάλακτος σε σκόνη
– Ανάλογα κρέατος (εναλλακτικά για χορτοφάγους)
– Σούπες και συμπυκνώματα σούπας ή σκόνη σούπας
– Σνακ με βάση το καλαμποκάλευρο
– Ποτά που μοιάζουν με μπύρα
– Προϊόντα σοκολάτας, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι
– Σνακ (εκτός από πατατάκια) και παρασκευάσματα κρέατος
Acheta domesticus λοιπόν! Ιδανική τροφή γιά τον νέο homo stupidus! “
Λεπτομέρειες θα βρείτε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ
https://eur-lex.europa.eu/search.html?text=Acheta%20domesticus&lang=en&type=quick&qid=1674675073084&scope=EURLEX&fbclid=IwAR3V5rZ2FrPaWQ-4TWMYp4UF_VKY6_fq9HXPg7Km_k_IMtrqQ1tiJwi8ubI
Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας
στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife
στο twitter https://twitter.com/astrolifegr
στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q
Θέματα ψυχολογικής αστρολογίας στο: http://writersgang.com/ (Στήλη: Walking with the stars)
και τώρα στο https://togethergreece.com/Lilian1S
. . .
“Ἀγαπημένη Λίλιαν”,
Σε χαιρετῶ!
και
ΣΥΝ~χαῖρω
για το
ἐξαιρετικό ἂρθρο!
και,
ἐπι «ΕΥκαιρίας»
να “ἀνα~φέρω”
την “Μεταβολομική Ἰατρική”
και τον “Δρ. Δημήτρη Τσουκαλά”
«ΕΥχαριστῶ!»
ΑΠΕΡΑΝΤΑ
για τις πολυ~τιμότατες
“σηματο~δοτήσεις” Σου
στο “ἰσό~γειο ταξίδι” Μας
ΕΥ γ ν ω μ ο ν ο ι ῶ
+ ΠΑΝ τα
ΜΕ ΤΟ «ΦΩΣ»
.
https://www.youtube.com/watch?v=qY1l7Bcf_Rk
.
Καλό μήνα Αλεξία μου
Πολύ σ’ ευχαριστούμε για την πρόταση για το βιβλίο της Μεταβολομικής Ιατρικής και τις πάντα καλοδεχούμενες ευχές σου!
Πάντα ιδιαίτερη η γραφή και η παρουσία σου
με αγάπη
Λίλιαν